Verkenning naar hospiceplaatsen

lekkerkerk • Steunpunt Midden-Holland houdt maandag 3 juni een informatieavond in Lekkerkerk om na te gaan of er behoefte is aan hospiceplaatsen in de gemeente Krimpenerwaard. De verkenning is volgens de organisatie nodig omdat er een groeiende behoefte is aan mantelzorgondersteuning. De inloop begint 19.15 uur en wordt gehouden in sportcafé De Bakwetering. Meer informatie is verkrijgbaar bij Jeannette van Herk via mail: teamondersteuner@steunpuntmh.nl.


Boodschappen voor Roparunteam

lekkerkerk • Wie leden van Roparunteam Team Lekkerkerk wil ondersteunen, kan zaterdag 18 mei boodschappen voor hen doen. Van 08.00 tot 14.00 uur nemen zij bij Albert Heijn Slingerland de boodschappen in ontvangst.

Het geld dat wordt opgehaald wil het team zoveel mogelijk besteden aan het goede doel (Roparun steunt mensen met kanker) en niet aan hun eigen boodschappen. En om een team van 22 mensen een heel weekend te kunnen voorzien van goed en gezond eten en drinken is nogal wat nodig. In de supermarkt hangt een groot bord met kaartjes waarop alle benodigde (houdbare) boodschappen staan vermeld. Klanten kiezen één (of meerdere) kaartje(s) met het artikel dat zij willen aan het team willen schenken. Na het afrekenen van de boodschappen kunnen de artikelen bij het team worden ingeleverd.


Muziekinstallatie voor Poolmanweg

lekkerkerk • Voor activiteitencentrum Poolmanweg van de Gemiva-SVG Groep in Lekkerkerk is een langgekoesterde wens in vervulling gegaan. Dankzij een gift, in de vorm van een nieuwe muziekinstallatie, kunnen cliënten met een meervoudige beperking weer genieten van muziek.

De muziekinstallatie is bekostigd door de Krimpense lionsclub Domaine des Dames. In het activiteitencentrum krijgen cliënten met een verstandelijke en/of meervoudige beperking - die niet in aanmerking komen voor betaald werk - een zinvolle dagbesteding. Een van de activiteiten is snoezelen. Het snoezelen is het prikkelen van de zintuigen in een omgeving waarin iets te zien, te horen, te voelen, te proeven of te ruiken is. Door gebruik te maken van snoezelactiviteiten kunnen cliënten beter ontspannen, emoties ervaren en contact maken met hun omgeving. Een van de snoezelactiviteiten is het beluisteren van muziek en een goede geluidsinstallatie is dan ook onmisbaar. Medewerkers en cliënten van de Poolmanweg zijn dan ook erg blij met deze gift.


Nieuw college waterschap

regio • Het beoogde nieuwe college van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, bestaande uit Water Natuurlijk, Bedrijven, VVD en SGP-CU, wil gaan sturen op een toekomstbestendig waterschap. Dat is ook de titel van het concept bestuursakkoord dat woensdag wordt aangeboden. Voor het nieuwe college worden de volgende hoogheemraden voorgedragen: Agnes van Zoelen (Water Natuurlijk), Jos Verdoold (Bedrijven), Paul van den Eijnden (VVD) en Martin van der Spek (SGP-ChristenUnie). Samen met waarnemend dijkgraaf Toon van der Klugt vormen zij dan het dagelijks bestuur.