woensdag 23 januari

Ouderenmiddag
14:30, Jaarsveld, Brugkerk, Lopikerweg Oost 58
Middag van het Open Ouderenwerk Jaarsveld. Ko van Zuylen vertoont dia's van de eigen streek. Dit alles onder het genot van een kopje koffie of thee.

donderdag 24 januari

Spelmiddag
14:00, Stolwijk, Het Kwartier
Spelmiddag van de lokale seniorencommissie. Deelnemers kunnen koersballen, sjoelen en een spelletje rummikub spelen. Iedereen is welkom.

Hooggevoeligheid
20:00, Benschop, gebouw Maranatha, Dorp 208
Op uitnodiging van De Christenvrouw Benschop vertelt Corinne Bax over het thema hooggevoeligheid. Zij is HSP-coach en ervaringsdeskundige. Belangstellenden zijn welkom. Toegang is gratis.

vrijdag 25 januari

Persoonlijke alarmeringssystemen
10:00-11:30, Stolwijk, Bilwijkcomplex, Bilwijkerweg
Ellen Nottelham houdt een presentatie over persoonlijke alarmeringssystemen. Bij elke situatie past wel een mogelijkheid. Entree is gratis, opgeven niet nodig.

Klaverjassen
20:00, Schoonhoven, kantine Argento, Meidoornpad 1
Start van de maandelijkse klaverjasavonden. Er is een competitie, maar tevens staat iedere avond op zichzelf. Deelname kost 3 euro, inclusief koffie of thee. Informatie bij Peter Jan de Jong: 06-53896973.

Klaverjassen
20:00 Schoonhoven, voetbalkantine.
Nieuwe kaartavond bij klaverjasclub Op Goed Geluk. Piet Verdel won de vorige kaartavond met 5.370 punten, gevolgd door Hans Spek (5.307 punten) en Ria Kapoen (4.947 punten).

Lavinia Meijer: 'The Glass Effect'
20:15, Haastrecht, Theater Concordia
Harpiste Lavinia Meijer werkte de afgelopen jaren nauw samen met Philip Glass en brengt met haar programma 'The Glass Effect' een ode aan deze iconische componist. Ze vertolkt ditmaal zijn Etudes. Naast muziek van Philip Glass speelt Meijer ook werken van Bryce Dessner, Nils Frahm, Olafur Arnalds en zichzelf. Kaarten à 21 euro zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl, te koop in Grand Café Concordia op werkdagen vanaf 17.00 uur en voor de voorstelling aan de kassa indien de voorstelling nog niet is uitverkocht (check hiervoor de website).

FOTO

'De Knettergekke Crossover Quiz'
20:30, Krimpen aan de Lek, het Cultuurhuis
De quiz zal gespeeld worden door twee teams van vier personen onder leiding van een ervaren quizmaster. Tickets (leeftijd 18+) à 5 euro voor de show zijn online te koop. De opbrengst van de avond gaat naar een goed doel. Ticketlink en meer informatie: https://knettergekkecrossoverquiz.entranz.nl/

zaterdag 26 januari

Vogelmarkt
09:00-12:00, Bergambacht, verenigingsgebouw De Vogelvrienden, Dijklaan 57
Vogelmarkt voor wie volièrevogels wil kopen of verkopen, problemen heeft met vogels en advies wil over het houden van vogels.

Open dag
13:00-15:30, Benschop, Dorpshuis XXL
Het Kursusprojekt Benschop/Polsbroek bestaat dit jaar 45 jaar. Dat wordt gevierd met nieuwe en oude cursussen en een open dag met een feestelijk tintje. Er is voor iedereen wel een interessante cursus te vinden. Het volledige aanbod is te vinden in de folder en op de website www.kursusprojectbenschop.nl. De inschrijving met grote verloting is op de open dag. Alle inwoners van de gemeente Lopik en belangstellenden uit de omgeving zijn welkom.

Tienerdisco in Concordia
19:30-22:30, Haastrecht, Theater Concordia
Tienerdisco voor kinderen uit groep 7, 8 en de brugklas. Het gaat om een 'Galaxy Party' waarbij alles in het teken staat van de ruimte. De dj's zorgen voor leuke muziek. Er is astronautenfood verkrijgbaar en er worden alcoholvrije drankjes geschonken. Verder kunnen bezoekers hun haar laten spacen, hun gezicht transformeren en dan een te gekke foto maken als herinnering. Iedereen wordt gevraagd om in een leuke outfit te komen die iets met het thema te maken heeft. De meest originele outfit wint een prijs. Entree is 5 euro, inclusief drankje. Kaartjes zijn verkrijgbaar via de website. Tijdens de disco zijn ouders welkom in Grand Café Concordia.
www.theaterconcordia.nl

'CIJFERS en LETTERS'
19:30, Berkenwoude, De Zwaan
Jaarlijkse uitvoering van muziekvereniging D.H.T.S.G. uit Berkenwoude. Het thema van de avond is 'CIJFERS en LETTERS'. Leerlingen, drumband en fanfare brengen een gevarieerd programma ten gehore. Entree is 5 euro; kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis naar binnen.

'Sex met Sjaak'
20:15, Schoonhoven, Arto Theater
Sex is voor cabaretier Sjaak Bral een onuitputtelijke bron van verwondering, mysterie en vooral vrolijkheid. Helaas worden de verworven seksuele vrijheden uit de jaren zestig en zeventig klakkeloos ingeleverd. De seksuele revolutie ligt in een spagaat. De afgelopen vijf jaar dompelde hij zich onder in zowat alle vormen van sex. Van de gogobars in Thailand tot de darkrooms van Den Haag. Swingerparties, SM-feesten, Tinder en Grindr: hij heeft het allemaal ervaren (met instemming van zijn partner). Het resultaat is een cabaretvoorstelling die voelt als één groot hoogtepunt. Kaarten kunnen besteld worden via www.artotheater.nl of bij Provence, Haven 63 te Schoonhoven of aan de kassa van het theater.

zondag 27 januari

Kerkdienst voor anders begaafden
09:30, Lopik, NH-kerk, Dorpstraat 32
Thema van de dienst is: 'Keer om!' n.a.v. het optreden van Johannes de Doper (Lucas 3). Voorganger is A.J.R. Treur uit Vinkeveen. Na afloop van de dienst is er gelegenheid om koffie, thee of limonade te drinken en na te praten. Meer informatie is verkrijgbaar bij Gerard Cornelisse: 0348-553090.

Optreden Wim Pols
15:00-18:00, Haastrecht, Theater Concordia
Een 'normale' editie van Country Café Concordia, met een optreden van Wim Pols. Deze zanger, met zijn onmiskenbare warme stemgeluid, heeft al menig muzikaal hart geraakt met zijn optredens. De toegang is gratis.

dinsdag 29 januari

'De Juwelen van Oranje'
20:00, Schoonhoven, Brasserie Springer BOVEN
Op uitnodiging van de Historische Vereniging Schoonhoven houdt George Hamel een lezing voor leden en belangstellenden over 'De Juwelen van Oranje'. Hamel is edelsteenkundige, voorzitter van het Gilde St. Eloy, oud-docent edelsteenkunde van de Vakschool en taxateur goud, zilver en juwelen. In zijn lezing zal hij onder andere vertellen over het diadeem dat de koningin Wilhelmina droeg bij haar inhuldiging, dat koningin Juliana regelmatig droeg en dat recentelijk door koningin Maxima gedragen werd bij haar bezoek aan Groot-Brittannië. In dit diadeem is onder andere de Stuart-diamant verwerkt die verworven is in de 17e eeuw. Hamel zal ook over andere juwelen van de koninklijke familie vertellen, juwelen die door koningin Maxima weer uit de kluis gehaald worden.

woensdag 30 januari

Bingoavond
19:30, Krimpen aan de Lek, het Cultuurhuis
Bingoavond met leuke prijzen. Een boekje met tien kaarten kost 10 euro, inclusief een kopje koffie.

Israëlavond
19:45, Ouderkerk aan den IJssel, gebouw Berea, Dorpsstraat 15
Avond van 'Vrienden van Israël in de Krimpenerwaard' met een presentatie van Victor Kalisher. Het thema is: 'Van Sinaï naar Sion - Gods weg'. Meer informatie: 06-18301351.

donderdag 31 januari

Dia's van fietsreis
14:30-19:00, Ammerstol. H. Zanenhuis
Kees Terlouw houdt een diapresentatie over zijn fietsreis naar Santiago de Compostella. Na afloop staat er een hutspotmaaltijd klaar. Kosten zijn 6 euro per persoon, inclusief de maaltijd. Opgeven kan met het aanmeldstrookje of via inge.cor@casema.nl.

Film: Three Billboards
20:15, Haastrecht, Theater Concordia
Nadat er maanden voorbijgaan zonder dat er een dader wordt gevonden in de moordzaak van haar dochter, stelt Mildred Hayes een wanhoopsdaad. Ze laat drie controversiële boodschappen plaatsen op reclameborden langs de weg richting haar dorp Ebbing. De berichten op de reclameborden zijn gericht aan politiehoofd William Willoughby. Wanneer politieagent en tweede in lijn Dixon, een onvolwassen moederskindje met een voorliefde voor geweld, erbij betrokken raakt, wordt de strijd tussen Mildred en Ebbings ordehandhaving alleen maar heftiger. De film draait in Theater Concordia op groot scherm. Kaarten à 8 euro zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl, te koop in Grand Café Concordia en voor de voorstelling aan de kassa indien de voorstelling nog niet is uitverkocht (check hiervoor de website). Minimum leeftijd is 16 jaar.

vrijdag 1 februari

Knuffel sleep-in
17:00, Lekkerkerk, bibliotheek, Talmastraat 1
Kinderen tussen 2 en 6 jaar kunnen een knuffel komen brengen in de bibliotheek. De knuffels en de kinderen worden dan voorgelezen uit het boek 'Een huis voor Harry' en de kat Harry blijft die nacht logeren in de bibliotheek. De knuffels houden hem gezelschap; hun avonturen kunnen gevolgd worden via Facebook. De volgende morgen komen de kinderen hun knuffel weer ophalen en krijgen een klein presentje mee omdat ze een nacht hun knuffel hebben afgestaan. Deelname is gratis.

zaterdag 2 februari

Vrouwendag
09:30, Krimpen aan den IJssel, Comenius College, Boezemdreef
Christelijke vrouwenactiviteit. In de ochtend zal spreekster Paulien Vervoorn ingaan op het thema: 'Ik ben nu eenmaal zo?! (vruchten van de Geest). Na de lunch zijn er allerlei workshops te volgen (djembé, column schrijven, spreker van Open Doors, sieraden maken etc.)
www.vrouwendagkrimpen2019.jouwweb.nl

Bingoavond
20:00, Jaarsveld, Verenigingsgebouw
Deelnemers maken kans op mooie prijzen en krijgen gratis koffie of thee. Aan het eind wordt er een gratis slotronde gespeeld.
www.sbj-jaarsveld.nl

Harry Sacksioni: Smokey Strings
20:15, Haastrecht, Theater Concordia
In zijn nieuwe soloprogramma maakt gitaarvirtuoos Harry Sacksioni een verrassende keuze uit zijn inmiddels enorme catalogus. Op vijf verschillende gitaren speelt hij composities die schuren tegen de (fingerstyle) blues en een groot funky gehalte hebben. Ook zijn nieuwste composities maken deel uit van dit programma. Kaarten à 19 euro zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl, te koop in Grand Café Concordia op werkdagen vanaf 17.00 uur en voor de voorstelling aan de kassa indien de voorstelling nog niet is uitverkocht (check hiervoor de website).

Optreden Def Americans
20:30, Cabauw, partycentrum In 't Witte Paard, Cabauwsekade 42
Er zijn veel Johnny Cash-coverbands in Nederland, maar het is Def Americans die vaak geroemd wordt als de beste. De songs die The Man In Black zelf met zoveel liefde en bevlogenheid wist te brengen worden door deze band nieuw leven ingeblazen. Kaarten kosten in de voorverkoop 15 euro en aan de deur 17,50 euro. Reserveren via: 0348-551532 of e-mail: info@inhetwittepaard.nl.

Après Schaats Party
21:00, Stolwijk, Het Kwartier
Voor de vierde keer het leukste winterfeest van Stolwijk en omstreken, in samenwerking met IJsclub Stolwijk. Partyband 2MF zorgt met hun covers voor een knallend feestje. Wie deze avond wil shinen, trekt een lederhose, fout skipak of dirndl jurkje aan. De entree bedraagt 10 euro aan de deur. Kaarten in de voorverkoop kosten 8 euro en zijn verkrijgbaar bij De Gouden Leeuw, Het Kwartier en op zaterdag 26 januari tussen 10.00 en 12.00 uur IJsclub Stolwijk. Meer informatie: kwartierclubstolwijk@gmail.com.