• Arie Kok (links) en Kees Vermeulen: allebei vernieuwend actief.
• Arie Kok (links) en Kees Vermeulen: allebei vernieuwend actief. Foto: Jan Timmer

Ondernemende buren in het nieuw

krimpen a/d lek • Vermeulen Autoschade en Arie Kok Partyservice & Catering mogen dan wel in totaal verschillende branches actief zijn, toch hebben ze twee dingen gemeen: ze zijn buren en plegen tegelijkertijd nieuwbouw op bedrijventerrein Mercurius in Krimpen aan de Lek.

Het idee om zijn bedrijf uit te breiden en fors te vernieuwen kwam uit de koker van Kees Vermeulen. Na overleg met 'buurman' Arie Kok besloot die om mee te gaan in de plannen. "Net als bij Kees is er achter mijn bedrijfspand ruimte om uit te breiden. En dat is ook in ons geval geen overbodige luxe. We gebruiken de ruimte vooral als opslag voor onze partytenten en springkussens. Met de ruim 200 vierkante meter extra aan overdekte ruimte wordt het een stuk makkelijker werken en kunnen we bijvoorbeeld de springkussens goed drogen en onze aanhangers binnen zetten."


Vermeulen Autoschade heeft extra oppervlak nodig om zijn dienstverlening naar een nog hoger plan te tillen. "Op alle vlakken functioneerden we de voorbije jaren prima, maar: goed is niet goed genoeg", zegt Kees Vermeulen. "Het kan altijd beter, vind ik. Ons nieuwbouw/verbouwproject is meer dan een cosmetische verbetering. Ze leidt ertoe dat de verschillende afdelingen binnen het bedrijf overzichtelijker zijn en nog efficiënter hun werk kunnen verrichten. Het uiteindelijke doel: de klanttevredenheid naar een nog hoger plan tillen."


Eerste palen

De eerste palen voor de aan elkaar grenzende bedrijfspanden van Arie Kok en Vermeulen Autoschade zijn de voorbije week de Krimpense klei in geslagen. Als alles volgens plan verloopt wordt het project medio mei afgerond en heeft bedrijventerrein Mercurius er twee frisse aanwinsten bij. "We kunnen bijna niet wachten voor het zover is", stellen Vermeulen en Kok eendrachtig vast. "Wat ons betreft is het snel mei!"

Jan Timmer