woensdag 6 februari

Spel- en activiteitenmiddag
14:00-16:00, Lopik, dorpshuis De Schouw
Voor 2 euro (inclusief koffie) kunnen deelnemers kaarten, sjoelen, kegelen en rummicub spelen.

donderdag 7 februari

Digitaal Café
10:00-11:30, Schoonhoven, bibliotheek, Spoorstraat 3a
Wie vragen heeft over tablet, mobiele telefoon of computer kan deze stellen aan één van de deskundige vrijwilligers. Er zijn geen kosten aan verbonden. Neem wel de eigen tablet, iPad of laptop mee.

Repair Café
13:30-16:00, Haastrecht, Theater Concordia
Iedereen kan langskomen met kapotte spullen om die ter plaatse, samen met vrijwillige reparateurs weer in orde te maken. De handige (en aardige) technische vrijwilligers van het Repair Café kunnen (kleine) reparaties uitvoeren aan allerlei defecte spullen, zoals: huishoudelijke apparaten, rollators, klokken en verlichting. Ook slijpen zij scharen en messen.

Spelmiddag
14:00, Stolwijk, Het Kwartier
Spelmiddag van de lokale seniorencommissie. Deelnemers kunnen koersballen, sjoelen en een spelletje rummikub spelen. Iedereen is welkom.

Film: The other side of Hope
20:15, Schoonhoven, Arto Theater, Het Klooster 5
Khaled is een jonge Syrische vluchteling die bijna zijn hele familie heeft verloren. Hij heeft geen hoge verwachtingen meer van zijn leven. Toevallig belandt hij op een kolenschip tussen verstekelingen in de haven van Helsinki. Vervolgens zoekt hij moeizaam onderdak in de straten van Finse hoofdstad. Wikström is een voormalige handelsreiziger van rond de vijftig die voornamelijk overhemden en stropdassen voor mannen verkocht. Hij heeft zijn vrouw, die aan de drank verslaafd is, in de steek gelaten. Wikström baat heden ten dage een restaurant uit en houdt van een potje poker. De twee mannen kruisen elkaars pad en raken uiteindelijk bevriend. Kaarten kunnen besteld worden via www.artotheater.nl of bij Provence, Haven 63 te Schoonhoven of aan de kassa van het theater.

vrijdag 8 februari

Klaverjassen
20:00 Schoonhoven, voetbalkantine.
Nieuwe kaartavond bij klaverjasclub Op Goed Geluk. Leen Kapoen won de vorige kaartavond met 5.862 punten, gevolgd door Gert Klarenbeek (5.515 punten) en Janny Rodriquez (5.212 punten).

Pubquiz
21:00, Haastrecht, Theater Concordia Samen strijden om smakelijke en vermakelijke beloningen tijdens deze Concordia-quizavond. Het hele Grand Café is gevuld met twintig teams van drie tot vijf deelnemers. Aanmelden kan als groep, maar ook individueel. Van de alleenstaanden zal ter plekke een groepje gevormd worden. Minimumleeftijd: 14 jaar. Kaarten voor de pubquiz kosten 15 euro per team en zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl, te koop in Grand Café Concordia op werkdagen vanaf 17.00 uur en voor de voorstelling aan de kassa indien de voorstelling nog niet is uitverkocht.

zaterdag 9 februari

Kindervoorstelling Modder
14:30, Schoonhoven, Arto Theater, Het Klooster 5
Deze vrolijke, beeldende voorstelling neemt je mee naar het volle, krappe huisje van meneer en mevrouw Rein. Samen in een klein huisje wonen is heel knus. Als je moet poetsen of wilt dansen dan is het een beetje lastig, maar daar bedenken ze wel wat op.Als je het zo fijn hebt waarom zou je dan naar buiten gaan? Buiten is namelijk heel erg buiten. En ook vies. Vies worden lijkt ze verschrikkelijk, maar modder is ook maar gewoon zand en water. Toch? Voor kinderen vanaf 3 jaar. Kaarten kunnen besteld worden via www.artotheater.nl of bij Provence, Haven 63 te Schoonhoven of aan de kassa van het theater.

zondag 10 februari

Gastendienst
09:30, Benschop, Protestantse gemeente, Dorp 209
Aangepaste dienst voor mensen met een beperking. Het thema van de dienst is: 'Zeg, ken jij de regenboog?'. Voorganger is dominee Annemarie Six-Wienen. Bezoekers mogen hun knuffel meenemen. Na afloop van de dienst is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een kop koffie, thee of limonade .

'De weg is mijn doel'
14:00, Haastrecht, Het Witte Hof, Hoogstraat 152
Op deze middag houdt Wil Houdijk een interactieve lezing over haar wandelervaringen ofwel haar Camino. Zij is wandelend op 1 maart 2018 vertrokken vanuit haar woonplaats Haastrecht. Na 112 dagen arriveerde zij in Santiago de Compostella. Eerder in 2016 liep zij de GR 10 (Grand Randonnée 10) door de Franse Pyreneeën, van de Atlantische Oceaan naar de Middellandse zee. Het onderweg zijn is voor haar een fascinerende reis. De verwondering in de natuur, ontmoetingen, de gastvrijheid, kloosters, kerken en de stilte brengen je dichter bij jezelf en blijven innerlijk doorwerken is haar ervaring. Toegang is gratis voor donateurs van de Haastrechtse Kring. Andere belangstellenden betalen 10 euro, inclusief twee koffie, twee drankjes en twee hapjes. Aanmelden bij Wil Houdijk: 06-22134643 of onderstaande website.
www.haastrechtsekring.nl

Valentijnsconcert
14:30, Lekkerkerk, Amicitia
Voor de 11e keer geeft 't Regiokoor het Valentijnsconcert. Voor de pauze zingt het koor voornamelijk liedjes om naar te luisteren, zoals Hallelujah, You raise me up, The Rose en Somewhere Between. Na de pauze laat het koor een geheel andere kant van zich zien en zingt het nummers zoals Als de zon schijnt, Happy days, Het dondert en het bliksemt en Uit mijn bol. Kaarten á 6,50 euro zijn te bestellen bij Bert Lammens: 06-41323107.

Lezing over begraven
15:00, Ammerstol, kerk, Kerkplein 4
Op uitnodiging van de kerk en de VVP afdeling Lekkerkerk geeft Wim Cappers een powerpointpresentatie met als titel: 'Samenkomst, stakingen en strijdliederen; de rode familie en de wereldlijke houding tegenover de dood'. Ammerstol stond enkele decennia geleden bekend als het Moskou aan de Lek. In het arbeidersdorp maakten socialisten en communisten de dienst uit. Zij geloofden niet in een leven na de dood. De heilstaat moest in het hier en nu worden bevochten. Overleed er iemand, dan ging de aandacht uit naar de voortgaande strijd op aarde. De uitvaart was een demonstratie van rode eensgezindheid en het geloof in het naderende arbeidersparadijs. Socialisten, communisten en anarchisten zorgden voor hen die achterbleven. Cappers, funerair historicus en sinds twee jaar inwoner van Ammerstol, vertelt hoe de omgang met de dood eerst een christelijk karakter had. Maar sinds eind zestiende eeuw kregen de begrafenis en later ook andere aspecten van de funeraire cultuur een meer wereldlijk karakter. Deze tendens was in versterkte mate zichtbaar binnen de rode familie. De lezing is gratis toegankelijk.

Windfall in Concordia
15:00, Haastrecht, Theater Concordia
Optreden van Windfall. De band heeft speciaal voor deze middag een repertoire met country songs. Kaarten à 7,50 euro zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl, te koop in Grand Café Concordia op werkdagen vanaf 17.00 uur en voor de voorstelling aan de kassa indien de voorstelling nog niet is uitverkocht (check hiervoor de website).

Sunday Night Hour dienst
18:30, Lekkerkerk, Ichthuskerk, Kerkweg 34
Dienst heeft als thema 'God maakt vrij'. Spreker Sjoerd Hogenbirk zal ingaan op het thema en de muziek wordt gespeeld door de band 'Prijs Hem'. Na afloop is er gelegenheid om iets met elkaar te drinken.

maandag 11 februari

Tabletcursus
13:30, Ouderkerk aan den IJssel, d'Ouwe Backery, Dorpstraat 19
Het Senioren Convent Ouderkerk biedt weer cursussen aan om vertrouwd te raken met de Android Tablet, smartphone, iPad of de iPhone. Deelnemers leren e-mailen, internetten, notities maken of een agenda bijhouden. De cursus Android Tablet wordt gehouden op 11, 18 en 25 februari om 13.30 uur. Het gaat om drie dagdelen van 2,5 uur. Kosten hiervoor bedragen 33 euro en een boek kost 12 euro. Wie wil leren op de iPad kan voor een cursus terecht op 19 en 26 februari om 13.30 uur. Deze cursus behelst twee dagdelen van 2,5 uur. De kosten hiervoor bedragen 22 euro en een boek kost 12 euro. Aanmelden kan via: 0180-681929/681569 of e-mail: verweijmarelis@gmail.com.

Klaverjassen
19:30 Bergambacht, De Waard.
Nieuwe kaartavond bij klaverjasclub De Waard. De uitslag van de vorige speelavond: 1. Floor Oskam, 5388 punten; 2. Ineke Zwijnenburg, 5256; 3. Arno Molenaar, 4862.

'De Oranjeman'
19:30-22:00, Benschop, Dorpshuis XXL
De heer W.J. Hoekstra, alias 'de Oranjeman' is te gast bij Vrouwen van Nu, afdeling Benschop. Hij verzorgt een muzikale reis door de tijd en een feest van herkenning met Hollandse liedjes van toen en nu. Voor leden is de entree gratis, niet-leden betalen 3 euro.

dinsdag 12 februari

Vrouwencontactmorgen
09:30, Jaarsveld, verenigingsgebouw
Caroline Pape is te gast en komt spreken over het thema: 'Het is zo stil tussen God en mij'. Naast het thema, wordt er ook gezongen en is er ruimte voor contact met andere vrouwen. Ook is er een boekentafel aanwezig, waar volop mooie (dag)boeken, kaarten en/of cd's te koop zijn. Alle vrouwen zijn welkom.

Het internet op
10:00-12:00, Krimpen aan de Lek, het Cultuurhuis
Cursus van Bibliotheek Krimpenerwaard voor wie nog niet zo goed met internet om kan gaan, maar dat wel wil leren. Tijdens de cursus Klik & Tik leren deelnemers websites opzoeken, doorlinken, zoekmachines gebruiken en e-mailen. Via filmpjes krijgen cursisten uitleg en daarna kunnen zij zelf aan de slag met praktische oefeningen. De aanwezige vrijwilligers helpen waar nodig. De cursus is vier keer achter elkaar iedere dinsdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur. Deelname is gratis.

Klaverjasmiddag
13:30-17:00, Lopikerkapel, buurthuis Uitweg
Graag opgeven bij Maart Broekhuizen: 0348-552522.

woensdag 13 februari

Knutselen voor Valentijnsdag
14:00, Krimpen aan de Lek, het Cultuurhuis
Onder leiding van het Creakids-team knutselen kinderen met ijsstokjes. Ze maken een hart voor hun liefste Valentijn en nog iets voor zichzelf. Kinderen tot 6 jaar mogen met begeleiding meedoen. Kaartje à 2,50 euro zijn aan de balie van het Cultuurhuis verkrijgbaar.

Film koninklijk bezoek
14:00, Berkenwoude, cultureel centrum De Zwaan
De lokale commissie van de SWOBV vertoont in de seniorenruimte een film, aangevuld met foto's, over het koninklijk bezoek aan de Krimpenerwaard van twee jaar geleden. De entree is 4 euro, inclusief twee keer koffie en thee.

Spreken over sterven
20:00, Krimpen aan de Lek, Ontmoetingskerk, Hoofdstraat 90
Sterven doen we allemaal. Maar nadenken over het levenseinde is niet gemakkelijk. Hoe zal het gaan? Wat wil ik? Mag ik iets verwachten na de dood? Is de dood wel zo 'gewoon'? En wat mag ik rond het levenseinde verwachten van een huisarts? Dokter L.H. Trouwborst zal een inleiding houden en ds. Luci Schermers zal iets vertellen over haar visie op omgaan met de dood. Het gaat niet om debat, maar om een gesprek. Na de inleidingen is er een forumdiscussie, waaraan ook iemand van de thuiszorg zal deelnemen. De bijeenkomst heeft een open karakter. Iedereen is welkom.

'Inloopkwartiertje' klankbordgroep
20:10, Benschop, Dorpshuis XXL
Vergadering van Klankbord Benschop. Bewoners kunnen hiervan gebruik maken als zij vragen, opmerkingen en/of klachten hebben. Ook kunnen zij suggesties doorgeven waar de klankbordgroep zich op kan richten.

donderdag 14 februari

Historische film over Kapitein Kok
10:30, Schoonhoven, bibliotheek, Spoorstraat 3a
Bij het Historisch OntmoetingsPunt wordt een historische film vertoond. Kijkers krijgen een impressie van de Kapitein kok, de laatste Lekboot die in 1948 op de rivier vaarde. Toegang is gratis.

Seniorenmiddag
14:00, Krimpen aan de Lek, 't Voorhof, Dorpsstraat 1
Corry de Jong uit Waddinxveen houdt een presentatie over Schotland. Zij zal aan de hand van beelden en een boeiend verhaal vertellen over dit land, dat beroemd is om zijn kilts en doedelzakken, het mooie hoogland, de vele kastelen en meren. In de pauze mogen bezoekers whisky proeven.