• Roland, Eric en Ian: driemanschap in feesten.
• Roland, Eric en Ian: driemanschap in feesten. Foto: Jan Timmer

G-Carnaval wordt onvergetelijk feest

krimpen a/d lek • Dillan, de verstandelijk beperkte broer van Ian den Besten, verheugt zich al weken op het G-Carnavalsfeest dat op vrijdag 8 februari zijn primeur gaat beleven in zaal Het Koetshuis te Krimpen aan de Lek.

"En Dillan is niet de enige met voorpret, weten Ian den Besten en zijn mede-organisatoren Eric Lankhaar en Roland Geelen. "We hebben er óók gruwelijk veel zin in!" De drie twintigers uit Krimpen aan de Lek (dat met carnaval wordt omgedoopt tot 'Gruwelijk' vormen samen Crossover Events waarmee ze op niet-commerciële basis feesten organiseren in hun eigen dorp. "We begonnen een paar jaar geleden met een bootfeest met Oud & Nieuw", vertelt Eric Lankhaar. "Daarna zijn we nog een keer met z'n allen het water op gegaan, hebben we een 90's-feest op poten gezet en Krimpen Nation, een lokale versie van 'Sensation' én twee carnavalsfeesten." Bij alle events wordt gekozen voor een aanpak die de bezoekers meer dan verrast qua aankleding, sfeer en professionaliteit; kortom een ambiance die je eerder in de stad verwacht dan in een dorp."

"Bij het G-Carnaval van 8 februari en het al uitverkochte carnaval voor mensen zonder beperking een dag later, zal het niet anders zijn", weet Roland Geelen. "We gaan knallen met z'n allen, compleet met DJ Dirk, een zanger, kilo's confetti en nog veel meer." De toegang tot het G-Carnavalsfeest is gratis en alle bezoekers krijgen drie consumptiebonnen cadeau, met dank aan Anton de Wilde, uitbater van Het Koetshuis. Daarnaast gebruiken we de opbrengst van onze Crossover-quiz van 25 januari in het Cultuurhuis (aanvang 20.30 uur) om het G-Carnaval van te financieren. Voor die hilarische quiz zijn nog kaarten te koop. Ze kosten 5 euro en geven garantie op een avond lang lol." Reserveren voor de Crossoverquiz kan via de Facebookpagina van Crossover Events. Inschrijven voor het G-carnaval kan via e-mail: gcarnavalkrimpen@gmail.com. "We hebben al heel wat aanmeldingen van 'G-ers' en hun begeleiders binnen", weet Ian den Besten. "Ja, ook die van mijn broer! Maar er kunnen nog wel wat mensen bij. Dus: snel aanmelden."

Jan Timmer