• Wandelaars tijdens de vorige editie van de WZ Wandeldag.
• Wandelaars tijdens de vorige editie van de WZ Wandeldag. Foto: wijntjesfotografie

19e WZ Wandeldag in Schoonhoven

schoonhoven • Vanuit de aula van csg Willem de Zwijger aan de Kamerlingh Onnesdreef in Schoonhoven start zaterdag 30 maart de WZ Wandeldag. Het is voor de 19e keer dat het wandelevenement wordt gehouden.

Het is de organisatie gelukt om weer een paar mooie routes uit te stippelen. Dit jaar lopen die grotendeels door de Lopikerwaard. Het landschap van de Lopikerwaard is oer-Hollands, met weidse vergezichten en oude monumentale boerderijen. Wandelen is de ideale manier om dit gebied te ontdekken en ervan te genieten.

Vanaf 07.30 kunnen de liefhebbers van de lange afstand (40 en 50 km) op pad gaan. Om 08.30 mogen de deelnemers van de kortere afstanden (7, 10, 15, 20 of 25 km) aan hun wandeling beginnen. Tot uiterlijk 14.00 uur kan men starten en om 18.30 uur dient iedereen weer terug te zijn. Er zijn voldoende rustmogelijkheden onderweg.

Herinneringsmedaille

Het inschrijfgeld bedraagt 3,50 euro. Wie een herinneringsmedaille wil betaalt 5 euro. Wandelaars kunnen zich op 30 maart aan de start inschrijven. Leden van een wandelsportorganisatie krijgen een kleine korting. Deelname aan deze wandeldag staat open voor iedereen (individueel, in gezinsverband of als groep). Door de ruime starttijden is het zelfs bij grote deelname nog rustig op de routes.

De opbrengst van de tocht is dit jaar voor het project Going Global van Edukans. Het geld wordt besteed aan onderwijsprojecten in Malawi. Verdere informatie over de WZ Wandeldag is telefonisch verkrijgbaar via: 0182-384654 of per e-mail: wzwandelen@gmail.com.