Bijna 2.200 euro voor Rode Kruis

ouderkerk a/d ijssel • De statiegeldactie bij supermarkt Plus Vergeer in Ouderkerk aan den IJssel heeft de afdeling Krimpenerwaard van het Rode Kruis maar liefst 2.184,5 euro opgeleverd. Klanten konden de afgelopen maanden hun statiegeld schenken aan de afdeling en dat deden ze massaal. Het bedrag wordt gebruikt om vrijwilligers nieuwe trainingen aan te bieden op het gebied van EHBO en evenementenhulp. De Rode Kruis-afdeling is zowel klanten van de Plus als de supermarkt zelf dankbaar voor de steun.


Vrouwen van Nu huldigt jubilarissen

lekkerkerk • Tijdens de maandelijkse verenigingsavond van Vrouwen van Nu Lekkerkerk worden op dinsdag 19 februari maar liefst dertien jubilarissen gehuldigd. Het gaat om leden die respectievelijk 55, 50, 45, 40 en 25 jaar lid zijn van de vrouwenvereniging. De huldiging is om 19.45 uur en vindt plaats tijdens de algemene ledenvergadering in Amicitia. Na de pauze is het tijd voor amusement met cabaret Den Teun. Den Teun is een Brabantse 'tonprater' die op gepaste wijze de boel weet te vermaken en zijn gasten op een ludieke manier op de korrel neemt. Hij heeft al menig festival gewonnen en is diverse keren Brabants kampioen geweest. Leden mogen een introducee meenemen, maar alle belangstellende vrouwen zijn welkom om de avond bij te wonen.


Ontbijtactie levert 4.500 euro op

lekkerkerk • De Valentijns-ontbijtactie van Roparun Team Lekkerkerk heeft 4.500 euro opgebracht. De teamleden bezorgden zaterdagochtend rond de duizend ontbijtjes aan huis bij mensen die ze besteld hadden. De Roparun is een estafetteloop van meer dan vijfhonderd kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Team Lekkerkerk gaat voor de derde keer van start in de Roparun en vertrekt vanuit Hamburg. De editie van dit jaar is in het Pinksterweekend van 8 tot en met 10 juni.