• Bloemen voor mevrouw Leeflang.
• Bloemen voor mevrouw Leeflang. Foto: Adri Verhoeven

500ste deelnemer reanimatiecursus

krimpenerwaard • Wethouder Lavinja Sleeuwenhoek verwelkomde zaterdag in de persoon van -heel toepasselijk- mevrouw Leeflang uit Ouderkerk aan den IJssel de 500ste deelnemer van de reanimatietraining.

Sleeuwenhoek: "Ik ben ontzettend trots jullie. Door hier vanmorgen aanwezig te zijn en te oefenen zetten jullie je in voor een ander. In geval van hartfalen is dat van levensbelang." Gemeente Krimpenerwaard is begin 2018 gestart met het opbouwen van het netwerk Hartveilig Wonen. De gemeente wil met een krachtig reanimatienetwerk -van vrijwilligers en automatische externe defibrillators (AED's)- acute hulp bieden in geval van een hartstilstand. Vorig jaar is in iedere kern van de gemeente minimaal één AED geplaatst. Deze zijn 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar.


In trek

Inwoners van de gemeente die in geval van nood hulp willen bieden, kunnen een gratis reanimatietraining volgen. Deze training blijkt bijzonder in trek. Zaterdag reikte wethouder Lavinja Sleeuwenhoek in Hervormd Centrun Rehoboth te Stolwijk het reanimatiecertificaat uit aan de 500ste deelnemer van de reanimatietraining. Ook in 2019 kunnen inwoners gratis reanimatietraining volgen. Zij kunnen zich aanmelden via hartveiligwonen@krimpenerwaard.nl of 14 0182. De lessen worden gegeven door de lokale EHBO-verenigingen en Stichting Reanimatie Stolwijk. Inwoners die de reanimatietraining (al eerder) met succes hebben afgerond, kunnen zich aanmelden als vrijwilliger via de website www.ikbenstandby.nl. Zij kunnen dan opgeroepen worden als iemand in de buurt een hartstilstand krijgt.