woensdag 10 april

Paasbingo
14:00, Schoonhoven, welzijnscentrum, Oranjeplaats 45b
Paasbingo bij Stichting SWOS. Iedereen is welkom.

Klankbord Benschop
20:00 Benschop, Dorpshuis XXL.
Klankbord Benschop komt weer bij elkaar. Er wordt gestart met het 'inloopkwartiertje'. Inwoners van Benschop kunnen hiervan gebruik maken als zij vragen, opmerkingen en/of klachten hebben.

donderdag 11 april

Brei- en haakcafé
10:00-12:00, Lekkerkerk, bibliotheek, Talmastraat 1
Speciale bijeenkomst voor fanatieke breisters en haaksters. Maandelijks komen rond de dertig mensen bij elkaar om tips en trucs uit te wisselen onder het genot van en kopje koffie of thee. Wie zin heeft om mee te doen of eens te komen kijken is welkom. Aanmelden is niet nodig en de activiteit is gratis.

Paasstukje maken
14:00, Stolwijk, Het Kwartier
Creatieve middag van de lokale seniorencommissie. Onder leiding van Ria Koolwijk maken deelnemers een paasstukje. Zelf een platte schaal meenemen. Bijdrage in de kosten zijn 5 euro.

Seniorenmiddag
14:00, Krimpen aan de Lek, 't Voorhof, Dorpsstraat 1
Tijdens deze seniorenmiddg vertelt ds. Anja van Alphen uit Haastrecht over haar reis door Israël en Jordanië. Deze reis is mede door de Ontmoetingskerk in 2017 georganiseerd. De toegang is vrij en iedereen is welkom. Voor inlichtingen: 0180-515636.

vrijdag 12 april

Busreis naar Amsterdam
10:15, Cabauw, Nobelaerweg
Busreis van Cabauw 60plus. De groep vertrekt om 10.30 uur naar Lopik waar bij de Rabobank een bus klaarstaat. Die rijdt naar Diemen waar deelnemers aan boord gaan voor een rondvaarttocht door en om Amsterdam. Aan boord wordt een lunch geserveerd. Na afloop gaat de reis naar Haarzuilens waar in 'het Wapen van…' om 17.00 uur een driegangendiner wordt geserveerd. Om 19.00 uur vertrekt de bus weer richting Cabauw. De kosten voor het reisje zijn 50 euro voor leden en 60 euro voor niet-leden. Opgeven kan telefonisch via: 0348-551892.

Boekenbeurs
14:00-17:00, Benschop, St. Victorkerk, Dorp 149
Boekenbeurs van Stichting De Vrienden van de St. Victorkerk Benschop. Er is een groot aanbod van romans, streekromans, kinder- en stripboeken, tuin- en kookboeken. Ook zijn er cd's en dvd's te koop. Dit alles tegen aantrekkelijke prijzen. Er worden ook schilderijen van Angela van der Heiden-Fafiani aangeboden. De opbrengst van de boekenbeurs komt ten goede aan de stiltetuin en restauratiefonds van het St. Victorcomplex.

Bijeenkomst voor veteranen
14:00, Schoonhoven, welzijnscentrum, Oranjeplaats 45b
Alle veteranen van jong tot oud zijn welkom om onder het genot van een drankje ervaringen te delen. Deze avond zal ook een spreker vertellen over zijn missie/uitzending. Meer informatie: 0182-384550.

zaterdag 13 april

Lentetocht
08:30, Krimpen aan den IJssel, Boudesteyn Schoenen (op winkelcentrum Crimpenhof), Raadhuisplein 63b
Wandelsportvereniging Op Stap houdt de eerste wandeltocht van dit jaar: een lentetocht door de Krimpenerwaard. Er kan gekozen worden uit 7, 14 en 18 kilometer. Onder de deelnemers wordt door Boudesteyn Schoenen een paar Lowa wandelschoenen verloot. De kosten zijn 3,50 euro (kWbn leden 2,50 euro) Voor leden van wsv Op Stap is de tocht gratis.
www.wsvopstap.nl

Cadeaumarkt
09:00-17:00, Krimpen aan den IJssel, centrum
Het aanbod bestaat uit onder andere Tupperware, sieraden, sjaals en lederwaren. De organisatie is nog op zoek naar 'knutselaars' die hun zelfgemaakte artikelen willen verkopen en promoten. Tevens is er op de markt een kinderattractie. Deelnemers kunnen zich telefonisch opgeven via: 06-54776694 of de website.
www.thib.nl

Rommelmarkt
09:30-14:00, Lopik, achter de Hervormde Kerk, Dorpstraat 32
Er staan diverse kramen waar voor een klein prijsje tweedehands spullen te koop zijn. Dit jaar is de opbrengst bestemd voor het verenigingsgebouw en de voedselbank. Naast alle spullen is er koffie of thee met gebak verkrijgbaar in de Schaapskooi, waar ook raadspellen te vinden zijn. Ook zijn er diverse andere versnaperingen te vinden op deze markt.

Boekenbeurs
10:00-12:30, Benschop, St. Victorkerk, Dorp 149
Zie voor meer informatie vrijdag 12 april.

Voorjaarsmarkt
10:00-15:30, Krimpen aan den IJssel, Rehobothkerk, De Landerijen 1
In en rondom de kerk staan kraampjes waar bezoekers van alles kunnen kopen. Het aanbod bestaat uit: woon- en groendecoratie, beenmode, sieraden, tweedehands boeken, creaslingers, koeken, oliebollen, perkgoed, fruit, boerenkaas, tassen, speelgoed en nog veel meer. Ook zijn er etenswaren verkrijgbaar zoals broodjes hamburger, een zak verse friet, smoothies en ijs. Op de markt is ook een fotograaf aanwezig. En een goudsmid die voor een klein bedrag sieraden polijst. Kinderen kunnen zich uitleven op een groot spelletjesplein, compleet met springkussen, trampoline en een bungeerun.

Parkloop
12:00, Schoonhoven, Springerpark
46e Parkloop van atletiek- en trimvereniging Avantri. Om 12.00 uur is de start van de 1.500 meter, een leuke test voor de jongere atleten; om 12.20 uur de 5 kilometer. De 10 kilometer prestatieloop (vijf ronden) begint om 13.00 uur. Voor alle deelnemers is er een herinnering. Geen vlak loopparcours door de hoogteverschillen in het park. Een gevarieerde ondergrond. Voor meer informatie (o.a. de te kloppen records) kijk op www.avantri.nl.

Ruilbeurs
12:30-16:30, Schoonhoven, clubgebouw Stichting Zilverstad, Nieuwe Singel 39
Op de ruilbeurs kunnen bezoekers terecht voor postzegels, munten en oude ansichtkaarten. Meer informatie is verkrijgbaar bij D. v/d Velde: 0182-385147

Optreden Jade
14:00, Krimpen aan den IJssel, Streekmuseum Krimpenerwaard
Tijdens de Lifestyle Spring Market zal vocal group Jade een optreden verzorgen. Jade sleepte al drie maal een eerste prijs in de wacht: na het Balk Topfestival in De Doelen en het MBS festival onlangs nog op het korenfestival Encore in het Isala theater. De Lifestyle Spring Market is gratis toegankelijk en biedt kraampjes, een tombola, hapjes en drankjes.

Passie- en Paasconcert
19:30, Schoonhoven, Hervormde Kerk
Christelijk mannenkoor Con Forza uit Woerden geeft een Passie- en Paasconcert. Jongerenkoor Cantica Nova uit Berkenwoude verleent medewerking aan het concert, net als Rens de Winter (piano) en Maria Knops (harp). Wim de Penning bespeelt het orgel. Entree is 5 euro. Reserveren kan via www.korenindekerk.nl.

IJsseldijkkerkconcert
20:00, Krimpen aan den IJssel, IJsseldijkkerk, IJsseldijk 232
Gemengde zangvereniging Vriendschap uit Berkenwoude treedt op. Het koor staat onder leiding van Cees-Willem van Vliet en medewerking wordt verleend door Jeroen Liedorp (piano) en Bram Trouwborst (bas). Kaarten à 15 euro (inclusief consumpties) zijn telefonisch te bestellen via: 0180-512856/523190) en via de website.
www.ijsseldijkkerkconcerten.nl

Gezamenlijk concert
20:00, Lekkerkerk, Amicitia
Harmonieorkest Lekkerkerk en fanfareorkest Concordia uit Krimpen aan den IJssel geven gezamenlijk een concert. Op het programma staat onder andere de compositie 'Lost Heritage' van Maurice Hamers. Kaarten zijn vanaf 19.30 uur voor 5 euro aan de zaal verkrijgbaar.

The Crucifixion
20:00, Linschoten, 't Kruispunt, Nieuwe Zandweg 16
Christelijk regionaal koor New Voices uit Polsbroek geeft, samen met solisten Henk Stoeten en Peter van Beekum, een passieconcert in Linschoten. Het koor zingt The Crucifixion, een Engelstalige cantate van John Stainer (1887). Het lijdensevangelie krijgt door woord en muziek gestalte als Christus wordt gevolgd van Gethsemane naar Golgotha. Kaarten à 10 euro (8 euro in de voorverkoop) zijn telefonisch te reserveren via: 0182-785872 en te bestellen via de website.
www.newvoices.nl

Oldenhermanns: Unsexed
20:15, Haastrecht, Theater Concordia
Oldenhermanns gaat in de voorstelling Unsexed op zoek naar de nooduitgang van de dagelijkse sleur. Lize van Olden en Anna Hermanns wensen zich een ander leven en sleuren je mee in de seks, drugs en rock-'n-roll van de indoorspeeltuin. In een onnavolgbare reeks van scherpe, geestige, harde en ontroerende scènes laten ze de dilemma's van de millennial zien. Kaarten à 12,50 euro zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl en voor de voorstelling aan de kassa indien de voorstelling nog niet is uitverkocht.

90's avond
20:30, Lopik, Hoxemacoa
Deze avond is er alleen muziek uit de jaren 90 te horen, gedraaid door onder andere de jongste dj van Lopik: Jesse. Toegang is gratis.

zondag 14 april

Lentebokkentocht
12:00, verschillende café's in Lopikerwaard
Deze dag is er weer een Lentebokkentocht door de Lopikerwaard. Deelnemers starten in de eigen woonplaats of favoriete stamkroeg met de tocht. Ook dit jaar zijn de brouwers er in geslaagd om de lekkerste lentebock voor hen te brouwen. Kaarten à 17,50 euro per persoon (voor zes lentebiertjes en zes kleine hapjes) zijn verkrijgbaar achter de bar. Ook buskaarten zijn daar te koop. Ook dit jaar verzorgt Pouw Vervoer de pendeldienst.
www.inhetwittepaard.nl

The Red Strats
15:00, Haastrecht, Theater Concordia
De Red Strats is een formatie met een 'Cliff Richard'-geluid die de muziek uit de sixties laat herleven. Kaarten à 10 euro zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl, te koop in Grand Café Concordia op werkdagen vanaf 17.00 uur en voor de voorstelling aan de kassa indien de voorstelling nog niet is uitverkocht (check hiervoor de website).

Rock 'n Blues
16:00, Ammerstol, het Gebouw, Lekdijk 75
De O.D. Rock 'n Blues Band is een ervaren muzikale vijfmans-formatie. Het repertoire van de band bestaat niet alleen uit blues-rock, maar ook rhythm 'n blues en ingetogen blues-ballads. De bandleden hebben hun muzikale invloeden opgedaan bij Joe Bonamassa, Stevie Ray Vaughan, Billy Thompson, BB King, Julian Sas, Santana en Walter Trout. Entree is 5 euro.

maandag 15 april

Digitaal Café (1)
15:00, Bergambacht, bibliotheek, Esdoorn 1
Wie vragen heeft over de laptop, mobiele telefoon, pc of hulp nodig bij social media kan langskomen. Vrijwilligers staan klaar om bezoekers (kosteloos) te helpen. Meer informatie: 0182-353355.
www.debibliotheekkrimpenerwaard.nl

Digitaal Café (2)
15:00, Ammerstol, Amerhof, Hoepmakerstraat 77
Wie vragen heeft over de laptop, mobiele telefoon, pc of hulp nodig bij social media kan langskomen. Vrijwilligers staan klaar om bezoekers (kosteloos) te helpen. Meer informatie: 0182-353355.
www.debibliotheekkrimpenerwaard.nl

Lezing Marianne Glashouwer
19:30, Ouderkerk aan den IJssel, Gebouw Berea, Dorpsstraat 17
Op uitnodiging van de vrouwenvereniging de Christenvrouw houdt Marianne Glashouwer een lezing met als titel: 'Pesach en Pasen'. Toegang is gratis. Glashouwer was werkzaam bij de Evangelische Omroep. Ze is getrouwd met ds. Willem Glashouwer, internationaal voorzitter van Christenen voor Israël. Evenals haar man is ze al vele jaren betrokken bij het werk van Christenen voor Israël, om solidariteit met het Joodse volk te betuigen. Ze spreekt regelmatig in binnen- en buitenland. Ook organiseert ze excursies naar het Corrie ten Boomhuis in Haarlem en naar synagogen in heel Nederland, evenals vrouwenreizen naar Antwerpen, Berlijn en Israël.

Informatieavond A. Vogel
19:30, Krimpen aan de Lek, het Cultuurhuis
DA de Goudsbloem Joh. Verloop houdt een informatieavond over A. Vogel geneesmiddelen. Gastspreker is Marcel Brienne, bekend van het tv-programma Koffietijd. Hij zal deze avond onder andere de volgende onderwerpen behandelen: reuma, slapeloosheid, stressbestrijding, overgangsklachten, bloedsomloop en weerstand. Er is gelegenheid om vragen te stellen. Aanmelden kan bij de kassa van de DA, telefonisch via: 0180-511962 of per mail: degoudsbloem@dawinkel.nl. Toegang is gratis.