woensdag 24 april

Bingo
14:00, Schoonhoven, ontmoetingsruimte De Brug (Pasteurflat)
Iedereen is welkom om mee te spelen. Meer informatie is verkrijgbaar bij de SWOS: 0182-384550.

Bingoavond
19:30, Krimpen aan de Lek, het Cultuurhuis
Een boekje met tien kaarten kost 10 euro, inclusief een kopje koffie. Er zijn leuke prijzen te winnen.

Theatervoorstelling 'Zit er nog rek in?'
20:00, Schoonhoven, Remonstrantse kerk, Kruispoortstraat
Vertelvoorstelling plaats - 'Zit er nog rek in?' is een vertelvoorstelling over het ontstaan van de Remonstranten, 400 jaar na de synode in Dordrecht, over 'rekkelijk en precies toen, nu en straks'. Met verhalen, geschiedenis en muziek. De toegang is gratis, maar er wordt wel een schaalcollecte bij de uitgang gehouden.

donderdag 25 april

Midgetgolfen
15:00-17:00, Benschop, pannenkoekenhuis Midden op 't Land, Benedeneind Noordzijde 430a
Activiteit van Vakantie Ontspanning Benschop voor kinderen van 5 tot 15 jaar. Rond 16.45 uur vindt er nog een verloting plaats. Meer informatie: vakantieontspanningbenschop@hotmail.com.

Film: The Guilty
15:00, Haastrecht, Theater Concordia
Laatste film in dit theaterseizoen. The Guilty is een echte thriller, van het begin tot het eind. Kaarten à 8 euro zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl, te koop in Grand Café Concordia en voor de voorstelling aan de kassa indien de voorstelling nog niet is uitverkocht (check hiervoor de website). Minimum leeftijd is 16 jaar.

Dementie op jonge leeftijd
19:30, Lopik, dorpshuis De Schouw
Dementie op jonge leeftijd begint meestal tussen 40 en 65 jaar. De problemen worden op deze jonge leeftijd vaak niet herkend. Dat leidt tot veel onzekerheid en onbegrip. Hoe eerder er helderheid ontstaat over de oorzaak van de problemen, hoe sneller er passende hulp gezocht kan worden. Drie deskundigen zullen deze avond informatie geven over dementie op jonge leeftijd en de vormen van ondersteuning die er zijn. Meer informatie: 06-12434770.

Oranjeconcert
20:00, Stolwijk, Het Kwartier
Voor het eerst treden de muziekvereniging Harmonie Stolwijk en het koor Sursum Corda samen op. Er is gekozen voor een concert met veel afwisseling van ontroerende en prettig in het gehoor liggende muziekstukken. Entree is vrij.

vrijdag 26 april

Oranjezangavond
19:30-21.00, Berkenwoude, Dorpskerk
Oranjezangavond met medewerking van gemengd koor Met hart en stem, jongerenkoor Cantica Nova en muziekvereniging DHTSG. Appèlwoord door Erik Wassink, gemeenteraadslid namens de SGP. Er is samenzang van veel vaderlandse liederen.

Oranje-Psalmzangavond
19:45, Ouderkerk aan den IJssel, Hersteld Hervormde Kerk, Abelenlaan 41
Psalmzangavond met bovenstem. Thema van de avond is: 'Mijn schild ende betrouwen'. De inleiding op de psalmen wordt verzorgd door ds. J. Joppe. Toegang is gratis. Wel is er een collecte waarvan de opbrengst bestemd is voor het orgel. Tevens verkoop van cd's.

zaterdag 27 april

Koningsdag Kids Party
15:00-18:00, Krimpen aan de Lek, het Cultuurhuis
In samenwerking met het Muzieklab is er een kinderdisco voor kinderen tot en met 16 jaar. Ouders zijn welkom voor een hapje en een drankje. Toegang is gratis.

Optreden St. Louis Slim
16:00, Lekkerkerk, partycentrum Amicitia
In de grote zaal speelt de band St. Louis Slim de Kingsday Blues. Louis Slim is bekend van onder andere hun optreden op het eerste Lekkerkerkse Blues Festival. De band bestaat uit vijf muzikanten met jarenlange ervaring in de blues-scène. De entree is gratis.

Bingo
19:15, Jaarsveld, Verenigingsgebouw, Kerkstraat 7
Dit is de laatste bingo-avond voor de zomerstop, met een echt Oranje tintje. Iedere deelnemer krijgt ter ere van Koningsdag een gratis kop koffie of thee met een traktatie. Zoals altijd wordt aan het einde van de avond een gratis slotronde gespeeld en als extra krijgt iedere deelnemer een Oranjelot om nog een (extra) prijs mee te winnen.

dinsdag 30 april

Avondexcursie in eendenkooi
19:00-21:00, Lekkerkerk, eendenkooi Bakkerswaal, Schuwacht 232
Avondexcursie van Stichting Het Zuid-Hollands Landschap door eendenkooi Bakkerswaal. Vergeet geen verrekijker mee te nemen om de bezoekers van de plas te bewonderen. Deelnemers wandelen onder begeleiding van een gids door de eendenkooi en komen zo meer te weten over de cultuurhistorie en natuur in dit gebied. Het advies is om stevige wandelschoenen aan te trekken. Aanmelden kan via de website.
www.zhl.nl/natuuragenda

woensdag 1 mei

Open Tafel Project
12:30, Benschop, Dorpshuis XXL
Het ouderencomité het Trefpunt in Benschop houdt op iedere laatste woensdag van de maand het Open Tafel Project. Iedereen die een vorkje wil mee prikken is uitgenodigd. Kosten voor deelname bedragen 8,50 euro. Vooraf reserveren kan telefonisch bij Thea Boere: 0348-451749.