SvK: Zorg over toename mazelen

krimpen a/d ijssel • Stem van Krimpen (SvK) wil weten hoeveel inwoners van Krimpen aan den IJssel zijn ingeënt tegen mazelen. De lokale partij is bezorgd dat kinderen in het dorp met het virus besmet worden nu het aantal gevallen van mazelen in Nederland toeneemt.

Over heel Nederland zijn er in 2019 tot nu toe vijftien patiënten gemeld terwijl dit in voorgaande jaren tussen de tien tot twintig waren over het hele jaar. Mazelen is een zeer besmettelijke ziekte. Door de hoge vaccinatiegraad in Nederland (92 procent) is de kans op een uitbraak klein. In Krimpen aan den IJssel, waar vanwege geloofsovertuigingen niet iedere ouder zijn kind laat inenten, ligt deze graad een stuk lager. In 2014 lag die op 85 procent. SvK-raadslid Wilco Slotboom wil van het college weten of ze maatregelen neemt als het inentingscijfer te laag ligt. Hij wijst vooral op het risico voor hele jonge kinderen op de kinderopvang. Het mazelenvaccin zit in een combinatievaccin (de BMR-vaccinatie) en wordt aangeboden aan kinderen van 14 maanden. "Niet ingeënte kinderen kunnen deze kinderen besmetten, met alle gevolgen van dien. Hoe is de bescherming van de gezondheid van vooral de jongste kinderen in de Krimpense kinderopvang geborgd?"


Bouwteam 'grote kruising'

krimpen a/d ijssel • Voor de reconstructie van de grote kruising bij Krimpen aan den IJssel is een speciaal bouwteam samengesteld.

In het team zitten vertegenwoordigers van de gemeente en verschillende bedrijven die betrokken zijn bij de klus. Het gaat om Van Hattum & Blankevoort BV en de combinatie Algeracorridor, bestaande uit Aannemers- en Wegenbouwbedrijf Versluys & Zoon BV, Arma Infra BV en A. Molenaar Civiel BV. Alle partijen gaan de komende periode als team aan de slag om de plannen voor de herinrichting van de Algeracorridor verder uit te werken. De komende maanden worden ter hoogte van het busstation aanpassingen aan de openbare ruimte verricht. Door deze aanpassingen ontstaat er een geschikte route voor het bouwverkeer voor het project. Ook werkt het bouwteam aan plannen om de wisselstrook te kunnen verleggen en ontwerpt het team een extra rijbaan over de bestaande Wethouder Hoogendijktunnel. Meer informatie over het project 'de grote kruising' is te vinden op een speciale webpagina: www.degrotekruising.nl.


Krimpenaar wint 8 miljoen euro

krimpen a/d ijssel • Een inwoner uit Krimpen aan den IJssel heeft bij de zaterdagavondtrekking van Lotto op 20 april de Lotto jackpot van 8 miljoen euro gewonnen. De gelukkige winnaar wordt door Nederlandse Loterij uitgenodigd voor 'Eerste Hulp bij Geluk'. Dit bestaat uit advies en begeleiding bij de nieuw verworven rijkdom. De identiteit van de prijswinnaar wordt niet bekendgemaakt. "Het paasontbijt wordt met deze prijs wel extra feestelijk voor iemand in Krimpen aan den IJssel", zegt prijwinnaarbegeleider Sander van de Vooren van Nederlandse Loterij, waar Lotto onderdeel van is. "Ik feliciteer de winnaar van harte met deze hele grote prijs en hoop hem of haar snel te mogen ontmoeten op ons kantoor." De Lotto jackpot van 8 miljoen euro is een bruto geldprijs, dat betekent dat de winnaar over dit bedrag nog 30,1 procent kansspelbelasting moet betalen.