woensdag 12 december

Creakids: lampion met lichtje
14:00, Krimpen aan de Lek, het Cultuurhuis
Onder leiding van de vrijwilligers van het Creakids-team maken kinderen een lampion met lichtje. Kinderen tot 6 jaar kunnen met begeleiding meedoen. Een kaartje kost 2,50 euro, te verkrijgen bij aan de balie van het Cultuurhuis.

Kerstbingo
14:00, Schoonhoven, De Brug, Pasteurweg 100
Voor de spelers zijn leuke prijsjes te winnen. Deelname kost 5 euro. Meer informatie bij de SWOS via: 0182-384550 of e-mail: activiteiten@swoschoonhoven.nl.

Herinneringsavond
19:30-21:30, Bergambacht, De Tulp, Burgemeester Huijbrechtstraat 2
De SWOBV nodigt nabestaanden die recent een dierbare hebben verloren uit voor een herinneringsbijeenkomst. Tijdens deze tijd van het jaar is er dikwijls behoefte aan troost en aan het ophalen van warme herinneringen. Samen herinneren kan troost en herkenning bieden. Aanmelden kan via: 0182-350012, e-mail: info@swobv.nl of p.wolffenbuttel@swobv.nl.

donderdag 13 december

Film in bibliotheek
10:30, Schoonhoven, bibliotheek, Spoorstraat 3a
Op groot scherm wordt de natuurfilm 'Polder; overleven in de Krimpenerwaard' vertoond. Toegang is vrij.

Kerststukjes maken
14:00, Stolwijk, Het Kwartier
Creatieve middag georganiseerd door de lokale seniorencommissie. Onder leiding van mevrouw Blaauwendraat maken deelnemers een kerststukje. De eigen bijdrage is 5 euro. Iedereen moet zelf een schaal meebrengen.

Kerstviering
14:15, Krimpen aan den IJssel, De Ark, Burgemeester Aalberslaan 41
Kerstviering van PCOB afdeling Krimpen aan den IJssel e.o. Met een meditatie, declamatie en samenzang. Medewerking wordt verleend door de christelijke zangvereniging 'Vita Nova'. Iedereen is welkom.

Filmmiddag
14:30, Ammerstol. H. Zanenhuis
Peter Dijkstra vertoont films van landen die hij heeft bezocht, bijvoorbeeld China, Jordanië, Spanje, Madeira en Italië. Kosten zijn 3 euro, inclusief een kop koffie of thee.

'Opvoeden van hoogbegaafde kinderen'
20:00, Krimpen aan den IJssel, De Tuyter
De Jonge Uilen houdt een inloopspreekuur. Er wordt voorlichting gegeven over de oudercursus 'Opvoeden van hoogbegaafde kinderen' en de cursus voor tieners 'Leren Leren'. Iedereen is welkom.
www.dejongeuilen.nl

vrijdag 14 december

Kerstfair
17:00-20:00, Lekkerkerk, Ichthuskerk, Kerkweg 34
De evangelisatiecommissie van de Protestantse Gemeente Lekkerkerk houdt haar jaarlijkse kerstfair. Er is onder andere erwtensoep met roggebrood en katenspek verkrijgbaar, koffie en thee en glühwein. Er kunnen ook bakken soep voor thuis gekocht worden. Verder een tafel vol kinderkerstboeken, bijbels, kerst-cd's en dvd's. De opbrengst van de fair is bestemd voor het evangelisatiewerk.

Kerst-Kwartier
19:00-22:30, Stolwijk, Het Kwartier
Traditionele Kerst-Kwartier van Stichting Stolwijk Ontmoet. Naast kramen met lekkernijen en sfeer- en cadeauartikelen zijn er optredens van onder andere het kerstensemble van de Harmonie. Tevens wordt er op een orgel kerstmuziek gespeeld. Er is glühwein en chocolademelk. De toegang is gratis.

Kerstconcert
19:30, Krimpen aan den IJssel, IJsseldijkkerk, IJsseldijk 232
Het Young Ladies Choir Hadassah en het Delta Mannenensemble verlenen hun medewerking aan deze avond. De avond wordt muzikaal omlijst door Mark Brandwijk op de piano en Jan Rozendaal op het orgel.

Cameretten Finaletournee
20:15, Haastrecht, Theater Concordia
Het Cameretten Festival is dé cabaretkweekvijver van Nederland. De drie finalisten van de 53e editie treden op in Haastrecht: Waterkonijnen, Chris Verlaan en Hassan el Rahaui. Kaarten à 15 euro zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl, te koop in Grand Café Concordia en voor de voorstelling aan de kassa indien de voorstelling nog niet is uitverkocht (check hiervoor de website). Minimum leeftijd is 14 jaar.

zaterdag 15 december

Kerstuitverkoop
10:00-15:00, Krimpen aan de Lek, kringloopwinkel De Groene Weg, Tiendweg 9
Alle kerstartikelen gaan met 50 procent korting de deur uit. De Groene Weg is onderdeel van Stichting Oost Europa Zending/CCEW. De opbrengsten uit de kringloopwinkel komen ten goede aan diverse hulpprojecten in Oost-Europa. Meer informatie: 0180-521966 of e-mail: info@oosteuropazending.nl.
www.degroenewegkringloop.nl

Kerstmarkt in Benschop
10:00-13:00, Benschop, Dorp 209
Kerstmarkt van de Protestantse Gemeente te Benschop. Het aanbod bestaat uit kerststukken, kransen, houten decoratie-artikelen en sfeerlichtjes, cadeauartikelen, allerlei baksels, chocolade en kerst-cd's. Ook is er een koffieplein waar bezoekers met elkaar kunnen bijkletsen onder het genot van een kopje koffie/thee met gebak.

Kerstconcert (1)
14:15, Krimpen aan den IJssel, De Bron, Memlinghof 2
Het concert is georganiseerd door project 'Samen Een Tegen Eenzaam' en wordt uitgevoerd door vocaal ensemble Onomatopee. Naast een vertolking van The Promise zullen ook kerst-klassiekers en Nederlandstalige samenzangnummers op het programma staan. Iedereen is welkom. Toegang is vrij.
www.kooronomatopee.nl

Kerstconcert (2)
16:00, Benschop, Nederlands Hervormde Kerk
Medewerking wordt verleend door Musica Sororum, de bekende panfluitiste Carina Bossenbroek, pianist Rens de Winter en organist Jan Teeuw. Voor deze gelegenheid schreef Jan Teeuw weer een kerstfantasie waaraan alle instrumentalisten deelnemen. Er is bewust voor een tijdstip op de zaterdagmiddag gekozen zodat ook kinderen de gelegenheid hebben het concert bij te wonen. Op het programma staan bewerkingen van allerlei bekende kerstliederen. De toegang is vrij.

'Kerstzang aan de IJssel'
19:00, Krimpen aan den IJssel, De Ark, Burgemeester Aalberslaan 41
De organisatie ligt in handen van christelijk mannenkoor De IJsselzangers, interkerkelijk gemengd koor River Voices en interkerkelijk kinderkoor De Regenboog. De drie koren zullen gezamenlijk en afzonderlijk een aantal kerstliederen ten gehore brengen. Dirigenten Everhard en Hidde Zwart hebben een afwisselend en verrassend programma samengesteld, met koorzang en samenzang. Ds. C. Baggerman zal het kerstevangelie voorlezen. De toegang is gratis.

Kerstconcert (3)
20:00, Krimpen aan den IJssel, De Tuyter
Het fanfareorkest van Concordia geeft samen met het Young Metropole Krimpen een kerstconcert. Er worden onder andere medleys van bekende kerstliedjes gespeeld. Tevens klinkt de muziek van de populaire kerstfilm The Polar Express. Het Young Metropole Krimpen is het jongerenorkest voor leerlingen van 12 tot 20 jaar van Muziekschool Krimpen en muziekvereniging Concordia.
Kaarten zijn in de voorverkoop voor 5 euro verkrijgbaar via: 06-10261551 of e-mail: info@concordiakrimpen.nl. Kaarten aan de zaal kosten 7,50 euro.

Kerstconcert (4)
20:00, Bergambacht, Laurentiuskerk
Het ZuidHollandKoor, christelijk ensemble Parlando en solist Marco Hoorn voeren het kerstoratorium 'In de volheid van de tijd' uit. Verdere muzikale medewerking wordt verleend door Martien van der Zwan (orgel) en Leander van der Steen (piano). De algehele leiding van de avond is in handen van Willem van Beek. De beelden worden verzorgd door Hans Pronk. De toegang is vrij.
www.zuidhollandkoor.nl

Grote draaiavond
20:00, Lopikerkapel, buurthuis Uitweg, Uitweg 6
Meedoen kan vanaf 1 euro per lot. Er zijn mooie prijzen te winnen. Onder andere een wasmachine, flatscreen tv, vleespakketten, elektrische gereedschappen, waardebonnen en nog veel meer.

zondag 16 december

Kerstfeest 'De Zaaier'
14:30, Lekkerkerk, Ichthuskerk, Kerkweg 34
Zondagsschool 'De Zaaier' uit Lekkerkerk viert haar 140e kerstfeest. Het programma bestaat uit twee delen. Vóór de pauze zullen kerstliedjes en gesproken tekst elkaar afwisselen en zal al zingend en lezend de geboorte van Jezus worden verteld. Na de pauze staat er een vrij verhaal gepland.

Lampionnentocht
15:00-17:00, Schoonhoven, basisschool pcb Ichthus, Merellaan 1
Deze vierde editie van de Kliederkerk Schoonhoven staat - zoals de naam verklapt - in het teken van Kerst. Kinderen gaan met hun (groot)ouders lampionnen knutselen om daarna met de gemaakte lampionnen een optocht te lopen in de wijk Thiendenland. Het concept van Kliederkerk bestaat uit samen ontdekken, vieren en eten en is met name gericht op gezinnen die zich (opnieuw) willen verdiepen in het geloof in God. Aanmelden voor Kliederkerk Schoonhoven is niet nodig. Meer info via Facebook.

maandag 17 december

Klaverjassen
19:30 Bergambacht, De Waard.
Nieuwe kaartavond bij klaverjasclub De Waard. De uitslag van de vorige speelavond: 1. Floor Oskam, 5059 punten; 2. Maup Lindenburg, 4959; 3. José van Schoonhoven, 4881. De kaarters komen iedere maandagavond vanaf 19.30 uur bijeen in De Waard. Nieuwe belangstellenden zijn welkom.

Sfeervol kerstconcert
19:45, Ouderkerk aan den IJssel, Rozenlaankerk
Gaat om een concert van muziekvereniging Excelsior in samenwerking met de Gereformeerde Kerk. Bezoekers kunnen genieten van bekende en minder bekende kerstmuziek. Daarnaast is er ruimte voor samenzang. Behalve het harmonieorkest zal ook het leerlingenorkest optreden. Verder is tijdens deze avond het jubileumboek '125 jaar met de muziek mee door Ouderkerk a/d IJssel' te koop voor 18,93 euro (het oprichtingsjaar van Excelsior). Toegang is gratis.
www.excelsiorouderkerk.nl

Samen kerstliederen zingen
20:00, Krimpen aan den IJssel, Streekmuseum Krimpenerwaard
Iedereen is welkom om samen bekende kerstliedjes van vroeger te zingen en te luisteren naar een mooi kerstverhaal. Dit alles opgeluisterd door de speelgroep van Huismuziek Krimpenerwaard, met een kerstconcert van Corelli. Voor bezoekers staan een glas glühwein en kerstversnaperingen klaar. De toegang is gratis.

dinsdag 18 december

Kerstviering
10:00, Cabauw, partycentrum In 't Witte Paard, Cabauwsekade 42
Cabauw 60plus nodigt alle leden en belangstellenden uit voor deze kerstviering die in samenwerking met gitaargroep Akkoord wordt georganiseerd. Rond 12.30 uur is er een gezamenlijke broodmaaltijd. De kosten zijn 20 euro per persoon. Opgeven kan telefonisch via: 06-11263661 of 0348-448319/551892.

Koor- en samenzang
10:00-12:00, Krimpen aan den IJssel, ontmoetingsruimte De Sperwer, De Landerijen 3
Koor- en samenzang, georganiseerd door 55+ koor Onderling Zanggenot. Ook het Wereldvrouwenkoor Sambalelé uit Rotterdam is deze ochtend te horen. De bijeenkomst wordt geleid door Caroline Pijpker-Spinnewijn.

Verzamelbeurs
13:30-16:30, Bergambacht, 't Ingse Hof, 's Heeraartsbergstraat 42
Op de ruilbeurs kan men terecht voor postzegels, munten en ansichtkaarten.Ook kan men hier vrijblijvend terecht voor het laten taxeren van een verzameling. Entree is 1 euro. Meer informatie: 0182-385147.

PCOB-bijeenkomst
14:30, Schoonhoven, De Ark, Groene Singel 10
PCOB-bijeenkomst met als thema 'Komt verwondert u hier, mensen'. De bijeenkomst staat onder leiding van de heer C. Verkade uit Gouda. Ook niet-leden zijn welkom.

Kerstconcert Caecilia
19:30, Gouderak, Dorpshuis
Kerstconcert van muziekvereniging Caecilia. Leerlingen van groep 5 en 6 van basisscholen De Bron en De Kranepoort vormen, samen met leerling-muzikanten en de AMV-groep, een gelegenheidskoor.

Volkskerstzang
20:00, Lopik, Nederlands Hervormde Kerk, Dorpsstraat 32
Ds. W.M. Schraven verricht de opening en sluiting en mevrouw P. van Kooten lees het kerstevangelie voor. Muzikale medewerking wordt verleend door koor Simply Joy uit Cabauw, kleinkoor Hosanna uit Lopik, Jeroen van Os (trompet) en Reijco Rooseboom (orgel). Na afloop zal er een collecte worden gehouden die, na aftrek van de onkosten, bestemd is voor het Liliane-Fonds. De toegang is vrij.