Schilderen voor goede doel

lekkerkerk • In samenwerking met de bibliotheek in Lekkerkerk verzorgt Ina Hoeneveld op vrijdag 17 mei twee schilderworkshops. De opbrengst van de workshops gaan naar de actie Samenloop voor Hoop Krimpenerwaard.

Dit team zamelt op zaterdag 29 en zondag 30 juni tijdens 24-uurs estafetteloop geld in voor KWF Kankerbestrijding. Hoeneveld begint om 14.00 uur met een workshop aquarel voor volwassenen. Onderwerp van deze workshop is: 'bloemen schilderen in aquarel'. Diverse paarse bloemen (kleursymbool van de loop) staan klaar om als onderwerp te worden geschilderd. Kosten voor de workshop inclusief materiaalgebruik, koffie en een koekje zijn 12,50 euro. Voor kinderen vindt tussen 15.30 en 16.30 uur een workshop fantasiedieren tekenen en schilderen plaats. De fantasie van de kinderen wordt geprikkeld door verhalen te delen en met de kinderen te onderzoeken hoe dieren in je fantasie er uit kunnen zien. Met behulp van collage, teken- en schildermateriaal gaan de kinderen aan de slag. Kinderen van 6 tot en met 12 jaar oud zijn welkom om bij deze workshop aan te schuiven. Kosten voor de workshop, inclusief materiaalgebruik en wat lekkers te eten en drinken zijn 10 euro. Aanmelden voor één van de workshops kan per e-mail via: info@atelierlokaal.nl


q www.atelierlokaal.nl


Avondvierdaagse

ouderkerk a/d ijssel • In Ouderkerk aan den IJssel wordt van maandag 20 tot en met donderdag 23 mei de avondvierdaagse gelopen. Deelnemers kunnen kiezen tussen twee afstanden: 5 of 10 kilometer. Startplek is het clubgebouw van vv Spirit, telkens om 19.00 uur. Voorinschrijven à 5,50 euro kan op donderdag 16 mei van 19.30 tot 20.30 uur. Bij de start op maandag 20 mei kost inschrijven 6 euro.