woensdag 9 januari

Vrouwenpassageavond
19:45, Lopik, De Schaapskooi, Dorpstraat 34
Na elkaar een goed nieuwjaar te hebben gewenst is er een presentatie over kleur en kledingstijl en sjaals knopen. Ook is er een verloting voor een mooie sjaal. (twee lootjes voor 1 euro).

donderdag 10 januari

Brei- en haakcafé
10:00-11:30, Lekkerkerk, bibliotheek, Talmastraat 1
Speciale bijeenkomst voor fanatieke breisters en haaksters. Maandelijks komen rond de dertig mensen bij elkaar om tips en trucs uit te wisselen onder het genot van en kopje koffie of thee. Wie zin heeft om mee te doen of eens te komen kijken is welkom. Aanmelden is niet nodig en de activiteit is gratis.

Seniorenmiddag
14:00, Krimpen aan de Lek, 't Voorhof, Dorpsstraat 1
Wim van Herk uit Lekkerkerk geeft een presentatie over 'de geschiedenis van het ijsvermaak'. Aan de hand van een stamboom en verschillende schaatsen vertelt hij hierover. Na de pauze laat hij een film zien van de Molentocht die enkele jaren geleden gehouden werd. Wie nog oude houten schaatsen in bezit heeft en daar afstand van wil doen, kan ze deze middag meebrengen. De toegang is vrij. Voor inlichtingen: 0180-515636.

vrijdag 11 januari

Buitengym in Haastrecht
09:00-10:00, Haastrecht, achter het Hof van Stein
Fysiotherapeute Marije Bosboom neemt de leiding en zorgt voor verantwoorde oefeningen. Buitengym is elke vrijdag van 09.00 tot 10.00 uur. Na afloop is er mogelijkheid om met elkaar koffie te drinken. De eerste keer is gratis en Ineke van Vliet, bekend van Nederland in Beweging, doet de aftrap. Meedoen kost 3 euro per keer. Opgeven via: 0182-350012 of e-mail: info@swobv.nl.

Pubquiz in Concordia
21:00, Haastrecht, Grand Café Concordia
Samen strijden om smakelijke en vermakelijke beloningen tijdens deze Concordia-quizavond. Aanmelden kan als groep, maar ook individueel. Minimumleeftijd: 14 jaar. Kaarten à 15 euro per team zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl en te koop in Grand Café Concordia.

zaterdag 12 januari

Nieuwjaarsconcert
14:30, Ammerstol, Hervormde Kerk, Kerkplein
Nieuwjaarsconcert met Excelsior '64 en De Zingende Zalmvissers. De twee verenigingen brengen een gevarieerd programma met moderne en meer klassieke muziek. In de pauze wordt weer voor koffie, thee of fris gezorgd. De toegang is vrij.

Nieuwjaars-Kwartier
16:00-19:00, Stolwijk, Het Kwartier
Traditionele Nieuwjaars-Kwartier. Tijdens deze bijeenkomst zal ook afscheid worden genomen van twee bestuursleden van de Stichting Stolwijk Ontmoet: Anneke van Arkel en Adrie Oudenes. Het evenement is toegankelijk voor leden van verenigingen die gebruik maken van Het Kwartier, alle vrijwilligers, sponsoren en sympathisanten van de Stichting Stolwijk Ontmoet. Tijdens deze bijeenkomst is er een optreden van El Capstok, een multi-muzikale eenmansformatie.

Apollo ensemble in IJsseldijkkerk
20:00, Krimpen aan den IJssel, IJsseldijkkerk
Het beroemde Apollo Ensemble komt met vijf musici en hun fortepiano naar de IJsseldijkkerk. Zij brengen een Mozartprogramma ten gehore. Kaarten à 15 euro zijn telefonisch (0180-512856/523190) of via de website te bestellen.
www.ijsseldijkkerkconcerten.nl

Bingoavond
20:00, Jaarsveld, Verenigingsgebouw
Eerste bingoavond van 2019. Zoals altijd zijn er aantrekkelijke prijzen te winnen en bovendien wordt de koffie en thee gratis geschonken. Aan het einde van de avond nog een gratis slotronde.
www.sbj-jaarsveld.nl

Nieuwjaarsconcert
20:15, Haastrecht, Hervormde Kerk, Kerkplein 9
De Haastrechtse Kring opent het nieuwe jaar met een nieuwjaarsconcert. Dit in samenwerking met het Prinses Christina Concours. Drie laureaten Hadewich de Meester (zang), Floris van Dam (piano) en Sanne Bakker (harp) treden op in de kerk. Toegang is 15 euro (donateurs 12,50 euro). Jongeren tot 15 jaar mogen gratis naar binnen en voor CJP-houders is de prijs 7,50 euro. Reserveren kan via: reserveren@haastrechtsekring.nl en op de website. Tevens zijn er kaarten te koop bij Judith Verkaik (Hoogstraat 130) en Diny van Velzen (Van der Voet, Kleine Haven 1).
www.haastrechtsekring.nl

zondag 13 januari

Joris Lutz: Fred in de Haven
14:00, Haastrecht, Theater Concordia
Voorstelling van Joris Lutz. Het verhaal gaat over het hondje Fred. Hond Fred woont bij zijn baasje in Honderloo, maar wil wel eens wat meer zien van de wereld. Dus gaat hij alleen op pad. Al gauw verdwaalt Fred… Tijdens zijn zoektocht komt hij door Nederlandse steden en in Rotterdam beleeft hij spannende avonturen en ontmoet hij veel nieuwe vrienden. Maar komt hij ooit weer terug in Honderloo?
Is Fred nou helemaal de weg kwijt? Jazeker! Deze keer brengt zijn zoektocht hem in Rotterdam, een stad waar gewerkt wordt en waar zelfs honden hondenbanen hebben. Als Fred gaat werken in de haven dreigt alles fout te gaan en belandt hij bijna in Argentinië. Kaarten à 7,50 euro zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl, te koop in Grand Café Concordia en voor de voorstelling aan de kassa indien de voorstelling nog niet is uitverkocht. Op vertoon van het jeugdpaspoort Krimpenerwaard krijgen bezoekers 10 procent korting. Deze voorstelling is geschikt voor kinderen ouder dan 3 jaar.

Nieuwjaarsconcert
14:00, Lekkerkerk, partycentrum Amicitia
Accordeonvereniging Accordeonata luidt het nieuwe jaar in met een gratis toegankelijk nieuwjaarsconcert. De dertig accordeonisten spelen nummers als Moritat von Mackie Messer, Rendez-vous mit Gershwin, Biscaya en een potpourri van Edith Piaf. Ter afwisseling van de accordeonmuziek brengt popkoor Decibelles bekende popsongs ten gehore. Verdere informatie: info@accordeonatalekkerkerk.nl.

maandag 14 januari

Basiscursus Windows
09:30, Ouderkerk aan den IJssel, d'Ouwe Backery, Dorpsstraat 19
Basiscursus Windows van Senioren Convent Ouderkerk. Deelnemers leren stap voor stap hoe om te gaan met de computer. Het gaat om zes lessen van 2,5 uur. Kosten zijn 65 euro plus 23 euro voor basisboek en USB-stick. Aanmelden via: 0180-681929/681569 of e-mail: verweijmarelis@gmail.com.
sco-ouderkerk.blogspot.nl

Muzikale Notenmix
10:00, IJsselstein, De Oase, Benschopperweg 342
Thema deze keer is de fagot. Als lage houtblazer heeft de fagot een vaste plaats in het orkest. Entree is 4 euro.

dinsdag 15 januari

Verzamelbeurs
13:30-16:30, Bergambacht, 't Ingse Hof, 's Heeraartsbergstraat 42
Op deze ruilbeurs kan men terecht voor postzegels, munten en ansichtkaarten. Ook is het mogelijk vrijblijvend de verzameling te laten taxeren. Entree is 1 euro. Meer informatie: 0182-385147.

Spellenmiddag
13:30, IJsselstein, De Oase, Benschopperweg 342
Senioren (50+) uit IJsselstein en Lopik zijn welkom op deze spellenmiddag. De entree is 2 euro, inclusief een kopje koffie of thee
http://ijsselstein.kboprovincieutrecht.nl