woensdag 20 maart

Spel- en activiteitenmiddag
14:00-16:00, Lopik, dorpshuis de Schouw
Ouderencomité Lopik-dorp houdt een spel- en activiteitenmiddag. Voor 2 euro (inclusief koffie) kunnen de deelnemers kaarten, sjoelen, kegelen en rummicub spelen.

Kinderkleding- en speelgoedbeurs
19:00-20:30, Krimpen aan den IJssel, Rehobothkerk, Landerijen 1
Groot aanbod van voorjaar- en zomerkleding in de maten 92 tot en met 164. Verder veel speelgoed voor groot en klein. De opbrengst van de beurs is bestemd voor Dabarwerk en Wegwijzerzomerkampen.

Passageavond
19:45, Lopik, De Schaapskooi (achter hervormde kerk)
Oud-burgemeester Renate Westerlaken is te gast om te vertellen over het Ronald McDonald Kinderfonds. Al ruim dertig jaar helpt deze stichting zieke of gehandicapte kinderen en hun familie in Nederland met de Ronald McDonald Huizen en huiskamers in ziekenhuizen. Tevens heeft de stichting drie vakantiehuizen. Leden en gasten zijn welkom.

donderdag 28 maart

Vrouwenbijbelstudiekring
09:00, Krimpen aan de Lek, 't Voorhof, Dorpsstraat 1
Ds. René van Loon uit Rotterdam is te gast bij de Vrouwenbijbelstudiekring. Hij spreekt over het thema: 'Volop verassingen in Israël'. Iedereen is welkom.

Digitaal café
10:00-12:00, Lekkerkerk, bibliotheek, Talmastraat 1
Wie vragen heeft over het gebruik van een tablet, smartphone of computer kan langskomen. Vrijwilligers staan klaar om te helpen. Er zijn geen kosten aan verbonden. Neem wel de eigen tablet, iPad of laptop mee.

Spelmiddag
14:00, Stolwijk, Het Kwartier
De lokale seniorencommissie houdt weer een spelmiddag. Deelnemers kunnen sjoelen, koersballen of meedoen met een spelletje rummicub. Iedereen is welkom.

Aanschuifmaaltijd (1)
18:00, Vlist, De Vlisterstee, West Vlisterdijk 57
Iedereen kan aanschuiven voor dit diner. De kosten zijn 10 euro voor een hoofdmaaltijd en dessert. Opgeven via: 0182-501918 of 06-51872773.

Aanschuifmaaltijd (2)
18:00, Ammerstol, Het Gebouw, Lekdijk 75
Iedereen kan aanschuiven. De kosten zijn 11,50 euro voor een hoofdmaaltijd en dessert. Opgeven via: 06-53578352. Meer informatie: info@swobv.nl.

Film: Ocean's 8
20:00, Krimpen aan den IJssel, De Tuyter
De film Ocean's 8 draait in De Tuyter. In de film maakt een groepje dames zich op voor de grootste roof van hun leven.
www.cwpkrimpen.nl

Film: Visages Villages
20:15, Schoonhoven, Arto Theater
Agnès Varda ontmoette de fotograaf en schilder J.R. in 2015 en een samenwerking volgde in de vorm van een documentaire. Ze reizen door Frankrijk en ontmoeten er mensen van het platteland, ieder vanuit zijn eigen kunstbeleving. Er wordt naar de bewoners geluisterd en ze worden gefotografeerd. Tijdens de draaiperiode groeit de vriendschap tussen Varda en J.R., ondanks hun verschillen. Kaarten kunnen besteld worden via www.artotheater.nl of bij Provence, Haven 63 te Schoonhoven of aan de kassa van het theater.

vrijdag 22 maart

Diapresentatie
10:00, Haastrecht, Amaliahof
Henk Janssen laat dia's zien. Entree is vrij.

Chinees-Indische maaltijd
17:30, Ouderkerk aan den IJssel, De Drie Maenen, Abelenlaan 1a
Op initiatief van Stichting Trefpunt Geerestein wordt er een Chinees-Indische maaltijd geserveerd. Wie mee wil eten betaalt 11 euro, inclusief twee consumpties en koffie. Opgeven kan bij Yvonne Vloemans: 06-48377644.
www.centrum-geerestein.nl

Optreden Zingende Zalmvissers
19:30, Ammerstol. H. Zanenhuis
Meezingfestijn met de Zingende Zalmvissers. Kosten zijn 3 euro, inclusief koffie of thee en een drankje in de pauze.

Ierse avond in Concordia
20:15, Haastrecht, Theater Concordia
Ierse avond met folkmuziek van The Assassenachs en troubadour André Uitgeest. De grote zaal wordt omgetoverd tot een Ierse pub en er zijn Ierse hapjes, whisky en bier. Ook zal er een Ierse dansworkshop gegeven worden. Kaarten à 15 euro zijn verkrijgbaar via wwww.theaterconcordia.nl, te koop in Grand Café Concordia en aan de kassa indien de voorstelling nog niet is uitverkocht. Donateurs van de Haastrechtse Kring betalen 12,50 euro in de voorverkoop. Zij kunnen kaarten bestellen via www.haastrechtsekring.nl.

zaterdag 23 maart

Vogelmarkt
09:00-12:00, Bergambacht, clubhuis De Vogelvrienden, Dijklaan 57
Vogelmarkt van vogelvereniging De Vogelvrienden. Wie volièrevogels wil kopen of verkopen of problemen heeft met zijn of haar vogels kan langskomen.

Kledingbeurs
09:30-11:30, Lopik, basisschool De Nieuwe Wiel, Juliana van Stolberglaan 65
Tweedehands kledingbeurs met een groot aanbod van voorjaars- en zomerkleding. Het is een beurs met een bijzonder tintje, want het is voor de 50ste keer dat de beurs wordt gehouden.

Verkoping
09:30-14:00, Krimpen aan den IJssel, kerkgebouw aan de Nachtegaalstraat 3
Verkoping van de Mbuma stichting. Iedereen is welkom.

Opschoondag
10:00-12:00, Krimpen aan den IJssel, Fuga (speeltuintje)
Buurtbewoners steken de handen uit de mouwen en gaan de eigen buurt ontdoen van zwerfafval. Voor materialen wordt gezorgd. Na afloop krijgen alle deelnemers koffie, thee of siroop aangeboden. Bij slecht weer wordt de opschoondag verplaatst naar een andere datum. Meer informatie is verkrijgbaar bij Patricia Oskam: 06-43026252 of e-mail: patricia.oskam@hotmail.nl.

Ledenvergadering ijsclub
15:30-19:00, Lopik, clubgebouw IJsclub Lopik, Dorpstraat 12
Algemene ledenvergadering van IJsclub Lopik. Er is deze keer gekozen voor een andere opzet. Zo wordt de vergadering op zaterdagmiddag gehouden en is er uitgebreid de tijd om met elkaar het verloop van het seizoen te bespreken. Daarnaast keren de gasten met een gevulde maag weer naar huis. Wie de vergadering wil bijwonen, kan een mail sturen naar: info@ijcl.nl. Dit om een inschatting te maken over de opkomst.

Voorjaarsconcert Accordeonata
20:00, Lekkerkerk, Amicitia
Onder leiding van dirigent Leo van Lierop hebben de dertig accordeonisten en een slagwerker van Accordeonata een programma ingestudeerd. Klassieke en populaire nummers wisselen elkaar af. Een intermezzo ter afwisseling van de accordeonmuziek wordt verzorgd door country trio Change of Key. Kaarten à 10 euro zijn telefonisch te reserveren via 0180-513703/501263 of per mail: info@accordeonatalekkerkerk.nl.

Linedance avond
20:00, Lopik, In 't Witte Paard, Cabauwsekade 42
Linedance avond van The White Horse Dancers. Entree voor leden is 2 euro; niet leden betalen 5 euro.

Concert Elim met Martin Brand
20:00, Bergambacht, Ontmoetingskerk, Hoofdstraat 60
Gospelkoor Elim geeft samen met Martin Brand twee concerten, om 16.00 uur en 20.00 uur. Het thema van deze concerten is: 'Met heel mijn hart'. Kaarten à 7,50 euro zijn te koop bij Boekhandel Slingerland, MY Accessories en bij de ingang van de kerk. Reserveren kan door een mail te sturen naar: info@gospelkoorelim.nl.

Muzikaal cabaret: 'Zij en ik'
20:15, Schoonhoven, Arto Theater
Muzikaal Cabaret van Spruijt en Opperman. Trump is president, je moeder snapt nog stééds niet hoe die nieuwe app werkt, IS laat van zich horen, je huilende baby houdt je 's nachts wakker… Waarom zou je je avond niet eens doorbrengen met Zij en Ik? Zij heeft namelijk helemaal geen zin in moeilijke vraagstukken, politieke verstandshoudingen en Trump. En natuurlijk ga Ik mijn kostbare spreektijd niet verspillen aan jouw huilende kind en de oppas die tijdens jouw avondje uit tussen de luiers zit. Welnee! Muziek, flauwekul en antwoorden op vragen die je niet beantwoord wilt hebben! En natuurlijk; Zij wil ook wel even kwijt wat Ik niet uit kan staan. Kaarten kunnen besteld worden via www.artotheater.nl of bij Provence, Haven 63 te Schoonhoven of aan de kassa van het theater.

zondag 24 maart

'Andere passionen van J.S. Bach'
14:00, Schoonhoven, Remonstrantse kerk, Kruispoorstraat 8
Arie Eikelboom houdt een kruispoortlezing waarin hij ingaat op de vraag: Zijn er nog andere passionen dan de twee bekende van Johann Sebastian Bach? De meest bekende passionen zijn de Johannes en Matthäus passion. Niet alleen Bach componeerde daarnaast nog enkele andere (naar Lucas en Marcus), maar ook voorgangers en tijdgenoten van hem schreven passiemuzieken. De lezing bijwonen kost 5 euro, inclusief koffie of thee.

De IJsselmannen en Betty Foks
14:30, Lekkerkerk, partycentrum Amicitia
De IJsselmannen en dameskoor Betty Foks geven een gezamenlijk concert. Kaartjes à 6 euro per stuk zijn te koop bij Huisje van de Zeeuw of te reserveren via: 0180-682810. Het is ook mogelijk om voor 26,50 euro een kaartje en 3-gangen diner te reserveren. Meer informatie via de website.
www.amicitia-lekkerkerk.nl

dinsdag 26 maart

Ontmoeting met vrouwen
09:00-11:15, Schoonhoven, hotel-restaurant Belvédère, Lekdijk-west 4
Open ochtend van christenvrouwen in en rondom Schoonhoven. Carolien Pape verzorgt een inleiding met als titel: 'Leven met Lef'. Voor kinderoppas wordt gezorgd.

Klaverjasmiddag
13:30-17:00, Uitweg, buurthuis
Opgeven om mee te doen kan bij Maart Broekhuizen: 0348-552522.

Contactmiddag PCOB
14:00-16:00, Krimpen aan den IJssel, De Ark, Burg. Aalberslaan 41
Contactmiddag van de PCOB, afdeling Krimpen aan den IJssel e.o. Wim Zondag uit Baarn houdt een lezing en presentatie over IJsland. Iedereen is welkom.

Lezing: 'Vervolgde Kerk'
14:30, Schoonhoven, De Ark, Groene Singel 10
Op uitnodiging van de PCOB houdt een spreker van Open Doors een lezing met als titel 'Vervolgde Kerk'. Die vertelt christenvervolging, onder meer aan de hand van eigen ontmoetingen met vervolgde christenen. Waar worden christenen vervolgd en waarom? Ook niet-leden zijn welkom.

'Het verhaal van Jona'
19:45, Lopik, Brugkerk, Lopikerweg Oost 57
Nel Rijneveld-Schep houdt een presentatie over het bijbelverhaal van Jona. Zij gebruikt daarvoor verschillende kunstvormen. Ook vertelt zij hoe het verhaal voorkomt in de koran. De avond is vrij toegankelijk en wordt georganiseerd door de commissie Vorming & Toerusting.

Film over aanleg N207
20:00, Bergambacht, De Schakel, Schoolstraat 24
Historische Vereniging Bergambacht houdt haar jaarvergadering voor de eigen leden. Niet-leden zijn welkom, maar dan wordt verwacht dat zij zich aanmelden als lid van de vereniging. Na de pauze zal Roel Botter vanaf ongeveer 21.00 uur een film vertonen over de aanleg van de N207 tussen Bergambacht en Gouda in 1959 en daarna de film 'Herinnering en Heden' die hij maakte in de jaren '90 over het dorp Bergambacht zoals hij zich herinnerde uit zijn jeugd. Na de pauze zijn ook niet-leden welkom.

Lezing over 'Scheepmaakershaven'
20:30, Schoonhoven, Brasserie Springer BOVEN, Opweg 2a
Jeroen Patijn verzorgt de maandelijkse lezing van de Historische Vereniging Schoonhoven. De lezing heeft als titel: 'De Scheepmaakershaven in de 19e en de vroege 20e eeuw'.

woensdag 27 maart

Lezing over dorpskruidenier
14:30, Lopik, 'Brugkerk', Lopikerweg Oost 58
Op uitnodiging van het Open Ouderenwerk Jaarsveld geeft de heer Mouthaan een voordracht over de dorpskruidenier in de jaren vijftig. Dit alles wordt opgeluisterd door veel materiaal uit de oude winkel. Iedereen is welkom.

Workshop Dustan
19:30, Schoonhoven. 't Huis van Noord (sporthal De Meent)
De eerste weken als moeder kunnen best pittig zijn. Je baby huilt en soms is het lastig in te schatten wat er aan de hand is. Dunstan baby taal helpt ouders om goed naar hun pasgeboren baby te luisteren. Tijdens deze interactieve workshop, gegeven door Amarens Kerkhof, maken deelnemers kennis met de wereld van babytaal. Als moeder van een 1-jarige dochter heeft Kerkhof Dunstan al in de praktijk mogen toepassen. Deelname is gratis. Aanmelden kan via: info@hethuisvannoord.nl.