• Samira Yousofi en de wandelgroep genieten na.
• Samira Yousofi en de wandelgroep genieten na. Foto: Jan Timmer

Wandelgroep loopt meteen lekker

krimpen a/d lek • Lekker aan de wandel in Krimpen aan de Lek; achttien vrouwen gingen maandagochtend die uitdaging aan samen met buurtsportwerker Samira Yousofi en vrijwilliger Cees Nobel.

Hun conclusie na 2,5 zonnige kilometers: volgende keer zijn we er weer! "Een prima opkomst voor de eerste keer", glundert Samira Yousofi, werkzaam bij Sportservice Krimpenerwaard en gespecialiseerd in de doelgroep 'ouderen'. "We wisten dat er vraag is naar dit soort initiatieven, maar het is altijd toch afwachten hoeveel mensen enthousiast zijn om mee te doen. Het is fijn om te zien dat dát wel goed zit." De wandelgroep staat de eerste vier keer onder leiding van Samira en Cees, daarna is het de bedoeling dat de deelnemers zonder begeleiding doorgaan. Cees Nobel heeft daar vertrouwen in. "Je ziet deze eerste keer al hoe men het naar de zin heeft", zegt hij. "Wel is ook duidelijk dat de een een wat hoger tempo prettig vindt en de ander graag wat langzamer wandelt. Om die reden willen we drie verschillende groepen én afstanden gaan samenstellen, zodat het voor iedereen prettig lopen is."

"Mij is het uitstekend bevallen", zegt Sonja Nobel, één van de deelneemsters. "Wandelen is sowieso goed voor een mens en je doet er gezellige sociale contact door op. Zelf loop ik vandaag met mijn buurvrouw Ria Koeleman. Reuze leuk." De wandelgroep start elke maandag om 09.30 uur vanuit het Cultuurhuis in Krimpen aan de Lek. Meedoen is gratis. Ook leuk: op 11 maart loopt wethouder Lavinja Sleeuwenhoek mee. "Een extra reden om je aan te sluiten", glimlacht Samira Yousofi.

Jan Timmer