• Vlnr: Gerrit Jansen, Marco van Cappellen en Corné van Cappellen.
• Vlnr: Gerrit Jansen, Marco van Cappellen en Corné van Cappellen. Foto: Jan Timmer

Alpe d'Huzes-team Tormenta wil knallen

ouderkerk a/d ijssel • Klein, compact en super gemotiveerd; dat is Alpe d'HuZes-team Tormenta. Het doel is om op 6 juni 2019 per fiets zo vaak mogelijk de Alpe d'Huez te bedwingen en een mooi bedrag in te zamelen voor KWF.

"Een jaar of acht geleden namen we voor de eerste keer deel aan Alpe d'HuZes", gaat Corné van Cappellen terug in de tijd. "Dat deden we destijds onder de naam 'Team Spirit' omdat de leden van onze ploeg net als mijn broer Marco en ik allemaal een Ouderkerkse voetbalachtergrond hadden. De naam van ons team veranderde toen één van de toenmalige teamleden - binnenvaartschipper Jaap Snoep - zijn schip Tormenta in sponsorende zin aan onze ploeg wilde koppelen. Sindsdien heten we Team Tormenta."

Corné van Cappellen was al vier keer van de partij op de beroemde Tour de France-berg. Voor zijn broer Marco wordt het in 2019 de tweede keer. Corné's schoonvader Gerrit Jansen gaat als deelnemer zijn debuut beleven. "Ik was er vorig jaar bij als supporter", vertelt hij. "Het was een belevenis die me sterk raakte en diepe indruk maakte. Al die verschillende mensen die de uitdaging aangingen, van kinderen tot en met tachtigers. De beelden. De verhalen. Daar werd ik stil van. En het maakte me meteen duidelijk dat ik óók mijn steentje wilde gaan bijdragen. Onderzoek naar kanker en de bestrijding van deze vreselijke ziekte zijn zó nodig. Als onderdeel van Team Tormenta zet ik me daar graag voor in."

Team Tormenta bestaat uit vijf man: Gerrit Jansen, de broers Van Cappellen en het duo Daan Visser/Ron Barten. De laatste twee bereiden zich samen voor, de andere drie trekken zoveel mogelijk met elkaar op. "Deze winter doen we veel aan spinnen", vertelt Marco van Cappellen. "Komend voorjaar trekken we er op de racefiets op uit. Veenendaal-Veenendaal, de Ermelose klimtocht en de Klimclassic in Zuid-Limburg staan onder meer op het programma. Het is een kwestie van kilometers maken. Tussendoor organiseren we een aantal activiteiten om geld in het laatje te brengen voor Alpe d'HuZes. Te beginnen met een groot zaalvoetbaltoernooi 22 december vanaf 18.00 uur in de Lekkerkerkse sporthal De Bakwetering. Ook staat er een klaverjastoernooi in de planning en gaan we in samenwerking met lunchroom De Heerlijkheid van Ouderkerk aan den IJssel een erwtensoepactie op touw zetten. Verder hebben we een eet-event in sportcafé De Boog in Krimpen en zijn er plannen om een bingoavond te organiseren. En in de tussentijd verzamelen we sponsors en donateurs. PontMeyer, Tormenta VOF en Transafe hebben we al weten te strikken als grotere shirtsponsors, maar er is plaats voor meer. Kijk op www.opgevenisgeenoptie of op onze Facebookpagina (Alpe d'Huzes-team Tormenta) voor informatie."

Jan Timmer