• Arnold de Jongste (links) bij de nieuwe 'kipkeuken' van Jumbo De Korf.
• Arnold de Jongste (links) bij de nieuwe 'kipkeuken' van Jumbo De Korf. Foto: wijntjesfotografie.nl

Jumbo De Korf start met Arnold's Fried Chicken

krimpen a/d ijssel • Goed nieuws voor liefhebbers van kip. Supermarkt Jumbo De Korf in Krimpen aan den IJssel verkoopt sinds kort allerlei warme kipproducten, waaronder kippenvleugels.

In een nieuw gebouwde open keuken worden alle kipfilets volgens een geheim recept gekruid en gepaneerd. "Daarna gaan ze de hogedrukpan in", legt Arnold de Jongste uit. "In een paar minuten is het klaar en kun je als klant je eigen bucket vullen en genieten van de lekkerste kip die je maar kunt bedenken." De supermarktondernemer is zo trots op het eindproduct dat hij er zijn eigen naam aan heeft verbonden: Arnold's Fried Chicken.

In samenwerking met een voedingswetenschaper ontwikkelde De Jongste de afgelopen maanden verschillende recepten. Hij reisde stad en land af om de beste ingrediënten te vinden. In zijn eigen keuken experimenteerde hij er vervolgens op los. "Mijn vrouw werd er gek van, want we aten elke dag wel kip."

Smaak

De komende maanden gaat het testen verder in de keuken van de supermarkt. Klanten mogen aangeven hoe ze de kip vinden smaken en wat er eventueel verbeterd kan worden aan de receptuur. De Jongste is kritisch. "De smaak van het product staat bij mij op één, twee en drie. Het moet gewoon goed zijn."

Het kipconcept sluit aan bij de trend van supermarkten om steeds meer complete, verse maaltijden aan te bieden. De Jongste: "Zo'n tien procent van onze klanten doet hun boodschappen online en dat aandeel zal de komende jaren alleen maar verder groeien. Daar moet je dus op inspelen. Door in je winkel verse maaltijden te bereiden biedt je je klanten iets extra's."

Naast kip wil De Jongste in de toekomst ook spareribs, stamppotten en warme kibbeling bereiden in zijn supermarkt. Hij is al begonnen met de productie van dagverse soepen. "Elke donderdag, vrijdag en zaterdag kun je hier vanaf 11.00 uur soep proeven. Het is een enorme hit. In die drie dagen gaat er zo'n tachtig liter soep over de toonbank."

Verbouwing

Na de verbouwing van de supermarkt in november is er meer ruimte om ook met de andere concepten aan de slag te gaan. "In twee weken tijd gaat de hele winkel op de schop", vertelt De Jongste. "Van vloer tot plafond: echt alles pakken we aan. De winkel wordt volledig gasloos en daarmee klaar voor de toekomst. Uiteraard komt er ook een grote open keuken waar we gaan koken voor klanten."

Naast boodschappen doen is Jumbo De Korf voor klanten ook een belangrijke ontmoetingsplek. Die sociale functie zal alleen maar sterker worden, zo verwacht De Jongste. "Omdat je alles online bestelt, wordt boodschappen doen een soort uitje. Je komt er bekenden tegen en maakt een praatje. De supermarkt groeit uit tot een soort 'huiskamer van de samenleving' en biedt tegelijkertijd het gemak van maaltijden die in de keuken voor je worden klaargemaakt."


Floris Bakker