• Scène uit 'Niet Smijten'.
• Scène uit 'Niet Smijten'. Foto: PR

Arto Post Laboro speelt 'Niet Smijten'

schoonhoven • Toneelvereniging Arto Post Laboro speelt in het Arto Theater in Schoonhoven nog drie maal het toneelstuk 'Niet smijten'.

Het stuk gaat over een geheim binnen de familie Van Bakkum en de toekomst van hun aardewerkfabriek. De broers Anton en Govert van Bakkum kunnen elkaar niet luchten of zien. Ze vliegen elkaar in de haren over de fabriek: uitbreiden of verkopen?

Beide broers hebben 45 procent van de aandelen en kunnen beide hun zin niet doordrukken. De eindbeslissing is dus aan de eigenaar van de resterende 10 procent. Maar wie is dat? Het enige wat de broers weten is dat het beheerd wordt door een stichting met de naam 'het schervenfonds'. Een mysterieuze stichting die vader Van Bakkum lang geleden oprichtte en waar tevens een familieschandaal achter schuil gaat. Het is duidelijk: wie de stichting aan zijn kant krijgt, beslist over de toekomst van de fabriek.

De strijd om de stichting maakt veel emoties los waarbij ondanks de titel 'Niet Smijten' het nodige aardewerk sneuvelt. Terwijl de familie en de fabriek worden bezocht door een paar dronken Russen, wordt het familiegeheim ontrafelt. Wordt het uitbreiden of verkopen? Trouwt Anton met zijn vriendin Leontien? Verlaat Adèle de hardwerkende Govert? En krijgt de fabriek het felbegeerde predicaat Koninklijke?

Het stuk wordt gespeeld op vrijdag 12, zaterdag 13 april om 20.15 uur en op zondag 14 april om 14.30 uur (uitverkocht). Reserveren kan via de website van het Arto Theater of bij Provence, Haven 63 in Schoonhoven.

q www.artotheater.nl