• Het speeleiland in de Surfplas.
• Het speeleiland in de Surfplas. Foto: Staatsbosbeheer

Al veel hondenpoep op strand Surfplas

krimpen a/d lek • Het nieuw ingerichte recreatiegebied Krimpenerhout bij Krimpen aan de Lek trok de afgelopen weekenden hordes bezoekers. Wel blijkt extra bebording en toezicht nodig om hondenbezitters op de regels te wijzen.

Onlangs zijn de werkzaamheden om de waterkwaliteit in de Surfplas te verbeteren afgerond. Ook het nieuwe speeleiland is gereed gekomen. Kinderen maken er al volop gebruik van.

Het gebied rond de Surfplas blijkt ook erg in trek bij hondenbezitters. Op het nieuw aangelegde strand is al behoorlijk wat hondenpoep te vinden. Naast onhygiënisch is het volgens Staatsbosbeheer slecht voor de waterkwaliteit: het verhoogt de kans op blauwalg. Loslopende honden kunnen bovendien spelende kinderen op het speeleiland schrik aanjagen.

Boete

Staatsbosbeheer, die de Krimpenerhout beheert namens Groenalliantie Midden-Holland, wijst erop dat honden niet zijn toegestaan op het strand en speeleiland. 'Honden dienen op het pad langs het strand te zijn aangelijnd, zoals vastgelegd in gemeentelijk beleid', schrijft de organisatie. 'De komende weken waarschuwen toezichthouders de bezoekers die deze regels overtreden. Wie zich na 15 mei niet aan de regels houdt, riskeert een boete van 140 euro.'


Hondenbezitters zijn volgens Staatsbosbeheer welkom, 'mits de honden zijn aangelijnd tot het hondenstrand. Verderop in het gebied kan er naar hartenlust met de hond los gewandeld worden.'


q www.kwaliteitsimpulsgroenalliantie.nl