Afbeelding
Foto: aangeleverd

Samenwerking tussen De Hypotheker en Swijnenburg & Valk Makelaardij

'Mooie kruisbestuiving tussen onze bedrijven'

krimpen a/d ijssel • De Hypotheker zit sinds vorig jaar augustus in het Kortlandgebouw in Krimpen aan den IJssel. "Voor die tijd werkten we vanuit ons kantoor in Capelle aan den IJssel", vertelt hypotheekadviseur Edwin van Weenen. "In de Krimpenerwaard hebben we de afgelopen jaren een mooi marktaandeel weten op te bouwen, maar veel inwoners gaan niet zo snel de brug over voor een hypotheek. Vandaar dat we nu hier zitten, op een mooie zichtlocatie midden in het dorp."

Toegevoegde waarde

Een deur verderop is Swijnenburg & Valk Makelaardij te vinden, één van de grootste makelaarskantoren van de Krimpenerwaard. Edwin van Weenen zat al snel aan tafel met Roeland Valk en Mark Swijnenburg, om te kijken of de twee bedrijven iets voor elkaar konden betekenen. Roeland Valk was direct enthousiast. "Voor ons als makelaardij is het natuurlijk een toegevoegde waarde dat De Hypotheker naast je zit. Hun adviseurs kunnen onze klanten helpen om snel de meest rendabele hypotheek te vinden."

Edwin van Weenen wijst erop dat De Hypotheker onafhankelijk is. "Als je een huis koopt, wil je een hypotheek die bij je past. Het liefst met zo laag mogelijke maandlasten. Je hebt daarom baat bij een ruime keuze aan geldverstrekkers. Omdat wij in opdracht van onze klanten werken en niet gebonden zijn aan een bank of financiële dienstverlener kunnen wij dat bieden."

Vertrouwd

Het is een formule die al ruim dertig jaar succesvol blijkt. Reden voor Swijnenburg & Valk om met De Hypotheker in zee te gaan. Mark Swijnenburg: "De Hypotheker is natuurlijk een A-merk. Ze geven hun klanten een goede uitleg over de verschillende hypotheken en kijken wat het beste bij hen past. Dat geeft een vertrouwd gevoel. Daar komt bij dat ze snel handelen. Het lukt De Hypotheker dikwijls om binnen 24 uur met een beoordeling te komen. Dat is bijzonder prettig voor de klant."

Hoewel de samenwerking nog maar net is gestart, merkt Roeland Valk nu al de voordelen. "Veel van de woningzoekenden die wij helpen, zitten voor of na een bezichtiging bij Edwin aan tafel om te kijken wat er financieel mogelijk is. En andersom gebeurt het ook wel dat wij klanten van De Hypotheker ontvangen. Het is een mooie kruisbestuiving waar beide bedrijven van profiteren."

Beide bedrijven zijn een samenwerking aangegaan zonder financieel belang in elkaar. Dit is uniek in de Krimpenerwaard en waarborgt de onafhankelijkheid van beide bedrijven. Dit is in het belang van de klanten. Veel expertise onder één dak.

q www.hypotheker.nl

q www.svmakelaardij.nl