• Willem van Hanegem.
• Willem van Hanegem. Foto: aangeleverd

Cinema Gouda vertoont 'WILLEM'

regio • Cinema Gouda vertoont op vrijdag 8 februari om 19.00 uur en zondag 10 februari om 15.00 uur de documentaire van Andere Tijden Sport: WILLEM.

WILLEM is een portret van voormalig voetballer Willem van Hanegem - 'de Kromme' - die door Andere Tijden Sport is gemaakt naar aanleiding van zijn 75e verjaardag. De documentaire ging maandag 21 januari in première in LantaarnVenster in Rotterdam. In een uitverkochte zaal keken bekende en onbekende Rotterdammers naar deze bijzondere documentaire.

In de documentaire wordt gefocust op Van Hanegem's actieve voetbaljaren, dus van de jaren zestig tot 1983, het jaar van zijn afscheid. Willem was zeer geliefd. Als voetballer en daarbuiten samen met Truus, de eerste voetbalvrouw. Maar Willem was ook bikkelhard, een treiteraar, kortom een onmogelijk mens.

Hardheid

De film werd goed ontvangen. Zo was ook Feyenoord-directeur Jan de Jong onder de indruk. "Hij heeft mij enorm gepakt. Prachtige documentaire, er zit van alles in: de genialiteit van Willem, de hardheid van Willem, de onbevangenheid van Willem, het verongelijkte dat hij soms ook heeft en toch ook hoe je ziet hoe goed hij als voetballer was, met misschien wel het mooiste linkerbeen ter wereld."

Speciaal voor alle voetballiefhebbers en andere fans is de film nog tweemaal exclusief in Cinema Gouda te zien. Beide vertoningen zijn inclusief een vraag- en antwoord-sessie met regisseur David Kleijwegt en researcher Steven van der Graag. Tickets zijn 6,50 euro.