• Melany en Tabitha zijn alvast in training.
• Melany en Tabitha zijn alvast in training. Foto: Jan Timmer

Leeuwerikhof voor één dag wasstraat

lekkerkerk • Iedereen met een auto die wel een wasbeurt kan gebruiken is op zaterdag 13 april tussen 10.00 en 15.00 uur welkom in de Leeuwerikhof in Lekkerkerk. Want daar vindt die dag een grote 'carwash-actie' plaats waarvan de opbrengst ten goede kot aan Samenloop voor Hoop/KWF.

"Voor 7,50 euro kun je hier je auto laten wassen, inclusief koffie of thee met koek, een gezellig zitje en een achtergrondmuziekje", vertelt Melany Heuvelman, één van de 28 leden van het uit wijkbewoners bestaande Team Buurtjes. Ook Melany's buurvrouw Tabitha van den Heuvel maakt deel uit van de groep die op 29 juni op sportpark Weydehoeck gaat deelnemen aan de 24 uurs wandelestafette 'De Samenloop'. "Het plan om met bewoners van de Leeuwerikhof/Weidelaan mee te doen ontstond tijdens de buurtbarbecue in oktober van het afgelopen jaar. Wilma de Jong - lid van het Samenloop-organisatiecomité - vertelde over het evenement en maakte daarmee flink wat mensen enthousiast. Om extra geld op te halen koppelden we er maar meteen een carwash-actie aan vast. Ook daar was de animo groot voor. Er schreven zich binnen de kortste keren 28 mensen in. En die gaan op 13 april als koppels aan de slag in de grootste menselijke carwash van Lekkerkerk."

"We hopen natuurlijk op veel belangstelling", zegt Melany Heuvelman. "Niet alleen mensen met een auto zijn welkom, ook toeschouwers nodigen we van harte uit om te komen kijken en een donatie te doen in de speciale collectebus. Daarnaast kunnen mensen inschrijven op een mooie wijnaanbieding van Wijnhuis de Boer. Daarvan gaat een gedeelte naar het goede doel. Tabitha en Melany zijn al in training om zaterdag perfect gewassen auto's af te leveren. "We beginnen met afspoelen van het grove vuil ", glimlacht Tabitha. "Daarna sponzen we de auto in met autoshampoo om de wagen daarna weer af te spoelen en grondig te zemen. Het resultaat: voor slechts 7,50 euro een blinkend schone vierwieler. Als Team Buurtjes zijn we klaar voor de uitdaging. Laat er maar een mooie file ontstaan voor onze carwash, dat zou betekenen dat de actie succesvol is."

Jan Timmer