woensdag 13 februari

Bingo
14:00, Schoonhoven, Welzijnscentrum, Oranjeplaats 45b
Bingo bij Stichting SWOS. Meer informatie via: 0182-384550.

Film koninklijk bezoek
14:00, Berkenwoude, cultureel centrum De Zwaan
De lokale commissie van de SWOBV vertoont in de seniorenruimte een film, aangevuld met foto's, over het koninklijk bezoek aan de Krimpenerwaard van twee jaar geleden. De entree is 4 euro, inclusief twee keer koffie en thee.

'Winterss'
19:30, Benschop, Dorpshuis XXL
Activiteit van het Dorpshuis Activiteiten Team (DAT). Meer dan twintig lokale en regionale ondernemers laten zien wat zij kunnen, maken, doen en verkopen. DAT heeft gezorgd voor een gevarieerd aanbod, bestaande uit creatief, culinair, cultureel, cosmetisch en veel méér. Naast volop shopmogelijkheden is het weer een mooie gelegenheid om bij te praten en een glaasje te drinken aan de bar. Toegang is gratis.

'Inloopkwartiertje'
20:10, Benschop, Dorpshuis XXL
Vergadering van Klankbord Benschop. Bewoners kunnen hiervan gebruik maken als zij vragen, opmerkingen en/of klachten hebben. Ook kunnen zij suggesties doorgeven waar de klankbordgroep zich op kan richten.

Spreken over sterven
20:00, Krimpen aan de Lek, Ontmoetingskerk, Hoofdstraat 90
Sterven doen we allemaal. Maar nadenken over het levenseinde is niet gemakkelijk. Hoe zal het gaan? Wat wil ik? Mag ik iets verwachten na de dood? Is de dood wel zo 'gewoon'? En wat mag ik rond het levenseinde verwachten van een huisarts? Dokter L.H. Trouwborst zal een inleiding houden en ds. Luci Schermers zal iets vertellen over haar visie op omgaan met de dood. Het gaat niet om debat, maar om een gesprek. Na de inleidingen is er een forumdiscussie, waaraan ook iemand van de thuiszorg zal deelnemen. De bijeenkomst heeft een open karakter. Iedereen is welkom.

donderdag 14 februari

Seniorenmiddag
14:00, Krimpen aan de Lek, 't Voorhof, Dorpsstraat 1
Corry de Jong uit Waddinxveen houdt een presentatie over Schotland. Zij zal aan de hand van beelden en een boeiend verhaal vertellen over dit land, dat beroemd is om zijn kilts en doedelzakken, het mooie hoogland, de vele kastelen en meren. In de pauze mogen bezoekers proeven van de beroemde whisky. Meer informatie: 0180-515636.

Bloemstukje maken
14:00, Stolwijk, Het Kwartier
Onder leiding van Hilda Burger maken deelnemers een bloemstukje voor Valentijn. Zelf meebrengen: een snoeischaartje en een platte schaal. De eigen bijdrage is 5 euro.

Valentijnsdiner
17:00, Schoonhoven, Welzijnscentrum, Oranjeplaats 45b
Valentijnsdiner van de SWOS in samenwerking met het Rode Kruis. Deelnemers krijgen deze avond een driegangendiner geserveerd. Kosten voor het diner zijn 10 euro per persoon.Tijdens het diner klinkt live pianomuziek. Meer informatie: 0182-384550 of e-mail: activiteiten@swoschoonhoven.nl.

Film: 'Weg van jou'
20:15, Schoonhoven, Arto Theater, Het Klooster 5
Speciale filmavond met de romantische komedie 'Weg van jou' met Maarten Heijmans, Katja Herbers en Elise Schaap.
De stadse Evi wordt met frisse tegenzin door haar werkgever overgeplaatst van hip Rotterdam naar stil Zeeuws-Vlaanderen. Weigeren is geen optie, haar carrière valt of staat met slagen in de Zeeuwse regio. Ze laat haar comfortabele stadse leven van uitgaan en veel consumeren achter zich en begint met vallen en opstaan aan haar nieuwe leven in Zeeuws-Vlaanderen. Dat het daar niet allemaal onverstaanbare Zeeuwen zijn, blijkt als Evi in Terneuzen schipper Stijn ontmoet. Zou ze dan toch aarden in de Zeeuwse klei of keert ze liefst zo snel mogelijk terug naar haar vriend Lennaert die in Rotterdam is gebleven? Kaarten kunnen besteld worden via www.artotheater.nl of bij Provence, Haven 63 te Schoonhoven of aan de kassa van het theater.

vrijdag 15 februari

Monologen
19:30, Schoonhoven, Arto Theater, Het Klooster 5
Onder regie van Peter Meijer gaan spelers van groep 2 van de jeugdtheaterschool op zoek naar hun onzekerheden in het dagelijkse leven en op school. Ben ik niet te gek? Durf ik te dromen? Was ik maar een beetje groter, hoe ga ik om met school, erger nog: hoe ga ik om met die rare docenten en al die rare gasten op school? Dit zijn nog maar enkele issues waar zij zich mee bezighouden. Verpakt in een spannende monoloog gaan de spelers de confrontatie met zichzelf aan. Met maximale inzet, in een minimalistisch decor.
Entree is 4,50 euro. Kaarten zijn te reserveren via www.artotheater.nl en te koop bij Provence (Haven 63) in Schoonhoven.

Bingo
20:00, Lopik, dorpshuis De Schouw
Naast verschillende waardebonnen valt er totaal 300 euro aan cash geld winnen. Bingospelers krijgen het eerste kopje koffie of thee gratis.
www.deschouwlopik.nl

Excelsior speelt Bravo!
20:00, Stolwijk, Het Kwartier
Toneelvereniging Rederijkerskamer Excelsior speelt de komedie Bravo! Het toneelstuk is geschreven door Haye van der Heyden en de regie is weer in handen van Irene Nieuwveld. Excelsior neemt de kijker een avond lang mee naar het Franse platteland waar Gerard online een pittoresk huisje heeft gekocht. Het pittoreske huis blijkt helaas een bouwval. Zelfs makelaar Bibi schrikt van de staat van het huis. Dit betekent dat Gerard en zijn vriend Aktan aan de slag moeten! Evelien, de vrouw van Gerard, komt namelijk binnenkort naar Frankrijk en Gerard heeft ook plannen om een bistro te openen in het huisje. Tijdens het klussen worden ze alleen wel afgeleid door een knappe Franse buurvrouw. Kaarten voor de voorstellingen zijn te koop bij Slijterij de Gouden Leeuw in Stolwijk of te reserveren via: info@rederijkerskamerexcelsior.nl.

zaterdag 16 februari

Monologen
14:30, Schoonhoven, Arto Theater, Het Klooster 5
Voor details: zie vrijdag 15 februari.

Excelsior speelt Bravo!
20:00, Stolwijk, Het Kwartier
Voor details: zie vrijdag 15 februari.

Optreden Challenge
20:15, Haastrecht, Theater Concordia
Dans- en percussiegroep Challenge uit Schoonhoven combineert in een theatervoorstelling dans en live slagwerk. Kaarten à 10 euro zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl, te koop in Grand Café Concordia op werkdagen vanaf 17.00 uur en voor de voorstelling aan de kassa indien de voorstelling nog niet is uitverkocht (check hiervoor de website).

zondag 17 februari

Matinee met De IJsselmannen
14:00, Krimpen aan de Lek, het Cultuurhuis
Optreden van shantykoor De IJsselmannen. Tickets kosten 5 euro en zijn te reserveren via: receptie@cultuurhuiskrimpenaandelek.nl. Aan de deur betalen bezoekers eveneens 5 euro.

Optreden The Outlaws
15:00-18:00, Stolwijk, Grand Café Concordia
De bandleden van The Outlaws zijn na 45 jaar weer als een hecht team bij elkaar. Deze 'ouwe rockers' uit Oudewater laten hun de magie van de jaren 60 opnieuw beleven. Kaarten à 7,50 euro zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl en te koop in Grand Café Concordia op werkdagen vanaf 17.00 uur en voor de voorstelling aan de kassa indien de voorstelling nog niet is uitverkocht (check hiervoor de website).

maandag 18 februari

Klaverjassen
19:30, Bergambacht, De Waard
Nieuwe kaartavond bij klaverjasvereniging De Waard. De uitslag van de vorige speelavond: 1. Ingrid van der Wouden, 4930 punten; 2. Rein Boot, 4878; 3. Arie Kouwenhoven, 4862. De kaarters komen iedere maandagavond vanaf 19.30 uur bijeen in De Waard; nieuwe belangstellenden zijn welkom.

dinsdag 19 februari

Iris Loonen - Fototaferelen
20.00 uur Streekmuseum, IJsseldijk 312, Krimpen aan den IJssel
Op uitnodiging van de Kunstkring Krimpen komt Iris Loonen uit Gouda een presentatie houden over haar werk. Iris werkt als zelfstandig fotografe voor verschillende opdrachtgevers en maakt daarnaast ook vrij werk. Ze vertelt over hoe haar, veelal geënsceneerde beelden tot stand komen en wat er allemaal bij komt kijken. Haar foto's zijn heel toegankelijk en hebben vaak een vrolijke twist. Ze maakte onder andere series waarin sprookjes en spreekwoorden te herkennen zijn. Een paar jaar geleden is ze begonnen met exclusieve (familie) portretten ook wel 'Fototaferelen' genoemd. Het zijn een soort tableaux vivants waarin de geportretteerden een rol krijgen toebedeeld. Hierdoor staat iedereen ontspannen op de foto en fotografeert Iris op de manier zoals ze het liefste werkt.
Entree: 7,50 euro

woensdag 20 februari

Viering jubileum
19:45, Lopik, de Schaapskooi (achter Hervormde Kerk)
Bijeenkomst van Passage, afdeling Lopik/Jaarsveld. het 100-jarig bestaan van de christelijke maatschappelijke vrouwenbeweging wordt gevierd. Er komen leuke sketches en anekdotes voorbij. Ook worden er jubilarissen in het zonnetje gezet .

donderdag 21 februari

Vrouwenochtend over zegenen
09:15-11:30, Krimpen aan de Lek, 't Voorhof, Dorpstraat 1
Janneke van Wijngaarden zal bij de Vrouwenbijbelstudiekring spreken over zegenen. Meer informatie: 0180-522469/510278.

Naar zorgboerderij
10:00-13:00, Cabauw, zorgboerderij Both, Cabauwsekade 13
Leden van Cabauw 60plus brengen een bezoek aan zorgboerderij Both. Zij krijgen daar een rondleiding en een afsluitende lunch aangeboden. De kosten zijn 10 euro. Opgeven kan bij Margo (06-11263661) of Tunnes (0348-551892). Wie mee wil rijden met de nieuwe van Velzen PlusBus kan dat aangeven. Het gebruik van de bus is gratis; een fooi voor de chauffeur wordt gewaardeerd.

Ledenvergadering Oranje Boven
20:00, Schoonhoven. De Overkant, Wal 34
Jaarlijkse ledenvergadering van oranjevereniging Oranje Boven. Iedereen is welkom.

zaterdag 23 februari

Psalmzangavond
19:30, Krimpen aan den IJssel, kerkgebouw Oud Gereformeerde Gemeente in Nederland, Nachtegaalstraat 3
Psalmzangavond met Pieter Heykoop. De collecte is bestemd voor de Mbuma-stichting.

Bingoavond
20:00, Jaarsveld, Verenigingsgebouw
Spelletje bingo met leuke prijzen. Bezoekers krijgen gratis koffie of thee. Bovendien wordt er aan het einde van de avond ook nog eens een gratis slotronde gespeeld.
www.sbj-jaarsveld.nl

Excelsior speelt de komedie Bravo!
20:00, Stolwijk, Het Kwartier
Toneelvereniging Rederijkerskamer Excelsior speelt de komedie Bravo! Het toneelstuk is geschreven door Haye van der Heyden. Excelsior neemt de kijker een avond lang mee naar het Franse platteland waar Gerard online een pittoresk huisje heeft gekocht. Het pittoreske huis blijkt helaas een bouwval. Zelfs makelaar Bibi schrikt van de staat van het huis. Dit betekent dat Gerard en zijn vriend Aktan aan de slag moeten! Evelien, de vrouw van Gerard, komt namelijk binnenkort naar Frankrijk en Gerard heeft ook plannen om een bistro te openen in het huisje. Tijdens het klussen worden ze alleen wel afgeleid door een knappe Franse buurvrouw. Kaarten voor de voorstellingen zijn te koop bij Slijterij de Gouden Leeuw in Stolwijk of te reserveren via: info@rederijkerskamerexcelsior.nl.

Zesde editie Blues Festival
20:15, Haastrecht, Theater Concordia
Bluesfeest met de bands The Guests, St. Louis Slim en Janett & The Blues Baboons. Het repertoire van de Guests bevat songs van blues-grootheden als BB-King, Buddy Guy en Muddy Waters en vele anderen, maar de band uit Ammerstol speelt ook eigen nummers. St. Louis Slim bestaat uit een zangeres en vier mannen afkomstig uit Rotterdam en omgeving. Het repertoire bestaat uit een mix van eigen versies van meer en minder bekende songs van de blues-giganten en vooral ook eigen werk. Janett & The Blues Baboons brengen een repertoire met blues als rode draad, maar ze zoeken ook de rock en deinzen niet terug voor een subtiele ballad. Kaarten voor het Blues Festival kosten 10 euro en zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl, te koop in Grand Café Concordia en voor de voorstelling aan de kassa indien de voorstelling nog niet is uitverkocht (check hiervoor de website).