woensdag 15 mei

Bezoek aan de Mengelmoestuin
13:00-15:30, Ammerstol, H. Zanenhuis
Onder leiding van Mariëlle Herreveld maken deelnemers een wandeling door de Mengelmoestuin in Bergambacht. De activiteit wordt gestart in Ammerstol en staat open voor wandelaars en fietsers. Voor degene die dat niet kunnen, zijn er ook auto's beschikbaar. Kosten zijn 6,50 euro, inclusief koffie, thee met een stuk cake en rondleiding door de tuin. Aanmelden kan bij Jan v/d Werf: 0182-352962 of bij Ina van Duijvendijk: 0182-353648.

Bingo
14:00, Schoonhoven, welzijnscentrum, Oranjeplaats 45b
Iedereen is welkom om mee te doen. Meer informatie is verkrijgbaar bij Stichting SWOS: 0182-384550 of e-mail: activiteiten@swoschoonhoven.nl.

Creatieve instuifavond
19:30-21:30, Schoonhoven, 't Huis van Noord (sporthal De Meent)
De instuifavond is bedoeld voor dames en heren die bezig zijn met het maken van een werkstuk. Bezoekers kunnen advies en hulp vragen als het even niet lukt. De organisatie wil deze avond inventariseren of er interesse is om structureel creatieve workshops aan te bieden. Entree is vrij.

Lezing Kees Kant
19:45, Krimpen aan de Lek, 't Voorhof, Dorpsstraat 1
Op uitnodiging van Vrienden van Israël in de Krimpenerwaard houdt ds. Kees Kant een lezing met als titel: 'De grote betekenis van Israël in deze wereld'. Toegang is vrij. Wel is er een collecte.

Klankbord Benschop
20:00, Benschop, Dorpshuis XXL
Klankbord Benschop komt weer bij elkaar. Er wordt gestart met het 'inloopkwartiertje'. Bewoners van Benschop kunnen hiervan gebruik maken als zij vragen, opmerkingen en/of klachten hebben. Ook kunnen de bewoners suggesties doorgeven waar het klankbord zich op kan richten.

donderdag 16 mei

Vrouwen Bijbel Studie Kring
09:15-11:30, Krimpen aan de Lek, 't Voorhof, Dorpstraat 1
David de Vos van Go and Tell uit Zeewolde houdt een presentatie met als titel 'Zijn Naam is Jezus!'. Meer informatie: 0180-522469/510278.

vrijdag 17 mei

De Formica's in 't Koetshuys
20:30, Lopikerkapel, 't Koetshuys, Lopikerweg Oost 164
De Formica's spelen en zingen 'mieterse liedjes' uit de jaren 50 en 60, in een decor en kleding uit die tijd. Met Carole Hoedemaker, Paul Biemans, Natalie Wilcox, Ewoud Plate en Nigel Wilcox. Entree is 12 euro, inclusief advocaatje met slagroom. Plaatsen reserveren kan telefonisch via: 06-54641458 en via de website.
www.tkoetshuys.com

zaterdag 18 mei

Rommelmarkt
09:30-13:30, Ammerstol, Kerkplein.
Rommelmarkt op het Kerkplein van Ammerstol. Met 34 kramen is er voor iedereen wel wat leuks te vinden en op het terras kunnen bezoekers terecht voor een hapje en een drankje.

Verwonderdag
10:00-17:30, Krimpen aan den IJssel, De Tuyter
Initiatief van Zin in Groen, centrum voor Gelovig en Groen Leven. De dag is bedoeld voor alle inwoners van Krimpen en omgeving die zich, samen met vele organisaties, inzetten voor duurzaamheid als het gaat om bewegen, wonen, voeding, energie en het groen in de omgeving. Naast workshops en doe-activiteiten kunnen deelnemers genieten van muziek en theater. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website.
www.ziningroenkrimpenerwaard.nl

Open muziekdag
10:00, Haastrecht, gebouw De Grote Haven
Muziekvereniging Concordia houdt een open muziekdag. Kinderen vanaf groep 4 en volwassenen mogen verschillende muziekinstrumenten uitproberen om te ontdekken welk instrument het beste bij hem/haar past. Rond 11.00 uur beginnen de proeflessen op het uitgekozen instrument. Na de lunch is er een gezamenlijke repetitie. Om 13.00 uur wordt de muziekdag afgesloten met een mini-concert. Deelname is gratis en opgeven is niet nodig. Meer informatie: info@concordiahaastrecht.nl.

Schuurfair
10:00-16:00, Stolwijk, Tentweg 69
Verkoop van gebruikte spullen, zoals kleding, speelgoed en huishoudelijke artikelen. Verder worden er plantjes verkocht en is er een groot aanbod van eten en drinken. De opbrengst van de schuurfair is bestemd voor Mensenkinderen. Mensenkinderen helpt kinderen, gezinnen, gehandicapten en bejaarden in Albanië, Armenië, Bulgarije en Moldavië voor wie niemand anders zorgt. Deze dag start er tevens een fietstocht van ongeveer 30 kilometer door de polder die eveneens langs de schuurfair zal komen. De fietstocht start vanaf het parkeerterrein van EC de Rivier (Antwerpseweg 5 in Gouda). Deelname kost 7,50 euro voor volwassenen (inclusief koffie met taart) en 3 euro voor kinderen tot en met 12 jaar.

Mannenkoor 'Eiland Urk'
19:30, Lopikerkapel, Kapelse kerk, Lopikerweg Oost 175
Samenzang- en concertavond met medewerking van christelijk mannenkoor 'Eiland Urk'. Dit visserskoor, gestoken in klederdracht, heeft de onvervalste Urker-sound. Verder zal ds. T.J. Korten de meditatie verzorgen. Toegangskaarten reserveren is noodzakelijk en kan telefonisch via: 06-57167694 of e-mail: karinverhoef@hotmail.nl, via 0348-785102 of e-mail: margdebruin@hotmail.com, via 06-20100939 of e-mail: mwkorten@gmail.com.

Optreden Prestige
20:00, Gouda, Goudse Schouwburg
Onder de titel The Show, 2nd edition geeft popkoor Prestige een avondvullend concert. Het koor bestaat uit 130 zangers, een piepjonge dirigent van 21 jaar oud, een ijzersterke band en een setlist met onder meer songs van Justin Timberlake, Martin Garrix, Pink en George Ezra. Prestige telt veel leden uit de Krimpenerwaard.
www.popkoorprestige.nl

zondag 19 mei

Kerkdienst met andersbegaafden
09:30, Jaarsveld, hervormde kerk, Kerkstraat 5
Dienst met andersbegaafde broeders en zusters. Ds. J. de Wit is de voorganger en Margreet Maaijen bespeelt het orgel. Verder wordt muzikale medewerking verleend door Geert Pieter de Bruijn (trompet) en Erika de With (zang). Het thema van de dienst is een verrassing. Na de dienst kunnen aanwezigen napraten in het Verenigingsgebouw. Voor vragen of vervoer: 0348-551304.

Amazing Stroopwafels
14:00, Haastrecht, plein voor Theater Concordia
De bands Amazing Stroopwafels en Change of Key treden op op het Concordiaplein. Er staan diverse stands met eten en drinken. Het is niet toegestaan om eigen consumpties/snacks mee te brengen.
The Amazing Stroopwafels bestaan uit Wim Kerkhof (contrabas, toetsen en zang), Rien de Bruin (gitaar, accordeon en zang) en Arie van der Graaf (elektrische gitaar). Zij spelen overal: op straten en op pleinen, maar ook in cafés, dierentuinen, sauna's, blusboten, theaters, hengelsport- en aquariumverenigingen. Ja, zelfs bij mensen thuis – en vaak ook. Zij mijden menselijke oceanen, zoals megadisco's of popfestivals. Het directe contact met het publiek staat voorop. Change of Key, de huisband van Grand Café Concordia, speelt voornamelijk countrymuziek. Bij slecht weer zullen de bands binnen in Theater en Grandcafé Concordia optreden. Toegang is gratis.

maandag 20 mei

Klaverjassen
19:30, Bergambacht, De Waard
Nieuwe kaartavond bij klaverjasclub De Waard. De kaarters komen iedere maandagavond om 19.30 uur bij elkaar in De Waard. Nieuwe belangstellenden zijn welkom. De uitslag van de vorige speelavond: 1. Kees Middelkoop, 5440 punten; 2. Ineke Zwijnenburg, 5345; 3. Nico Dullaard, 5325.

dinsdag 21 mei

Ruilbeurs
13:30-16:30, Bergambacht, 't Ingse Hof, 's Heeraartsbergstraat 42
Op de ruilbeurs kan men terecht voor postzegels, munten en ansichtkaarten.Ook is het mogelijk om vrijblijvend een verzameling te laten taxeren. Entree is 1 euro. Meer informatie: 0182-385147.

Veteranencafé
19:00-21:00, Krimpen aan den IJssel, 't Onderdak, Groenendaal 5
Speciaal voor veteranen uit Krimpen aan den IJssel en omstreken zijn de deuren geopend. De avond is bedoeld om zowel de oude als jonge veteranen uit de regio, op een ongedwongen wijze onderling kennis te laten maken. Wie op de hoogte wil blijven van het nieuws en de activiteiten van Stichting Veteranen Krimpen aan den IJssel kan zich inschrijven voor de nieuwsbrief via: www.veteranenkrimpen.nl/nieuwsbrief/.

woensdag 22 mei

Modeshow
14:00-16:00, Schoonhoven, welzijnscentrum, Oranjeplaats 45b
Hoffmans Damesmode houdt een modeshow. Iedere bezoeker krijgt één gratis kop koffie en doet gratis mee met de loterij. Meer informatie is verkrijgbaar bij Stichting SWOS: 0182-384550 of e-mail: activiteiten@swoschoonhoven.nl.

vrijdag 24 mei

Bureau Sport
20:15, Capelle aan den IJssel, Isala Theater, Stadsplein 5
Frank Evenblij en Erik Dijkstra ontvangen in de theaterversie van het prikkelende tv-programma Bureau Sport twee gasten: scheidsrechter Danny Makkelie en en oud-tennisser Martin Verkerk. Wat uiteraard nog een verrassing blijft, is de mystery guest van de avond: net zoals in de wekelijkse Bureau Sport radio-uitzending op NPO1 imiteert Frank, vaak tot groot ongenoegen van Erik, op geheel eigen wijze iemand uit de nationale of internationale sportwereld. Entree is 24,10 euro (CJP/65+ betalen 23,05 euro).

zaterdag 25 mei

Verkoping/rommelmarkt
10:00-14:30, Krimpen aan den IJssel, Sebakerk, Koningin Wilhelminaplein 1
Jaarlijkse voorjaarsverkoping/rommelmarkt, ten behoeve van zending, evangelisatie en Israël. Het aanbod bestaat uit tweedehands- en nieuwe boeken, groente en fruit, brood en gebak, cadeauartikelen, Zeeuwse bolussen, planten en streekproducten. Verder veel activiteiten voor kinderen.

Openstelling Dorpskerk
13:30-15:30, Ouderkerk aan den IJssel, Dorpskerk
Er is gelegenheid om de kerk, één van de oudste van Zuid-Holland, te bezichtigen. Er worden doorlopend rondleidingen gegeven. Verder is er een uitgebreide expositie te zien over onder andere het fraaie praalgraf van het geslacht Nassau-Lalecq, het historische Kam-orgel (1854) en het busongeluk van 1941, waarbij drie kinderen van ds. J.G. Woelderink verdronken. Het orgel wordt regelmatig gedemonstreerd. Belangstellenden kunnen op de orgelgalerij kijken, waar uitleg wordt gegeven over het orgel. Meer informatie is verkrijgbaar bij Nico Holdermans: 0180-682953 of e-mail: holdermansnico@gmail.com.

Voorjaarsconcert
20:00, Krimpen aan de Lek, Hervormde Kerk, Dorpsstraat 1
Christelijk gemengde zangvereniging Soli Deo Gloria geeft een voorjaarsconcert. Aan dit concert werkt het mannenensemble Maranatha uit Ouderkerk aan den IJssel mee. Entree is vrij. Wel is er een collecte aan de uitgang.

Concert de Decibelles
20:00, Krimpen aan de Lek, het Cultuurhuis
De dames van De Decibelles brengen een selectie oude en nieuwe hits rond het thema 'True Colors!' Begeleid door een live band zingen de leden nummers van Bruno Mars, Aretha Franklin, Fleetwood Mac, Bløf en meer. Where's Mary verzorgt een kleurrijk gastoptreden. Dit trio brengt het beste uit hun country- & poprepertoire. Gewapend met akoestische instrumenten en meerstemmige zang weten Julië, Martha en Stefanie ieders countryhart te raken. Kaarten à 7,50 euro (inclusief consumptie) zijn verkrijgbaar bij Just be Jolie in Lekkerkerk, de koorleden en via de website.
www.decibelles.nl

Jubuleumconcert
20:00, Jaarsveld, NH-kerk
Christelijk gemengde zangvereniging De Lofstem uit Jaarsveld houdt onder leiding van Cees van der Slik een jubileumconcert ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan. Dit concert zal extra feestelijk worden door de medewerking van de Lopikse burgemeester Laurens de Graaf (trompet), Pia Schütz (sopraan) en Jan Verweij (orgel). Toegang is vrij. Na afloop is er koffie in het verenigingsgebouw naast de kerk.

zondag 26 mei

Concert of Love & Hope
15:00, Haastrecht, hervormde kerk
Concert van vrouwenkoor Vita Nova met als titel 'Concert of Love & Hope. Kaarten à 10 euro zijn verkrijgbaar bij Woninginrichting Gebr. Bakker aan de Hoogstraat 55 te Haastrecht. Met het concert steunt het koor Anneloes Molenaar, die in augustus aan een bouwproject voor scholen voor de allerarmste kinderen in Gambia gaat deelnemen, Anneloes verzorgt voor het concert de traktatie. Tien procent van de kaartverkoop gaat naar het project.