'Zin in de Ouderdom'

krimpen a/d ijssel • De KrimpenWijzer houdt in samenwerking met het Loket Levensvragen Krimpen aan den IJssel twee bijeenkomsten rondom het thema 'Zin in de Ouderdom'. Vragen die centraal staan zijn: 'Hoe kan het leven op hoge leeftijd zinvol zijn?' en 'Hoe bereid je je voor op de hoge ouderdom?' De bijeenkomsten vinden plaats op dinsdagmiddag 12 en 26 maart van 13.30 tot 15.30 uur in ontmoetingsruimte De Parkrand aan de Tijm 1c in Krimpen aan den IJssel. De bijeenkomsten worden begeleid door seniorenadviseur Sabine van Bruggen en ds. Corinne Groenendijk. Meer informatie is verkrijgbaar bij het vrijwilligersloket van de KrimpenWijzer in het Gezondheidscentrum of via: 0180-515840. Deelname kost 4 euro voor twee bijeenkomsten, inclusief consumpties.


IHC in race bouw onderzeeboten

krimpen a/d ijssel • Royal IHC en het Franse bedrijf Naval Group gaan een strategische samenwerking aan om de miljardenorder voor de nieuwe Nederlandse Walrusklasse-onderzeeboten van de Koninklijke Marine binnen te halen.

De twee bedrijven hebben de samenwerking vastgelegd in een overeenkomst. Volgens een gezamenlijke verklaring van Naval Group en IHC biedt de bundeling van kennis, kunde en ervaring de Nederlandse maritieme sector de mogelijkheid om de komende decennia verder te groeien op het gebied van de ontwikkeling en productie van onderzeeboten. Als Defensie kiest voor de twee bedrijven, gaat Naval Group samen met de Nederlandse autoriteiten de onderzeeboot ontwerpen en definiëren. Royal IHC neemt de bouw op zich. Of dat gaat gebeuren op de werf van de scheepsbouwer in Krimpen aan den IJssel is niet bekend.