woensdag 13 maart

Modeshow
14:30, Bergambacht, De Tulp, Burgemeester Huijbrechtstraat 2
Hoffmans Mode showt haar nieuwe voorjaarscollectie mode voor senioren. Naast de modeshow is er verkoop en een verloting.

Melkende boer
14:30, Haastrecht, Hof van Stein
Piet Vervoort geeft een videovoorstelling van de laatst handmatig melkende boer in Haastrecht. Aanmelden kan bij W. Annyas: 0182-501657 of e-mail: w. annyas@live.com. Kosten zijn 3 euro, inclusief thee of koffie.

donderdag 14 maart

Brei- en haakcafé
10:00-12:00, Lekkerkerk, bibliotheek, Talmastraat 1
Speciale bijeenkomst voor fanatieke breisters en haaksters. Maandelijks komen rond de dertig mensen bij elkaar om tips en trucs uit te wisselen onder het genot van en kopje koffie of thee. Wie zin heeft om mee te doen of eens te komen kijken is welkom. Aanmelden is niet nodig en de activiteit is gratis.

Seniorenmiddag
14:00, Krimpen aan de Lek, 't Voorhof, Dorpsstraat 1
Rien Zwemer is vrijwilliger bij Gevangenenzorg Nederland en vertelt over zijn ervaringen. De passie van Gevangenenzorg Nederland ligt in het ontmoeten van de gevangen medemens. De organisatie biedt gevangenen en hun familie een helpende hand bij het vinden van hun levensbestemming. De toegang is vrij. Voor inlichtingen: 0180-515636.

Bijbelstudie Romeinenbrief
20:00, Polsbroek, Dorp 35
Bijbelstudie-avond met evangelist en bijbelleraar Johan van Ooijen. Hij bespreekt deze avond Romeinen hoofdstuk 14. Meer informatie: 0182-309626 of e-mail: info@zipfestival.nl.

vrijdag 15 maart

Kleding- en speelgoedbeurs
19:00-21:00, Ouderkerk aan den IJssel, hersteld hervormde kerk, Abelenlaan 41
Er wordt kinderkleding aangeboden van maat 80 t/m 176, de kleine tienermaatjes 36/38, xs/s en veel speelgoed. Wie kleding wil inleveren kan bellen naar: 0612643977 of een mail sturen naar: kleding@hhgouderkerkeo.nl. Van de opbrengst is de helft voor de inbrenger; de andere helft is voor de kerk.

zaterdag 16 maart

Optreden Windfall
20:00, Krimpen aan de Lek, het Cultuurhuis
Optreden van countryband Windfall. De band heeft een breed repertoire van moderne countrymuziek, met af en toe een knipoog naar de zestiger jaren. Tickets kosten 5 euro. Deze zijn aan de balie verkrijgbaar en telefonisch te reserveren via: 0180-398152 of 06-44246911.

Bingoavond
20:00, Jaarsveld, verenigingsgebouw
Deelnemers maken kans op aantrekkelijke prijzen. Er wordt gratis koffie en thee geschonken. Aan het einde van de avond wordt er een gratis slotronde gespeeld.
www.sbj-jaarsveld.nl

'Seks met Sjaak'
20:15, Haastrecht, Theater Concordia
Cabaretvoorstelling van Sjaak Bral. De afgelopen vijf jaar dompelde de Haagse cabaretier zich onder in zowat alle vormen van seks. Van de gogobars in Thailand tot de darkrooms van Den Haag. Swinger Parties, SM-feesten, Tinder en Grindr: hij heeft het allemaal ervaren ('met instemming van mijn partner'). Het resultaat is een cabaretvoorstelling die voelt als één groot hoogtepunt. Kaarten à 15 euro zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl, te koop in Grand Café Concordia op werkdagen vanaf 17.00 uur en voor de voorstelling aan de kassa indien de voorstelling nog niet is uitverkocht (check hiervoor de website). Minimum leeftijd: 12 jaar.

'Klimmen naar Kruishoogte'
20:15, Schoonhoven, Arto Theater
Het humoristische verslag van een doldriest wandelavontuur van actrice Tosca Niterink - de vrouwelijke helft van het legendarische duo Theo & Thea - en haar vriendin en fotografe Anita Janssen. Ondanks hun aangeboren wandelschuwheid, rugzak-allergie en chronische vrees voor afritsbroeken, maakte het dappere stel een voettocht van 1.100 km dwars door Spanje. De amateurpelgrims Tosca en Anita delen openhartig de intiemste details over hun bizarre wandeltocht van Granada naar Santiago de Compostella, opgevrolijkt door hilarische mini-documentaires. Kaarten kunnen besteld worden via www.artotheater.nl of bij Provence (Haven 63) te Schoonhoven of aan de kassa van het theater.

zondag 17 maart

Hooibergconcert
14:30, Cabauw, boerderij familie Kromwijk, Lopikerweg West 88
Bijzonder hooibergconcert van Stichting Kunst & Cultuur. Bezoekers kunnen genieten van Amsterdamse en Italiaanse volksliedjes, gezongen door de bekende volkszanger Wil Stravers met begeleiding van zijn accordeonist Ron Dros. De ras-Amsterdammer zingt in musicals, in opera en operettes. Wil Stravers en Ron Dros treden regelmatig op in de Jordaan. De Amsterdamse en Italiaanse volksliedjes zijn uit hun hart gegrepen. Liedjes die je bijna niet meer hoort, maar in het geheugen gegrift staan. Toegang is 10 euro, te betalen bij binnenkomst. Aanmelden kan per mail via: dienyscheffer@outlook.com.

Pianoconcert
15:00, Bergambacht, De Tulp, Burg. Huijbrechtstraat 2
Pianist Nikola Meeuwsen (16 jaar) verzorgt een optreden. In januari ontving hij de Concertgebouw Young Talent Award en was te gast in het tv programma Podium Witteman. Al eerder won hij het Koninklijk Concertgebouw Concours en het Steinway Concours. Hij trad al op in De Doelen in Rotterdam en in het Concertgebouw in Amsterdam. Het is bijzonder dat hij nog één keer in Bergambacht aan de vleugel te beluisteren is. Entree is 3 euro (op vertoon van de mantelzorgpas is de toegang gratis). Aanmelden via de SWOBV via: 0182-350012 of e-mail: info@swobv.nl.

Ierse middag
16:00, Ammerstol, Het Gebouw, Lekdijk 75
Tijdens Cultureel Café Ammerstol klinkt de muziek van de de Ierse band 'Bunch of Bastards'. Ze bezingen de hoogte- en dieptepunten van het leven en gooien daar hun hele ziel en zaligheid in; ze zijn meestal vrolijk, soms triest, maar altijd dorstig. En omdat de Ierse Middag dit jaar precies op St. Patrick's Day valt hebben ze er extra veel zin in. Om het feest compleet te maken is er Murphy's, whisky, fish & chips en een bescheiden loterij, met als hoofdprijs een beste fles Ierse whisky.
Entree is 5 euro.

maandag 18 maart

Digitaal Café
15:00, Ammerstol, Amerhof, Hoepmakerstraat 77
Wie vragen heeft over de laptop, mobiele telefoon, pc of hulp nodig bij social media kan langskomen. Vrijwilligers staan klaar om bezoekers (kosteloos) te helpen. Meer informatie: 0182-353355.
www.debibliotheekkrimpenerwaard.nl

Digitaal Café
15:00, Bergambacht, bibliotheek, Esdoorn 1
Wie vragen heeft over de laptop, mobiele telefoon, pc of hulp nodig bij social media kan langskomen. Vrijwilligers staan klaar om bezoekers (kosteloos) te helpen. Meer informatie: 0182-353355.
www.debibliotheekkrimpenerwaard.nl

Klaverjassen
19:30, Bergambacht, De Waard
Nieuwe kaartavond bij klaverjasclub De Waard. De uitslag van de vorige speelavond: 1 Hennie de Leeuw, 5142 punten; 2. Maup Lindenburg, 5105; 3. Arie Kouwenhoven, 4952. De kaarters komen iedere maandagavond om 19.30 uur bijeen in De Waard. Nieuwe belangstellenden zijn welkom.

'Schildklier en energie'
19:30, Krimpen aan de Lek, Jordens Fysio Medisch Centrum, Marijke Staete 6
Informatieavond over de relatie tussen schildklier en energie. Vaak koude handen, koude voeten, weinig energie en verminderd libido? Grote kans dat je schildklier wat meer onder druk staat. Hoe komt dat? En nog belangrijker; Hoe kom je ervan af? Orthomoleculair therapeuten Lotte Bos en Ischa Gijzel geven de antwoorden. Deelname aan de informatieavond is gratis na aanmelding. Dit kan via: 0180-398929 of e-mail: info@jordensfysio.nl.

dinsdag 19 maart

Zomerkleding- en speelgoedbeurs
19:30-21:30, Lekkerkerk, 't Venster, Jan Ligthartstraat 68
Speelgoed (onbeperkt) en modieuze, schone zomerkleding (maximaal 25 stuks, waarvan maximaal 5 truien, 5 t-shirts, 5 korte en 5 lange broeken) van maat 86 t/m maat 182 kunnen op maandag 18 maart van 13.30 tot 15.00 uur en van 19.30 tot 21.00 uur worden ingeleverd. De opbrengst van deze beurs is 50 procent voor de inbrenger; de andere 50 procent komt ten goede aan de werkvakantie die vanuit gemeente 't Venster naar Oekraïne wordt georganiseerd. Op donderdag 21 maart tussen 19.00 en 20.00 uur kan de niet-verkochte kleding en speelgoed weer worden opgehaald in 't Venster. Daarna is de beurs gesloten (niet-verkochte kleding en speelgoed, wat na sluiting van de beurs niet is opgehaald, gaat naar Roemenië).
Meer informatie: 0180-660142/663169.

Lezing over archeologie
20.00 uur Streekmuseum, IJsseldijk 312, Krimpen aan den IJssel
De Kunstkring Krimpen heeft (amateur)archeoloog Paul in het Veld uitgenodigd voor een lezing van zijn werk. Archeologie gaat over het leggen van verbanden tussen verleden en heden aan de hand van vondsten van vroegere culturen. Hij zoomt in op de vestiging van de mens in ons gebied en op de sporen die hij heeft achtergelaten in de Krimpenerwaard en in het bijzonder in Krimpen aan den IJssel. Dat laatste wordt gedaan aan de hand van opgravingen die de Werkgroep Archeologie in Krimpen heeft gedaan gedurende de afgelopen vier jaar. Entree: 7,50 euro

Bingoavond
20:00, Cabauw, partycentrum In 't Witte Paard
Er worden tien rondes gespeeld en één superronde. Bingokaarten kosten 12,50 euro voor tien rondes. Voor de superronde, met een hoofdprijs van 250 euro contant, betalen deelnemers 5 euro.

Voorlichtingsavond over dementie
20:00, Lopik, dorpshuis De Schouw
Dementie is een ingewikkelde en ingrijpende ziekte die veel vragen oproept. Wat is dementie? En wat is de ziekte van Alzheimer? Is dementie te voorkomen? En hoe wordt dementie behandeld? Hoe ga je er goed mee om? Bezoekers krijgen tijdens deze voorlichtingsavond antwoorden op deze vragen. Meer informatie: dementievriendelijklopik@gmail.com.

woensdag 20 maart

Zomerkleding- en speelgoedbeurs (1)
08:30-10:30, Lekkerkerk, 't Venster, Jan Ligthartstraat 68
Speelgoed (onbeperkt) en modieuze, schone zomerkleding (maximaal 25 stuks, waarvan maximaal 5 truien, 5 t-shirts, 5 korte en 5 lange broeken) van maat 86 t/m maat 182 kunnen op maandag 18 maart van 13.30 tot 15.00 uur en van 19.30 tot 21.00 uur worden ingeleverd. De opbrengst van deze beurs is 50 procent voor de inbrenger; de andere 50 procent komt ten goede aan de werkvakantie die vanuit gemeente 't Venster naar Oekraïne wordt georganiseerd. Op donderdag 21 maart tussen 19.00 en 20.00 uur kan de niet-verkochte kleding en speelgoed weer worden opgehaald in 't Venster. Daarna is de beurs gesloten (niet-verkochte kleding en speelgoed, wat na sluiting van de beurs niet is opgehaald, gaat naar Roemenië).
Meer informatie: 0180-660142/663169.

Kinderkleding- en speelgoedbeurs (2)
19:00-20:30, Krimpen aan den IJssel, Rehobothkerk, Landerijen 1
Groot aanbod van voorjaar- en zomerkleding in de maten 92 tot en met 164. Verder veel speelgoed voor groot en klein. De opbrengst van de beurs is bestemd voor Dabarwerk en Wegwijzerzomerkampen.
Spullen inleveren kan op dinsdag 19 maart van 8.30 tot 10.00 uur en van 19.00 tot 20.30 uur (maximaal 25 kledingstukken en 15 stuks speelgoed). Van de opbrengst is 50 procent voor het goede doel en gaat 50 procent naar de inbrenger. Uitbetaling is op donderdag 21 maart van 19.00 tot 19.45 uur. Meer informatie is telefonisch verkrijgbaar via: 0180-551463 of e-mail: mirjam.ruissen@gmail.com.

Passageavond
19:45, Lopik, De Schaapskooi. (achter hervormde kerk)
Oud-burgemeester Renate Westerlaken is te gast om te vertellen over het Ronald McDonald Kinderfonds. Al ruim dertig jaar helpt de stichting zieke of gehandicapte kinderen en hun familie in Nederland met de Ronald McDonald Huizen en huiskamers in ziekenhuizen. Tevens heeft de stichting drie vakantiehuizen. Leden en gasten zijn welkom.

Wat kan notaris doen bij dementie?
20:00, Benschop, Dorpshuis XXL
Wanneer je (naaste) de diagnose dementie krijgt, komt er veel op je af. Wat is dementie? Hoe ga je hiermee om en waar moet je rekening mee houden? Er is er veel dat goed geregeld moet worden. Hierdoor kunnen nare (financiële) situaties worden voorkomen. Om te zorgen dat toekomstige beslissingen zo veel mogelijk in overeenstemming zijn met de wens van de persoon met dementie is het verstandig zo snel mogelijk naar een notaris te gaan. Zo lang iemand nog wilsbekwaam is, kan men veel belangrijke zaken zelf regelen. Wie hier meer over wil weten, kan langskomen op deze informatieavond met notaris Blokhuis.