Prijzen voor Het Kontakt


regio • Kontakt Mediapartners was donderdag uiterst succesvol op de NNP-dag (Nederlandse Nieuwsblad Pers) 2019. Van de tien te verdelen prijzen en nominaties werden er maar liefst vijf door de Goudriaanse uitgeverij binnengesleept.

Janneke Kok, André Bijl en Dick Aanen van Het Kontakt Leerdam/Vianen wonnen de Prijs voor de Nieuwsbladjournalistiek met een artikelenserie over de gemeenteraadsverkiezingen in Vijfheerenlanden. Ed van Tuijl (Het Kontakt Alblasserwaard) behoorde tot de genomineerden met zijn terugblik op de 'vezelpersramp' in Langerak.

Nico van Ganzewinkel (Het Kontakt Vianen) werd winnaar van de Prijs voor de Nieuwsbladfotografie met een foto van de advocaat van Asia Bibi die in Vianen de internationale pers te woord staat. Geurt Mouthaan (Het Kontakt Alblasserwaard) behoorde in deze categorie tot de genomineerden met een foto van de grote brand bij Montapacking.

De verkiezingsbijlagen (Altena, Molenlanden en Vijfheerenlanden) van Kontakt Mediapartners werden genomineerd voor de commerciële A.M. Bandaprijs. Deze prijs werd gewonnen door de Texelse Courant met een special over lokale restaurants.