'Beeld en meer'

krimpen a/d ijssel • Op uitnodiging van de Kunstkring Krimpen verzorgen fotograaf Jaap van den Berg en beeldend kunstenaar Mieke de Haan op dinsdag 16 april in het Streekmuseum Krimpenerwaard in Krimpen aan den IJssel een presentatie van hun werk 'Beeld en meer.'

Zij exposeerden beide recent in Museum Gouda. Momenteel werken ze samen aan 'Notities over de natuur die terugneemt'. Hun inspiratiebron is de natuur, die vasthoudend en soms meedogenloos land terugneemt dat ooit door mensen gebruikt werd. Samen zwerven Mieke en Jaap door industriële landschappen waar geen menselijke activiteit meer is. Ze filosoferen, noteren, fotograferen en tekenen. Daarna maken ze in eigen atelier hun werk. De foto's en tekeningen dragen elkaars echo doordat de kunstenaars met hetzelfde verhaal werken. De lezing begint 20.00 uur en de entree is 7,50 euro.


Magic Cabaret Theater Diner

lekkerkerk • In partycentrum Amicitia in Lekkerkerk is dinsdag 16 april een Magic Cabaret Theater Diner.

Terwijl koks in de keuken zorgen voor de innerlijke mens, maken cabaretiers en magisch kunstenaars Rob en Emiel van deze avond een unieke en vooral onvergetelijke ervaring. Als duo combineren zij hilarische presentaties met magic van het allerhoogste niveau. Rob en Emiel zijn bekend van onder andere DWDD, Pauw en Witteman, Street Magic en The Magic Battle. Ze traden over de hele wereld op en werden uitgeroepen tot de beste in hun vakgebied op het WK Magic & Mentalisme. De avond begint 19.15 uur. Meer informatie op Facebook en de website van Amicitia.


q www.amicitia-lekkerkerk.nl