Excuses VVD

krimpen a/d ijssel • Met excuses heeft de Krimpense VVD-fractievoorzitter Sharon Tollenaar donderdagavond tijdens de raadsvergadering een relletje weten te sussen.

In een eerdere commissievergadering had haar partijgenoot Leon Houtzager zich nogal kritisch uitgelaten over nut en noodzaak van de kindergemeenteraad. Dit tot ergernis van andere partijen in de raad en burgemeester Martijn Vroom. Volgens Tollenaar is er een onjuist en onvolledig beeld ontstaan. Hierbij wees zij niet naar anderen, maar legde de schuld geheel bij zichzelf. "Wat betreft toon en woordkeuze hebben wij de plank misgeslagen. Het is nooit de bedoeling geweest om kinderen te schofferen." De overige fracties spraken hun waardering uit voor de opstelling van Tollenaar. Overigens kon het voorstel om de kinderraad de komende jaren voort te zetten rekenen op steun van de raad. Wethouder Kirsten Jaarsma liet weten dat ze gaat onderzoeken hoe de gemeente jongeren tussen de 13 en 18 jaar meer kan betrekken bij de lokale politiek.


Cheque voor schoolplein

berkenwoude • Stephan van Veldhuizen reikte woensdag namens Rabobank Krimpenerwaard op basisschool de Polsstok in Berkenwoude een cheque ter waarde van 4.500 euro uit. Een mooi bedrag voor de kleine school om voor de leerlingen, en alle andere kinderen in het dorp, een voetbalveld aan te leggen op het schoolplein. "Het schoolplein wordt dit schooljaar gerenoveerd", legt Bram de Jong uit. "Een mooi project, dat natuurlijk wel grote kosten met zich meebrengt. Daarom zijn wij ontzettend blij dat het Stimuleringsfonds van Rabobank Krimpenerwaard ons hierin wil steunen. Naast het voetbalveld is het de bedoeling om er een mooi natuurplein van te maken met diverse leuke speelplekken."