woensdag 27 februari

Film: Coco Dancer
14:00-16:00, Haastrecht, Theater Concordia
In de voorjaarsvakantie draait de familiefilm Coco Dancer. Kaarten (à 4,50 euro voor kinderen en 8 euro voor volwassenen) zijn te koop in Grand Café Concordia en te bestellen via www.theaterconcordia.nl. Op vertoon van het jeugdpaspoort Krimpenerwaard krijgen kinderen 10 procent korting. De film is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Ouderenmiddag
14:30, Lopik, 'Brugkerk', Lopikerweg Oost 58
Middag van het Open Ouderenwerk Jaarsveld. Deelnemers kunnen sjoelen, kaarten of een spelletje rummicub spelen. Voor de winnaar is er een prijs.

Bingoavond
19:30, Krimpen aan de Lek, het Cultuurhuis
Bingo (18+) met leuke prijzen. Een boekje met tien kaarten kost 10 euro, inclusief een kopje koffie.

donderdag 28 februari

Werken met mappen en bestanden
13:30, Ouderkerk aan den IJssel, d'Ouwe Backery, Dorpsstraat 19
Workshop van Senioren Convent Ouderkerk. Naarmate men een computer langer gebruikt, wordt de verzameling foto's, tekst-, video en muziekbestanden steeds groter. In deze workshop gaat men stap voor stap bestanden op de computer onderverdelen in mappen en bibliotheken. De workshop bestaat uit drie bijeenkomsten: 28 februari, 7 en 14 maart om, telkens om 13.30 uur. Deelname is 33 euro; het cursusboek kost 14 euro. Aanmelden via: 0180-681929/681569.
ouderkerk-ad-ijssel.seniorweb.nl/Cursussen

Bingo
14:00, Stolwijk, Het Kwartier
Spelmiddag van de lokale seniorencommissie. Met de bingo zijn leuke prijzen te winnen. Iedereen is welkom.

Presentatie
14:30, Ammerstol, H. Zanenhuis
Presentatie over muziekfilms en filmmuziek. Het verhaal wordt geïllustreerd met beeld- en filmmateriaal. Na afloop wordt er gestoofd rundvlees, sperziebonen en gekookte aardappelen geserveerd. Kosten zijn 6 euro. Opgeven kan telefonisch via: 06-25221705 of per e-mail: inge.cor@casema.nl.

Fortnite dansles
15:00, Schoonhoven, Studio Younik, Goudstraat 11a
Speciale Fortnite danslesvoor wie alle danspasjes wil leren. Van 15.00 tot 16.00 uur is er een les voor 6- tot 8-jarigen en van 16.00 tot 17.00 uur voor kinderen van 9 tot 12 jaar. Aanmelden kan telefonisch via: 06-14630345 of per mail: info@studio-younik.nl. Leden betalen 3,50 euro; voor niet-leden is deelname 5 euro.

Alzheimer Café Lopik
19:30, Lopik, dorpshuis De Schouw
Dementieadviseur, coach en trainer Tineke van Sleen is uitgenodigd als gastspreker. Dementie heeft volgens deskundigen ernstige gevolgen voor onder andere geheugen, taal en begrip. Kan je op een effectieve manier communiceren met iemand die dementie heeft? Tineke van Sleen geeft deze avond praktische tips en advies. Ook vertelt ze over begrijpen en begrepen worden.

Film: 20th Century Women
20:15, Haastrecht, Theater Concordia
De film 20th Century Women gaat over Dorothea Fields (Annette Bening) die als alleenstaande moeder haar tienerzoon Jamie alleen opvoedt in Santa Barbara. Ze deelt een groot landelijk huis met een rondtrekkende timmerman en punkkunstenares Abbie. De rebelse vriendin van haar zoon, Julie komt regelmatig op bezoek. De drie vrouwen ontdekken in deze humoristische film de liefde en vrijheid in het zuiden van Californië tijdens de late jaren 70. Kaarten à 8 euro zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl, te koop in Grand Café Concordia en voor de voorstelling aan de kassa indien de voorstelling nog niet is uitverkocht (check hiervoor de website). Minimum leeftijd is 16 jaar.

vrijdag 1 maart

LEGO bouwdag
10:00-12:00 en 14:00-16:00, Schoonhoven, speel-o-theek Leentje Beer, Tinbergenlaan 40
De speel-o-theek is voor de gelegenheid omgetoverd tot één grote LEGO speelruimte. Er zijn deze dag twee mogelijkheden om te komen bouwen met de bergen LEGO; in de ochtend van 10.00 tot 12.00 uur of in de middag van 14.00 tot 16.00 uur. LEGO is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Toegang is 2 euro per kind. Voor de ouders staat er koffie of thee klaar. Aanmelden kan via: legobouwdagschoonhoven@gmail.com.

Digitaal inloopuur
10:00-11:30, Haastrecht, Amaliahof en Hof van Stein
Wie vragen heeft over zijn of haar mobiele telefoon, tablet of laptop kan die stellen aanéén van de aanwezige vrijwilligers. Er zijn geen kosten aan verbonden. Meer informatie: 0182-350012.

zaterdag 2 maart

Inzameling
09:30-11:30, Schoonhoven, De Hoeksteen, Albert Schweitzerlaan 2
De protestantse gemeente zamelt weer rommelmarktspullen en boeken in. Wie nog goed bruikbare materialen heeft, kan die afgeven in het kerkgebouw. Nog goed te dragen kleding is ook welkom. Dit komt ten goede aan het diaconale project 'tweedehands goederen' van het wijkpastoraat Oude Noorden in Rotterdam.

Postzegel- en muntenbeurs
10:00-15:30, Krimpen aan den IJssel, sporthal De Boog, Krimpenerbosweg 2
Beurs voor verzamelaars van postzegels en munten. Wie zijn fo haar verzameling wil taxeren, kan langskomen. Er is catering aanwezig.

Vlisterzangers zingen voor KiKa
14:00, Haastrecht, de Grote Haven
Koor de Vlisterzangers geeft een optreden. De opbrengst van het concert komt ten goed aan KiKa. Toegang is vrij.

Voorjaarsconcert
15:30, Krimpen aan den IJssel, IJsseldijkkerk
Het 55-pluskoor Onderling Zanggenot geeft een voorjaarsconcert.

zondag 3 maart

Krimpen Zingt-dienst
18:30, Krimpen aan den IJssek, De Ark, Burg. Aalberslaan 41
Voorganger tijdens deze dienst is theologe en predikante Arenda Haasnoot. Medewerking wordt verleend door vocalgroup Voice. Organist Everhard Zwart zorgt voor de begeleiding van de samenzang. Het thema voor deze dienst is: 'Geef niet op'.

Worshipnight
20:00, Schoonhoven, CSG Willem de Zwijger, Kamerling Onesdreef 4
Elke eerste zondag van de maand vindt in de aula van de school een worshipnight plaats. Voor deze avond zijn Jan en Marja Verschoor uitgenodigd; Wouter Kaan zal de aanbidding leiden. Het thema is 'Gebed'. Meer informatie: info@zipfestival.nl.

maandag 4 maart

Meezingen met liedjes van toen
13:30, Ouderkerk aan den IJssel, Catharina Amaliahof (aanbellen bij multifunctionele ruimte)
Ontmoetingsgroep Ouderkerk, een ontmoetingsgroep voor ouderen, komt tezamen om met elkaar een gezellige dag door te brengen. Onder leiding van pianiste en zangeres Ingrid Vliegenhart zingen de ouderen bekende liedjes van vroeger, zoals 'Tulpen uit Amsterdam', 'Daar in dat kleine café aan de haven' en 'Het Dorp'. Aansluitend drinken aanwezigen een kopje koffie of thee met elkaar. Deelname kost 4 euro. Opgeven kan bij Stichting WON via: 0180 522045.

Open repetitie
19:30, Krimpen aan den IJssel, De Ark, Burg. Aalberslaan 41
Tijdens deze open repetitie van interkerkelijk gemengd koor River Voices kunnen belangstellenden een kijkje komen nemen en mee-repeteren. Het koor zingt Amerikaanse en Engelse koorwerken, gospels en musicalsongs. Het koor werkt op 5 mei mee aan een Krimpen Zingt-dienst die geheel in het teken staat van de bevrijding. Het is ook mogelijk om als projectlid, tot en met de uitvoering op 5 mei, het koor te komen versterken.
www.rivervoices.nl

Lezing over darmhuishouding
19:30, Ouderkerk aan den IJssel, Praktijk De Meridiaan, De Steiger 4
Er wordt veel gesproken en geschreven over de darmen en de darmhuishouding, het zogenaamde microbioom. Maar hoe werkt dat nou allemaal precies, hoe ziet de darmgezondheid er uit en hoe kan je die verbeteren? Voedingsdeskundige Arike Mijnlieff geeft hierover een lezing. Kosten zijn 15 euro, inclusief een pdf van de presentatie. Aanmelden via: info@praktijkdegroenling.nl.

dinsdag 5 maart

Jaarvergadering Cabauw 60+
10:00, Cabauw, partycentrum In 't Witte Paard, Cabauwsekade 42
Na het officiële gedeelte is er een pubquiz waar bezoekers aan kunnen deelnemen. Aansluitend wordt er een Chinese maaltijd geserveerd. Deelname kost 17,50 euro, inclusief koffie, borrel en ander lekkers. Opgeven kan telefonisch via: 0348-551892 of 06-11263661.

Spellenmiddag
13:30, IJsselstein, De Oase, Benschopperweg 342
Spellenmiddag van KBO voor senioren (50+) uit IJsselstein, Lopik en omgeving. Zie ook: http://ijsselstein.kboprovincieutrecht.nl

Magische dromen
20:00, Krimpen aan den IJssel, Streekmuseum Krimpenerwaard, IJsseldijk 312
Op uitnodiging van de KunstKring Krimpen komt kunstenaar Jacqueline Specken uit Rotterdam een presentatie geven van haar boeiende werk. Zij neemt haar toehoorders mee in haar droomwereld. Jacqueline is al sinds haar jeugd gefascineerd door het verhaal dat een combinatie van vorm en kleur te vertellen heeft. Haar kunst is dan ook eerder een zoektocht dan het uitbeelden van een bedacht idee. Dit bracht haar in verschillende uithoeken van de kunst, van groots en meeslepend beelden van twee meter of meer, tot kleine tere objecten aan de wand. Jacqueline bindt zich niet aan vaste materialen of structuur. Blijheid, speels, kleur en spannende vormen zijn kenmerkend in het werk. Entree is 7,50 euro.

woensdag 6 maart

Open Tafel Project
12:30, Benschop, Dorpshuis XXL
Het ouderencomité het Trefpunt in Benschop houdt op iedere laatste woensdag van de maand het Open Tafel Project. Iedereen die een vorkje wil meeprikken is uitgenodigd. Kosten voor deelname bedragen 8,50 euro. Vooraf reserveren kan telefonisch bij Thea Boere: 0348-451749.

donderdag 7 maart

Repair Café (1)
13:30-16:00, Haastrecht, Theater Concordia
Iedereen kan met zijn of haar kapotte spullen langskomen om die samen met vrijwillige reparateurs weer in orde te maken. De handige en technische vrijwilligers kunnen (kleine) reparaties uitvoeren aan allerlei defecte spullen, zoals huishoudelijke apparaten, rollators, klokken en verlichting. Ook is het mogelijk om scharen en messen te laten slijpen. Er staat een spaarpot voor een vrijwillige bijdrage. De opbrengst wordt gebruikt om reparatiematerialen te kopen.

Repair Café (2)
14:00-17:00, Lopik, Jan Bunnikschool, Wagenmaker 1 (ingang achterzijde, aan de Mandenmaker)
Wat te doen met een broodrooster die het niet meer doet? Met een fiets waarvan het wiel aanloopt? Of met een trui waar mottengaatjes in zitten? Bij het Repair Café lopen vrijwillige reparateurs rond die ermee aan de slag gaan. Het Repair Café is elke eerste donderdag van de maand (niet in augustus).

Kledingverkoop
19:30-21:00, Bergambacht, Zuidbroek 121
Verkoop van tweedehands kleding voor Stichting Adullam. Deze stichting heeft als doel om de gehandicapte medemens te helpen.

Lezing: 'Liefde voor Israël?'
19:45, Stolwijk, gebouw Rehoboth, Achter de Kerk 7
Bijeenkomst van 'Vrienden van Israël in de Krimpenerwaard'. Evangelist Johan Schep houdt een lezing m,et als titel 'Liefde voor Israël?' Er is een tafel met producten uit Israël. Toegang ia gratis; wel is er een collecte.

vrijdag 8 maart

Kledingverkoop
10:00-12:00, Bergambacht, Zuidbroek 121
Verkoop van tweedehands kleding voor Stichting Adullam. Deze stichting heeft als doel om de gehandicapte medemens te helpen.

Internationale Vrouwendag
10:00-11:30, Krimpen aan den IJssel, Streekmuseum Krimpenerwaard, IJsseldijk 312
Voor het vierde jaar op rij besteedt het Streekmuseum Krimpenerwaard op geheel eigen wijze aandacht aan Internationale Vrouwendag. Het belooft weer een verrassende ochtend te worden met verhalen, oefeningen en ontmoetingen. De ochtend is in handen van Anita van Ast (trainer) en Stella Speksnijder (storyteller). De toegang is vrij en de koffie staat klaar.? Meer informatie: 0180-514866 of mail: info@streekmuseumkrimpenerwaard.nl.