• Ronald van Vliet en Linda Brummelaar van Rebus Design Vintage & More.
• Ronald van Vliet en Linda Brummelaar van Rebus Design Vintage & More. Foto: Floris Bakker

Rebus, winkel vol wooninspiratie

krimpen a/d ijssel • Vintage items, designartikelen en een grote collectie eigentijdse meubelen. Het is allemaal te vinden bij Rebus Design Vintage & More op winkelcentrum Crimpenhof.

De woonwinkel is nog maar enkele dagen open, maar over belangstelling hoeven eigenaren Ronald van Vliet en Linda Brummelaar niet te klagen. Voortdurend wandelen mensen binnen die even willen snuffelen tussen de meubels en interieurartikelen. Ze zijn verrast over wat ze zien. Ronald snapt dat wel. "Een woonwinkel als deze zat er nog niet op de Crimpenhof en veel mensen willen toch meer weten van dit toch wel unieke concept. Je kunt bij Rebus terecht voor vintage- en designartikelen, maar ook gewoon een hip bankstel kopen. Zowel nieuw als gebruikt." Linda en Ronald struinen dagelijks het internet af en bezoeken beurzen om unieke spullen te scoren. Ronald rijdt met zijn bus stad en land af om die vervolgens op te halen. Hij is kritisch. "Als ik bijvoorbeeld een mooie booglamp tegenkom, moet -ie echt in een puntgave conditie verkeren. Is dat niet het geval, dan nemen we 'm gewoon niet." Hij benadrukt dat Rebus geen kringloopwinkel is. "Er staan hier stoelen van een paar honderd euro die je in een dergelijke winkel nooit zult tegenkomen."

Ronald was tot vorig jaar mede-eigenaar van een woonwinkel in Ridderkerk met eenzelfde concept. De winkel draaide prima. Toch deed de Capellenaar na een half jaar de zaak over aan zijn compagnon. "Ik had er gewoon geen tijd meer voor", zegt hij. "In de zomermaanden vaar ik praktisch elke dag wel met het nostalgische passagiersschip Nehalennia tussen Rotterdam en Kinderdijk. Vandaar dat ik ben gestopt met de woonwinkel."

Na het zomerseizoen begon het echter weer te kriebelen. Heel toevallig hoorde hij dat de eigenaar van het pand aan het Raadhuisplein, waar tot anderhalf jaar geleden ABN-Amro in was gevestigd, een huurder zocht. "Ik ben gaan informeren. Al na een paar gesprekken was het geregeld en konden we een tijdelijk huurcontract tekenen. Voorlopig kunnen wij deze mooie ruimte huren." Het gaat hard, want binnenkort gaat in Ridderkerk de tweede vestiging van Rebus open. Ronald: "We kunnen onze voorraad nu over twee panden verdelen. Dat is mooi, want we hebben echt heel veel leuke spullen voor verrassend lage prijzen. Iedereen is welkom, al is het maar om inspiratie op te doen."


Op de website www.rebusinterieur.nl staat een actueel overzicht van de collectie van Rebus Design Vintage & More.