woensdag 5 december

Open Tafel Project
12:30, Benschop, Dorpshuis XXL
Het ouderencomité het Trefpunt in Benschop houdt op iedere laatste woensdag van de maand het Open Tafel Project. Iedereen die een vorkje wil mee prikken is uitgenodigd. Kosten voor deelname bedragen 8,50 euro. Vooraf reserveren kan telefonisch bij Thea Boere: 0348-451749.

Spel- en activiteitenmiddag
14.00-16.00 Lopik, dorpshuis de Schouw
Voor 2 euro (inclusief koffie) kunnen de deelnemers kaarten, sjoelen, kegelen en rummicub spelen.

donderdag 6 december

Repair Café
13:30-16:00, Haastrecht, Theater Concordia
Iedereen kan met zijn of haar kapotte spullen naar Concordia komen, ter plaatse, samen met vrijwillige reparateurs weer in orde te maken. De handige technische vrijwilligers van het Repair Café kunnen (kleine) reparaties uitvoeren aan allerlei defecte spullen, zoals huishoudelijke apparaten, elektrisch gereedschap, klokken en verlichting.

Spelletjesmiddag
14:00, Stolwijk, Het Kwartier, Jan Steenlaan 16b
Middag georganiseerd door de lokale seniorencommissie. Bezoekers gaan koersballen, sjoelen en spellen een spelletje rummicub met elkaar. Voor de beste speler is er een beker beschikbaar.

Film : Manchester by the sea
20:15, Schoonhoven, Arto Theater
Naast somberte viel er zelden zoveel te lachen in een loodzwaar drama. Na het plotselinge overlijden van zijn oudere broer wordt Lee Chandler aangesteld als voogd voor diens zoon. Lee keert terug naar zijn geboortedorp om voor hem te zorgen. Daar moet hij om zien te gaan met zowel zijn ex-vrouw Randi als de gemeenschap van North Shore. Kaarten kunnen besteld worden via www.artotheater.nl, bij Provence (Haven 63) of aan de kassa van het theater.

vrijdag 7 december

Lampionnenoptocht
18:45, Benschop, Dorpsplein
Vakantie Ontspanning Benschop organiseert ook dit jaar weer in samenwerking met Brandweer Benschop een lampionnenoptocht. Vanaf 18.45 uur worden de lampionnen bij Sportcafé De Bosrand uitgedeeld. Om 19.00 uur gaat de optocht van start. Na de optocht worden op het Dorpsplein de lichtjes in de kerstboom ontstoken.

Adventsconcert
19:30, Krimpen aan de Lek, Hervormde Kerk
Mannenensemble Maranatha uit Ouderkerk aan den IJssel geeft een adventsconcert. Aan dit concert werken verder mee: gemengd koor Rejoice uit Hoogvliet en kinderkoor De Regenboog uit Krimpen aan den IJssel. Carina Bossenbroek speelt panfluit, Vincent van Dam piano en Piet de Vries het orgel. Entree is gratis. Wie verzekerd wil zijn van een mooi plekje, kan die reservere op de website.
www.korenindekerk.nl

Bingo
20:00, Lopik, dorpshuis De Schouw
Naast verschillende waardebonnen valt er totaal 300 euro aan cash geld winnen. Het eerste kopje koffie of thee is gratis.
www.deschouwlopik.nl

Pubquiz
21:00, Haastrecht, Theater Concordia
Samen strijden om smakelijke en vermakelijke beloningen tijdens deze Concordia-quizavond. Het hele Grand Café is gevuld met twintig teams van drie tot vijf deelnemers. Alleen met een groepsticket kun is deelname mogelijk. Minimumleeftijd: 14 jaar. Kaarten à 15 euro per team) zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl, te koop in Grand Café Concordia op werkdagen vanaf 17.00 uur en voor de voorstelling aan de kassa indien de voorstelling nog niet is uitverkocht (check hiervoor de website).

zaterdag 8 december

Winterwandeling
09:30, Ouderkerk aan den IJssel, Tuincentrum De Tiendhoek, Kerkweg 170b
Winterwandeling van wandelsportvereniging Op Stap. Deelnemers kunnen kiezen uit een wandeling van 8 of 13 kilometer. Net als vorig jaar gaat de wandeling langs de winterfair in Ouderkerk. Deelname kost 3,50 euro (kWbn leden 2,50 euro). Voor leden van wsv Op Stap is de tocht gratis. Een lidmaatschap kost 27,50 euro per jaar.
www.wsvopstap.nl

'Sacrale Parels'
15:00, Krimpen aan den IJssel, De Bron, Memlinghof 2
Onder de titel 'Sacrale Parels' brengt gemengd koor Pur Sang klassieke liederen ten gehore. Dirigent is Hans Barkmeijer, met begeleiding van Federica Grassullu op de piano. Kaarten kosten 10 euro in de voorverkoop en 12 euro aan de deur. De entree voor kinderen is 7 euro. Bestellen kan per e-mail: kaarten@gemengdkoorpursang.nl.
www.gemengdkoorpursang.nl

Bibo avond
19:00, Lopikerkapel, buurthuis
Jaarlijkse bingo & bout avond. Om 19.30 uur start de eerste bingoronde. Zoals gebruikelijk worden de bingorondes afgewisseld met rondes van het rad van avontuur. De bingoboekjes kosten 10 euro (tien kaarten per boekje). De lootjes voor het rad van avontuur zijn 1 euro per stuk. Daarnaast kunnen er loten gekocht worden à 0,50 cent per stuk voor de grote verloting aan het einde van de avond, met als prijs 'het halve varken'. Aanmelden voor de bibo avond is niet nodig.

Adventsconcert
19:30, Stolwijk, Hervormde Kerk
Christelijk mannenkoor Con Forza uit Woerden verzorgt en adventsconcert. Thema van het concert is: 'Uitzien naar Jezus'. Entree is gratis. Wie verzekerd wil zijn van een mooi plekje, kan deze reserveren via de website.
www.korenindekerk.nl

Kerstoratorium
20:00, Krimpen aan den IJssel, IJsseldijkkerk, IJsseldijk 232
Christelijk gemengd koor 'Oefening & Stichting' brengt het kerstoratorium 'In de Volheid van de Tijd' ten gehore, een stuk geschreven door Leander van der Steen. Het koor wordt begeleid door christelijk ensemble Parlando, Martien van der Zwan (orgel) en Leander van der Steen (piano). Hans de Borst (bariton) zingt de verbindende bijbelteksten. Dit alles onder leiding van dirigent Cees van der Slik. De toegang is gratis.

Culture Beats 18+
20:00, Krimpen aan de Lek, het Cultuurhuis
Muzieklab presenteert 'Culture Beats' met DJ Marco en DJ Mies. Zij draaien nummers uit de jaren '80, '90 en '00. Kaarten kosten in de voorverkoop 5 euro. Aan de deur is de prijs 7,50 euro. Tickets reserveren kan via: receptie@cultuurhuiskrimpenaandelek.nl.

Absolutely Floyd
20:15, Haastrecht, Theater Concordia
Optreden van de Pink Floyd Tributeband Absolutely Floyd. Bezoekers worden verwend met een keur aan hits uit het gehele oeuvre van Pink Floyd. Kaarten à 17,50 euro zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl, te koop in Grand Café Concordia op werkdagen vanaf 17.00 uur en voor de voorstelling aan de kassa indien de voorstelling nog niet is uitverkocht (check hiervoor de website).

Dansavond
20:30, Lopik, dorpshuis De Schouw
Iedereen kan deze avond met de voetjes van de vloer en dansen op live muziek. Dans de tango, de cha cha cha of de rumba. Marco & Ineke van Roosy Entertainment zorgen voor de muziek. Entree is 5 euro.
www.deschouwlopik.nl

zondag 9 december

Clean Foot Clan
15:00, Haastrecht, Theater Concordia
Live-optreden van de Clean Foot Clan. Het top 40-bandje uit Oudewater van 45 jaar geleden maakt een comeback. Het repertoire is niet echt veranderd. Dus volop terug in de tijd. Kaarten à 7,50 euro zijn te bestellen via: www.theaterconcordia.nl, te koop in Grand Café Concordia op werkdagen vanaf 17.00 uur en voor de voorstelling aan de kassa indien de voorstelling nog niet is uitverkocht (check hiervoor de website).

maandag 10 december

Kerstavond
19:30, Cabauw, partycentrum In 't Witte Paard, Cabauwsekade 42
Kerstavond van ZijActief Cabauw. Het Weteringkoor zorgt voor de muzikale omlijsting. Zij brengen eigentijdse kerstliedjes ten gehore. Voor de afwisseling leest het bestuur een paar gedichten en een kerstverhaal voor. Onder het genot van een hapje en een drankje wordt de avond afgesloten.

Klaverjassen
19:30 Bergambacht, De Waard.
Nieuwe kaartavond bij klaverjasvereniging De Waard. De uitslag van de vorige speelavond: 1. Dija van der Marel, 5116 punten; 2. Ingrid van der Wouden, 5001; 3. José van Schoonhoven, 4883. De kaarters komen iedere maandagavond bijeen in De waard. Nieuwe belangstellenden zijn welkom.

dinsdag 11 december

Bingoavond
20:00, Cabauw, partycentrum In 't Witte paard, Cabauwsekade 42
Er worden tien rondes gespeeld en één superronde. Bingokaarten kosten 12,50 euro. Voor de superronde (met kans op een hoofdprijs van 250 euro cash) betalen deelnemers 5 euro.

woensdag 12 december

Creakids: lampion met lichtje
14:00, Krimpen aan de Lek, het Cultuurhuis
Onder leiding van de vrijwilligers van het Creakids-team maken kinderen een lampion met lichtje. Kinderen tot 6 jaar kunnen met begeleiding meedoen. Een kaartje kost 2,50 euro, te verkrijgen bij aan de balie van het Cultuurhuis.

donderdag 13 december

Kerstviering
14:15, Krimpen aan den IJssel, De Ark, Burgemeester Aalberslaan 41
Kerstviering van PCOB afdeling Krimpen aan den IJssel e.o. Met een meditatie, declamatie en samenzang. Medewerking wordt verleend door de christelijke zangvereniging 'Vita Nova'. Iedereen is welkom.

Filmmiddag
14:30, Ammerstol. H. Zanenhuis
Peter Dijkstra vertoont films van landen die hij heeft bezocht, bijvoorbeeld China, Jordanië, Spanje, Madeira en Italië. Kosten zijn 3 euro, inclusief een kop koffie of thee.

vrijdag 14 december

Boekpresentatie
14:00-17:00, Lopik, De Manebrug, Rolafweg Noord 50
Auteur Kitty Johansen presenteert haar boek 'Ken je mij?'. Het is is een biografie van de onschuldig veroordeelde Martien Hunnik voor de 'Hilversumse Showbizzmoord'. De langstlopende gerechtelijke dwaling ooit.

Cameretten Finaletournee
20:15, Haastrecht, Theater Concordia
Het Cameretten Festival is dé cabaretkweekvijver van Nederland. De drie finalisten van de 53e editie treden op in Haastrecht: Waterkonijnen, Chris Verlaan en Hassan el Rahaui. Kaarten à 15 euro zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl, te koop in Grand Café Concordia en voor de voorstelling aan de kassa indien de voorstelling nog niet is uitverkocht (check hiervoor de website). Minimum leeftijd is 14 jaar.

zaterdag 15 december

Kerstconcert Onomatopee
14:15, Krimpen aan den IJssel, De Bron, Memlinghof 2
Het concert is georganiseerd door project 'Samen Een Tegen Eenzaam' en wordt uitgevoerd door vocaal ensemble Onomatopee. Naast een vertolking van The Promise zullen ook kerst-klassiekers en Nederlandstalige samenzangnummers op het programma staan. Iedereen is welkom. Toegang is vrij.
www.kooronomatopee.nl

Kerstconcert
16:00, Benschop, Nederlands Hervormde Kerk
Medewerking wordt verleend door Musica Sororum, de bekende panfluitiste Carina Bossenbroek, pianist Rens de Winter en organist Jan Teeuw. Voor deze gelegenheid schreef Jan Teeuw weer een kerstfantasie waaraan alle instrumentalisten deelnemen. Er is bewust voor een tijdstip op de zaterdagmiddag gekozen zodat ook kinderen de gelegenheid hebben het concert bij te wonen. Op het programma staan bewerkingen van allerlei bekende kerstliederen. De toegang is vrij.

Reinaert de Vos
19:30, Krimpen aan de Lek, het Cultuurhuis
Het Nieuw Krimpenerwaards Kinderkoor brengt de muzikale kindervoorstelling Reinaert de Vos op de planken. Het verhaal over de vos die iedereen te slim af is wordt door het kinderkoor aanstekelijk verteld in een serie swingende en humoristische liedjes. Met dirigente Mirjam IJsseldijk aan de piano en Jeroen Bron op dwarsfluit wordt het toneel omgetoverd tot een muzikaal dierenbos. Het muziekspektakel is gratis toegankelijk voor kinderen, volwassenen betalen 5 euro entree. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal, reserveren kan via: nkkreservering@gmail.com.