woensdag 27 maart

Lezing over dorpskruidenier
14:30, Lopik, 'Brugkerk', Lopikerweg Oost 58
Op uitnodiging van het Open Ouderenwerk Jaarsveld geeft de heer Mouthaan een voordracht over de dorpskruidenier in de jaren vijftig. Dit alles wordt opgeluisterd door veel materiaal uit de oude winkel. Iedereen is welkom.

Workshop Dustan
19:30, Schoonhoven. 't Huis van Noord (sporthal De Meent)
De eerste weken als moeder kunnen best pittig zijn. Je baby huilt en soms is het lastig in te schatten wat er aan de hand is. Dunstan baby taal helpt ouders om goed naar hun pasgeboren baby te luisteren. Tijdens deze interactieve workshop, gegeven door Amarens Kerkhof, maken deelnemers kennis met de wereld van babytaal. Deelname is gratis. Aanmelden kan via: info@hethuisvannoord.nl.

donderdag 28 maart

Spelmiddag
14:00, Stolwijk, Het Kwartier
Spelmiddag van de lokale seniorencommissie. Er wordt bingo gespeeld en er zijn leuke prijzen te winnen.

Alzheimer Café
19:15, Lopik, dorpshuis De Schouw
Op deze avond wordt uitgebreid ingegaan op de ondersteuningsmogelijkheden die er zijn als de partner met dementie thuis blijft wonen. Wat kan bijvoorbeeld een casemanager betekenen of de thuiszorg? En wat is de rol van de mantelzorger en wanneer kom iemand in aanmerking voor dagbesteding? Er zijn meerder professionals aanwezig om vragen aan te stellen. De toegang is vrij en de koffie gratis. Meer informatie: 06-12434770.

Muziek van rond Méditerranée
20:00, Krimpen aan den IJssel, Streekmuseum Krimpenerwaard, IJsseldijk 312
Huismuziek Krimpenerwaard verzorgt een concert met muziek en verhalen uit landen rond de Middellandse Zee. Het gaat van Zorba de Grriek tot Vivaldi; van muziek uit Israël tot muziek uit Algerije. De toegang is gratis.

Film: La La Land
20:15, Haastrecht, Theater Concordia
Gaat om een BYOS (Bring Your Own Seat) filmavond. La La Land is het verhaal van Sebastian en Mia. Zij komen nader tot elkaar dankzij een gemeenschappelijk verlangen om datgene te doen waar ze van houden. Maar wanneer het succes op de loer ligt, worden ze geconfronteerd met enkele keuzes die hun liefdesrelatie op het spel zet en waarbij hun gekoesterde dromen verscheurd dreigen te worden. Kaarten à 8 euro zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl.

vrijdag 29 maart

Modeshow
10:00, Krimpen aan de lek, het Cultuurhuis
Speciaal voor senioren showt Hoffmans Mode haar voorjaars- en zomercollectie. Tijdens de modeshow laten 50+ mannequins eigentijdse damesmode (in maat 38 t/m 54) zien. Daarnaast is de collectie uitgebreid met accessoires die bij de kleding te combineren zijn, bestaande uit diverse modellen sjaals en sieraden. Tijdens de modeshow is er tevens een gratis loterij. Na de modeshow zal aansluitend de verkoop plaatsvinden. Entree is gratis.

Laatste optreden De Koffers
20:30, Gouda, Theaterbakkerheij, Gouderaksedijk 24b
Na 10 jaar guilty pleasures stopt de Goudse coverband De Koffers ermee. De formatie speelde op feestjes door het hele land. Op kleine festivals, bruiloften, tijdens jaarmarkten en tentfeesten vierden talloze bezoekers feest op hun muziek. Tijdens dit optreden speelt de band nog één keer hits uit de 80's, 90's en 00's, met soms een uitstapje naar deze tijd en golden oldies. Een aantal special guests maken het feest compleet. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website.
www.dekoffers.nl

zaterdag 30 maart

Bazaar World Servants
09:00-16:00, Lekkerkerk, Ichthuskerk, Kerkweg 34
Naast snuffelen tussen tweedehands spulletjes op de rommelmarkt is er voor bezoekers van alles te doen. Zo is er een restaurant waar ze een hapje en drankje kunnen nuttigen, een fotostudio om een mooie (familie)foto te laten maken en draait het rad van fortuin. De opbrengst van de bazaar gaat volledig naar actiegroep World Servants Krimpenerwaard. Deze groep bestaat uit negen jongeren uit de Krimpenerwaard die in de zomer van 2019 met World Servants op reis zullen gaan. Onder het motto 'bouwen aan verandering' steken zij de handen uit de mouwen om samen met de lokale bevolking te bouwen in Ecuador, Bolivia, Bangladesh en Malawi. Om de bouwmaterialen te bekostigen, wordt er actie gevoerd.

Inzameling spullen
10:00-12:00, Jaarsveld, Verenigingsgebouw, Kerkstraat 7
Wie overbodige spullen heeft staan kan deze afgeven voor de te houden rommelmarkt in het dorp. Ook kleding is welkom. Grote spullen kunnen na afspraak worden opgehaald. Meer informatie via de heer B. Groothedde: 0348-55702928.

Voorjaarsmarkt
10:00-14:30, Polsbroek, Kaasboerderij Verweij, Zuidzijdseweg 142a
Voorjaarsmarkt van Stichting Ontmoeting. Wie mee wil doen aan de taartenbakwedstrijd kan de avond ervoor tussen 19.00 en 20.00 uur zijn of haar baksel komen brengen. Alle taarten worden beoordeeld door een de bakkersjury en verkocht op de markt. Op het terrein van de kaasboerderij staan meer dan dertig kramen met onder andere tuinplanten,fruit, kaas, tassen, sieraden, boeken, fotokaarten, gebak, etenswaren en creatieve spullen. Verder kunnen bezoekers meedoen aan activiteiten, zoals sjoelen, spijkerslaan of een workshop armbandjes maken. Wie wil kan een rondje mee met de huifkar. Tussen 11.00 en 12.00 uur is er een kleedjesmarkt. Ook kan er gekeken worden bij de lammetjes en de kalfjes. De toegang is gratis.

Concert
15:30, Krimpen aan de Lek, Ontmoetingskerk, Hoofdstraat 90
Christelijk vrouwenkoor Deo Cantemus uit Kinderdijk en het seniorenkoor Zang en Vriendschap geven een gezamenlijk concert. Aanleiding is het feit dat Eef de Kwant al 45 jaar verbonden is aan Deo Cantemus. De toegang is vrij.

Orgelconcert
20:00, Schoonhoven, De Hoeksteen, Albert Schweitzerlaan 2
Jaap den Besten verzorgt een concert op het BAG-orgel. Hij zal muziek ten gehore brengen die aansluit bij de periode voor Pasen, de veertigdagentijd. Op het programma staan werken van onder anderen Johann Sebastian Bach, Johannes Brahms en Max Reger. Toegang is vrij.

Culture Beats 18+
20:30, Krimpen aan de Lek, het Cultuurhuis
Dansen op de hits van toen en nu met onder andere radio 538 DJ Edwin Noorlander en enkele 'local heroes'. Tickets kosten in de voorverkoop 7,50 euro en 10 euro aan de deur. Reserveren kan via: receptie@cultuurhuiskrimpenaandelek.nl.

Best of Five Live
21:30, Cabauw, partycentrum In 't Witte Paard, Cabauwsekade 42
De band Best of Five speelt nummers uit de jaren 70, 80 en 90. Entree is gratis en parkeren naast de deur ook.

zondag 31 maart

'Het vermoeden van Poincaré'
14:30, Schoonhoven, Arto Theater
Twee heren raken ingesneeuwd in een Alpenchalet en zijn tot elkaar veroordeeld. Ze proberen elkaar beter te leren kennen, maar de taal blijkt een enorm obstakel in het wederzijds begrip. Met onder meer een spontane pas de deux van de heren op muziek, poëtische teksterupties en zang trachten zij het gedwongen samenzijn draaglijk te houden. De kamer verlaten ze nooit, ondanks ferme voornemens voor een ski-exercitie dan wel poging tot alpinisme. Kaarten kunnen besteld worden via www.artotheater.nl of bij Provence, Haven 63 te Schoonhoven of aan de kassa van het theater.

Rupsje Nooitgenoeg in het Isala
15:00, Capelle aan den IJssel, Isala Theater, Stadsplein 5
Vijftig jaar geleden bedacht Eric Carle het verhaal over een hongerige rups die zich overal doorheen eet. Een kleurrijke, verrassende theatershow voor kinderen vanaf twee jaar. Alvast in de stemming komen kan met de kleurplaat en het doolhof van Rupsje Nooitgenoeg die te vinden zijn op www.isalatheater.nl. Kaarten à 20 euro (17,45 euro voor < 14 jaar) zijn te bestellen via de website.

maandag 1 april

Lezing: 'Hormonen en voeding
19:30, Ouderkerk aan den IJssel, Praktijk De Meridiaan, De Steiger 4
Hormonen en voeding: wat hebben die twee met elkaar te maken? In deze lezing wordt dat duidelijk gemaakt. Naast veel wetenswaardigheden krijgen toehoorders ook praktische tips. Kosten: 15 euro, inclusief pdf van de presentatie. Aanmelden via: info@praktijkdegroenling.nl.

Klaverjassen
19:30, Bergambacht, De Waard.
Nieuwe kaartavond bij klaverjasvereniging De Waard. De uitslag van de vorige speelavond is als volgt: 1. Addy Duhen met 5542 punten, 2. Maup Lindenburg, 4957; 3. Ali Buitelaar, 4867. De kaarters komen iedere maandagavond vanaf 19.30 uur bij elkaar in De Waard Nieuwe belangstellenden zijn welkom.

John Denver the tribute
20:15, Capelle aan den IJssel, Isala Theter, Stadsplein 5
Muzikant John Adams, van oorsprong de Nederlandse Jos van den Brom, speelt sinds John Denvers dood met een tributeband die vrijwel perfect het echte Denver-geluid weet te benaderen. Entree is 28,50 euro; voor CJP/65+ is de prijs 27,20 euro.
www.isalatheater.nl

dinsdag 2 april

Brei- en haakcafé Schoonhoven
10:00-12:00, Schoonhoven, bibliotheek, Spoorstraat 3a
Wie het leuk vindt om te breien of haken, kan langskomen. Tijdens het breicafé kunnen deelnemers ideeën, tips en patronen uitwisselen en onder het genot van een kopje koffie of thee aan de slag gaan.

woensdag 3 april

Open Tafel Project
12:30, Benschop, Dorpshuis XXL
Het ouderencomité het Trefpunt in Benschop houdt op iedere laatste woensdag van de maand het Open Tafel Project. Iedereen die een vorkje wil mee prikken is uitgenodigd. Kosten voor deelname bedragen 8,50 euro. Vooraf reserveren kan telefonisch bij Thea Boere: 0348-451749.

Bingoavond
19:00, Krimpen aan de Lek, het Cultuurhuis
Bingoavond voor 18+. Er zijn leuke prijzen te winnen. Boekje met tien kaarten, inclusief één kopje koffie kost 10 euro.

'Culinaire' modeshow
19:45, Bergambacht, Speksnijder Mode, Hoofdstraat 105
Speksnijder Mode houdt een 'culinaire' modeshow', samen met Café en Suite. Café en Suite is de lunchroom die onlangs is geopend in de winkel van Speksnijder Mode. Hier werken medewerkers met een beperking. Tijdens deze avond wordt de nieuwste collectie geshowd, is er alle tijd voor shoppen én kunnen bezoekers diverse gerechtjes proeven van Café en Suite. Tijdens de show is er een presentatie van Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard. Hiermee werken Speksnijder Mode en Café en Suite nauw samen. Een plaats reserveren kan via de website.
www.speksnijder.nl/modeshow

donderdag 4 april

Relatie Canada en Nederland
11:00, Schoonhoven, bibliotheek, Spoorstraat 3a
Julia Tunney, een Canadese studente die stage loopt bij de Bibliotheek Krimpenerwaard, zal een presentatie geven over het 'heden en verleden van de relaties tussen Canada en Nederland' voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. Er is gelegenheid om met elkaar te praten over herinneringen en gedachten uit te wisselen. Julia heeft zich verdiept in dit onderwerp en geeft een Nederlandstalige presentatie, die onder andere zal gaan over de oorlog, tulpen, tulpenfestivals in Canada, Juliana en Beatrix en nog veel meer. Toegang is gratis en koffie, thee en koekjes zijn inbegrepen.

Repair Café
13:30-16:00, Haastrecht, Theater Concordia
Iedereen kan met kapotte spullen langskomen om die ter plaatse, samen met vrijwillige reparateurs, weer in orde te maken.

vrijdag 5 april

Historisch Café
14:00-16:00, Krimpen aan de Lek, het Cultuurhuis, bibliotheek
Iedere eerste vrijdagmiddag van de maand zitten leden van de Historische Vereniging Crempene aan de leestafel voor het Historisch Café.

Voorjaarsbeurs
19:00-21:00, Jaarsveld, Verenigingsgebouw, Kerkstraat 7
Het aanbod bestaat uit tweedehands (voorjaars/zomer) kleding, schoenen, tassen, sieraden, lappen stof, wol en dergelijke. Alle kleding is gewassen en gesorteerd op categorie. Tevens verkrijgbaar zijn tuinmeubelen (tafels en stoelen) en spullen zoals tuingereedschap en kampeerartikelen. Voor meer informatie: 0348-702928.