Via app melding doorgeven

FOTO


krimpen a/d ijssel • Inwoners van Krimpen aan den IJssel kunnen voortaan via een app een melding doorgeven aan de gemeente.

De 'MijnGemeente app' is speciaal ontwikkeld om sneller en makkelijker meldingen in de openbare ruimte, zoals losse stoeptegels, kapotte straatverlichting of beschadigde verkeersborden, door te geven. Elke melding komt bij het Klant Contact Centrum (KCC) binnen. "Het gebruikersgemak staat voorop", laat Marianne Klis van het publiekscentrum weten. "Niet alleen voor de melder, maar ook voor de medewerkers van het KCC die met de melding aan de slag gaan. Dit omdat gebruikers op een kaartje de exacte locatie aan kunnen geven, het probleem kunnen omschrijven en er een foto bij kunnen voegen." Inwoners konden al via de website, telefonisch en via WhatsApp een melding doorgeven. Met de app is daar nu een extra mogelijkheid bijgekomen. Klis verwacht dat het aantal gebruikers én meldingen toe zal nemen. Iets waar wethouder John Janson weinig moeite mee heeft. "Dat is een teken dat inwoners begaan zijn met hun eigen leefomgeving."

De 'MijnGemeente app' is via Google Play of App Store gratis te downloaden. Het doorgeven van een melding kan online 24 uur per dag eveneens via www.krimpenaandenijssel.nl, WhatsApp: 06-46699698 (niet bellen) of telefonisch via: 140180.