Ingezonden brief

De polder en het belang van de provincie

'Het is een interessante samenloop van omstandigheden dat er in maart provinciale verkiezingen zijn, terwijl de provincie Zuid-Holland recent heeft ingegrepen in de bouwplannen van de gemeente Krimpenerwaard. In Krimpenerwaard waren ze even vergeten dat ze onderdeel uitmaken van het Groene Hart waar bebouwing slechts mondjesmaat wordt toegestaan. Het is maar goed dat er een bestuurlijke instantie is die al te snode bouwplannen tegen het licht houdt. Mensen die in de Krimpenerwaard zijn gaan wonen doen bewust afstand van tram, trein, metro en ook van bruggen en tunnels die meer verkeer aantrekken. Dat de Krimpenerwaardse wethouder die grootstedelijke zaken in de portefeuille heeft, hier niet aan heeft gedacht terwijl ze zelf al jaren in deze polder woont, is merkwaardig. Toch beter op de winkel passen! Maar goed dat de provincie overzicht houdt en de bewoners van de polder beschermt tegen al te veel visie.'


A.Doelman
Krimpen aan de IJssel


Kwart eeuw op Admiraal de Ruyter

FOTO

krimpen a/d ijssel • Juf Boender vierde woensdag haar 25-jarig jubileum op de Admiraal de Ruyterschool in Krimpen aan den IJssel. Bij haar aankomst op school werd zij toegezongen door alle leerlingen die met een ballon in de hand buiten op haar stonden te wachten. De rest van de ochtend werd er feest gevierd in de verschillende klassen.


Bijenwerkdagen

lekkerkerk/bergambacht • De Natuur- en Vogelwerkgroep Krimpenerwaard (NVWK) doet op 15 en 16 maart mee met de landelijke Bijenwerkdagen. Dit in het kader van Nederland Zoemt, een actie om de wilde bij in Nederland een handje te helpen.

Op de Lekweide in Bergambacht en park Weydehoeck in Lekkerkerk gaan leden van de NVWK in samenwerking met Staatsbosbeheer onder meer percelen inzaaien, struiken planten en ridderzuring en distels verwijderen. Voor die laatste klus is speciaal handgereedschap aanwezig. Ridderzuring en distels zorgen ervoor dat andere plantensoorten, die vorig jaar zijn ingezaaid, niet goed groeien. Er wordt van 09.30 tot 16.00 uur op beide locaties gewerkt. Elke deelnemer mag zelf bepalen hoe lang hij of zij meehelpt. Neem eigen werkhandschoenen mee, zorg voor stevig schoeisel en breng een lunchpakket mee. Staatsbosbeheer zorgt voor koffie, thee en een drankje na afloop. Aanmelden voor de Bijenwerkdagen kan bij Arie Kooy via: ariewilkooy@ziggo.nl.