Tip leidt naar inbrekersduo

krimpen a/d ijssel • De politie kon woensdag in Schiedam twee inbrekers aanhouden dankzij een oplettende bewoner van de Esdoorn in Krimpen aan den IJssel.

Die zag in de namiddag hoe een voor hem onbekende man een vrouw in versnelde pas uit de achtertuin van een nabijgelegen woning komen. Het duo stapte in de auto en ging er met hoge snelheid vandoor. De melder maakte direct een foto van de auto en belde 112. Terwijl toegesnelde agenten poolshoogte kwamen nemen op het adres, keken andere eenheden in de regio uit naar de auto. De agenten constateerden dat er daadwerkelijk was ingebroken in de woning.

Vangnet

Daarop werd een vangnet over de regio opgezet. Door het plaatsen van het kenteken van de vluchtauto in het ANPR-systeem keken alle eenheden in de regio Rotterdam uit naar de auto. Een telefoontje naar de leasemaatschappij leidde agenten naar Schiedam. Binnen een uur na het doen van de melding en nog voordat de beide verdachten thuis waren, zag een eenheid de auto rijden op de Rubenslaan in Schiedam. De verdachten, een 36-jarige man en de 21-jarige vrouw, werden aangehouden. In de auto lagen diverse goederen. De man en vrouw zijn overgebracht naar het politiebureau en in de cel gezet.