Jubilaris in het zonnetje gezet

FOTO

gouderak • Gemengd koor Canticum uit Gouderak is het jubileumjaar (60 jaar) feestelijk begonnen met een jubilaris. Corrie Boogaerdt werd in de bloemen gezet vanwege haar 45-jarig lidmaatschap. Zij was niet een alleen een trouw lid, maar was ook jarenlang voorzitter. Tevens was Boogaerdt medeoprichtster van kinderkoor 'De Gouderakkertjes' en Profil. Voorafgaand aan de repetitie kreeg de jubilaris een bos bloemen en een beeldje uitgereikt met als titel 'De zingende dame'. Canticum repeteert voor het jubileumconcert dat op 30 maart in de Hervormde Kerk in Gouderak wordt gegeven.


Leerlingen leren reanimeren

krimpen a/d ijssel • Leerlingen van het Krimpenerwaard College kunnen ook dit jaar een cursus reanimeren volgen. De lessen worden gegeven door medewerkers van 'Hart - Noodzakelijk'. Leerlingen krijgen zowel theoretische kennis aangeboden alsook hoe je praktisch moet handelen wanneer iemand wordt getroffen door een hartstilstand. Ook wordt uitleg gegeven over het gebruik van de AED. Na afloop ontvangen de leerlingen een certificaat. Dat deze cursus populair is bij leerlingen, blijkt uit het hoge aantal inschrijvingen. De school heeft daarom besloten om de cursus, die inmiddels is gestart, te herhalen. Het belang dat ook jongeren deze kennis en vaardigheden leren, heeft zich al in de realiteit bewezen. Een leerling van de school, die eerder de cursus volgde, wist door reanimatie op straat een mensenleven te redden.


Nieuwe directeur Streekmuseum

krimpen a/d ijssel • Kim de Vries (36) is de nieuwe directeur van het Streekmuseum Krimpenerwaard in Krimpen aan den IJssel. Zij volgt Janine Nauta op die eind vorig jaar na 24 jaar afscheid nam. De Vries, woonachtig in Capelle aan den IJssel, heeft al de nodige ervaring in de museumwereld. Zo was zij hoofd museum coördinator van Museum Slager in 's Hertogenbosch en coördinator kunstzaken aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Op deze instelling deed ze ook haar studie Cultural Economics & Entrepreneurship.


Nieuwe cursus AMV

lekkerkerk • Muziekvereniging Lekkerkerk start woensdag 6 februari met een nieuwe cursus Algemene Muzikale Vorming (AMV). Deze éénjarige cursus, bedoeld voor kinderen uit groep 4/5 van de basisschool, wordt op woensdag van 15.45 tot 16.45 uur gegeven door docente Desireé Twigt in De Muziektent aan de Koninginneweg 7a. Op woensdag 30 januari is er een proefles. Na deze proefles kan de deelnemer beslissen of hij/zij de cursus gaat volgen. Tijdens de cursus leren de kinderen spelenderwijs de basis voor het bespelen van een muziekinstrument. Er wordt aandacht besteed aan maat, ritme en de vorming van het muzikaal gehoor. Kosten zijn 162 euro. Aanmelden en informatie bij Elly Booij: 0180-663814 of e-mail: muziekschool@muziekvereniginglekkerkerk.nl.