• Bettina Pols één van de mensen achter de Top 2000-dienst.
• Bettina Pols één van de mensen achter de Top 2000-dienst. Foto: Jan Timmer

Top 2000-dienst in Ontmoetingskerk

krimpen a/d lek • "Stap gewoon de kerk binnen en geniet van alles wat je gaat meemaken." De enthousiaste woorden zijn van Bettina Pols, de organisator van de Top 2000-dienst die zondag 3 maart om 18.30 uur wordt gehouden in de Ontmoetingskerk te Krimpen aan de Lek.

Normaal gesproken bestaan kerkdiensten uit gebed, het zingen van liederen, een preek en een collecte. "Op 3 maart gaat het bij ons totaal anders", glimlacht Bettina. "Wij gaan aan de hand van het thema 'Geloof, Hoop & Liefde' ruim een uur lang muzikale optredens beleven van onze eigen kerkband Just for Fun, die nummers brengt van U2, Marco Borsato, Van Dik Hout, Lange Frans, Ed Sheeran, Coldplay en nog veel meer. Er zijn zoveel mooie popsongs met zeggingskracht gemaakt, je hoeft het echt niet alleen in psalmen en gezangen te zoeken. De band is al een tijd flink aan het repeteren en ik kan je wel vertellen: het klinkt geweldig! Tussen de blokjes van vier of vijf nummers door komen drie mensen iets vertellen over de drie onderdelen van het thema. Ook dat wordt mooi. Kortom: iedereen die wel eens twijfelt of hij of zij wel of niet naar de kerk zou moeten gaan, nodigen we met plezier uit om bij deze bijzondere dienst te zijn. Het thema zal in ieder geval iedereen aanspreken, want elk mens voelt wel iets bij geloof, hoop en liefde."

Zelf is Bettina een trouw bezoeker van de Ontmoetingskerk. "Ik vind het bezoeken van een kerkdienst om verschillende redenen fijn. Wat me aantrekt is dat ik er een rustmoment mee creëer in een best gehaast leven. Eenmaal binnen orden je je gedachten en ontdek je waar het in het leven écht om draait: geloof, hoop en liefde. Ook biedt mijn geloof me veel steun en energie. Ik ervaar het zelfs als méér dan geloof. Ik weet het zeker."

Moderniseren

Veertiger Bettina, zelf afkomstig uit een gereformeerd gezin, heeft haar Ontmoetingskerk zichzelf zien moderniseren de voorbije jaren. "In positieve zin, vindt ze. "Natuurlijk staan de diensten nog altijd centraal, maar onze PKN-gemeente is ook op verschillende andere manieren actief. Deze Top 2000-dienst is er een mooi voorbeeld van.Hetzelfde geldt voor de 'Bezinningswandeling' op 13 maart. Ook doen we verschillende activiteiten met jongeren, organiseren we jaarlijks een ouderenreis en beschikken we over onze eigen kerkband; om maar wat voorbeelden te noemen. En bovenal zijn we een kerk waar iedereen van harte welkom is. Dat geldt zeker ook voor mensen die hier nieuw zijn en misschien maar één keer onze kerk bezoeken. Je bent tot niets verplicht. Dat geldt ook als je de Top 2000-dienst bezoekt. De Ontmoetingskerk is vanaf 18.00 uur geopend. Vooraf en na afloop is er voor iedereen een drankje."

Jan Timmer