• Jan Kooijman (links) en Erwin Schipper geven leiding aan Kina Begrafenisverzorging.
• Jan Kooijman (links) en Erwin Schipper geven leiding aan Kina Begrafenisverzorging. Foto: Jan Timmer

Kina Begrafenisverzorging: vertrouwen en rust

regio • Voor mensen met een reformatorische levensovertuiging is het goed te weten dat Kina Begrafenisverzorging er er is.

Erwin Schipper en Jan Kooijman voeren de leiding over Begrafenisverzorging Kina. Het was Erwin Schipper die de onderneming een kleine achttien jaar geleden begon. "Ik werkte tot die tijd als godsdienstdocent op het Driestar College in Gouda", vertelt hij. "Een mooie en fijne baan. Toch wilde ik na verloop van jaren iets gaan doen waar ik nog meer van mezelf in kwijt kon. Het vak van begrafenisondernemer sprak me aan, omdat je daarmee dicht bij mensen kunt zijn in moeilijke en verdrietige fases van hun leven en ze daadwerkelijk kunt bijstaan en ontzorgen."

Zeeland

Om te ontdekken of het uitvaartvak ook in de praktijk aansloot bij zijn gevoel, besloot Schipper stage te gaan lopen bij een begrafenisondernemer in Zeeland. "Al vrij snel was het me duidelijk: dit wil ik gaan doen. Vanaf dat moment ben ik me volledig gaan wijden aan het opzetten van Kina Begrafenisverzorging. Na een voorbereiding van twee jaar stond de onderneming gesteld en ben ik van start gegaan."

Drie jaar later trad Jan Kooijman toe tot het bedrijf. "Ook ik heb een achtergrond als docent", vertelt hij. "Ik gaf les in het basisonderwijs en heb net als Erwin een reformatorische levensovertuiging. Voor mensen die gebruik maken van de diensten van Kina Begrafenisverzorging is dat een vertrouwenwekkende gedachte. Ze weten dat wij hen begrijpen als het om Bijbelse principes gaat en de toepassing daarvan bij overlijden en begrafenis. In dat opzicht heb je aan een half woord genoeg. Uit eigen ervaring weten wij aan welke eisen een persoonlijke en verantwoorde begrafenis dient te voldoen. Wij werken volgens de in reformatorische kringen geldende principes en zorgen voor een stijlvolle, correcte en overeenkomstig de wens van de familie verzorgde begrafenis."

Kina Begrafenisverzorging - het Hebreeuwse woord Kina betekent 'Treurzang over de overledene', zie Jozua 15 vers 22- heeft een eigen rouwauto en kan daardoor desgewenst snel handelen. Ook de verzorging en het thuis opbaren van de overledene is bij het team in goede handen. Daarnaast heeft men toegang tot alle rouwcentra in regio. "We zijn vanuit twee vestigingen actief", vertelt Jan Kooijman. "Ik leid de locatie in Gouda, Erwin die in Capelle aan den IJssel. Dichtbij de mensen dus, letterlijk en figuurlijk."

Voorbespreken

Kooijman merkt dat de dienstverlening van Kina Begrafenisverzorging steeds breder gewaardeerd wordt binnen de reformatorische geloofsgemeenschap. "We krijgen ook een groeiend aantal aanvragen binnen: ook van mensen die hun begrafenis met ons willen voorbespreken of via Stichting Voorzorg Kosten Begrafenisverzorging op een verantwoorde wijze geld willen reserveren voor hun begrafenis. Wij nemen vrijblijvend alle tijd om iedereen van dienst te zijn. Indien men elders is verzekerd, is het raadzaam met ons contact op te nemen. Veelal kunnen wij dan toch de begrafenis verzorgen. Een geruststellende gedachte."


Contact

Kina Begrafenisverzorging is actief in de Krimpener- en Lopikerwaard en zelfs daar buiten. Dat heeft alles te maken met de goede naam die de onderneming in de voorbije jaren heeft opgebouwd. Wie zich in contact wil stellen met Kina begrafenisverzorging kan dat op de volgende manieren doen: telefonisch via: 010-4583112 of 0182-583932 of per e-mail: info@begrafenisverzorgingkina.nl.

q www.begrafenisverzorgingkina.nl


Jan Timmer