• De coverband Shaky Ground.
• De coverband Shaky Ground. Foto: M. Kelfkens Photography

WinterWonderland in Ouderkerk

ouderkerk a/d ijssel • Na tien jaar op rij vonden de winkeliers in Ouderkerk aan den IJssel het tijd om de traditionele Winterfair in een nieuw jasje te steken. En daar hoort een nieuwe naam bij: WinterWonderland.

Zoals de naam al doet vermoeden zal het plantsoen op vrijdag 7 en zaterdag 8 december zijn omgetoverd tot een 'wonderland', met kramen, eettentjes, een draaicarrousel en het bekende reuzenrad. Nieuw dit jaar is het speelparadijs waar de kleintjes lekker kunnen spelen.

Charles Dickens-figuren zullen er dit jaar niet rondlopen op het terrein. "We hebben bewust gekozen voor een ander thema", laat Henk Ceelen namens de winkeliersvereniging weten. "Scrooge ga je dus niet zien op de fair. Af en toe is het nodig om wat te vernieuwen, om je bezoekers te verrassen."

Toch keren er een aantal dingen terug. Zo kunnen bezoekers genieten van een glas gluwein en zijn de Ouderkerkse Kronkels 'gewoon' verkrijgbaar. Ook treden er zowel op de vrijdag als zaterdag een groot aantal koren op. Verder zijn er optredens van jongerentheater Quint en de turnselectie van OKK. Kinderen kunnen zich laten schminken en kerststukjes maken.

Ook in de avonduren is er genoeg te beleven. Zo treedt op vrijdagavond de coverband Shaky Ground op en draaien zaterdagavond de dj's van La Grotta oude en nieuwe nummers. Tijdens de fair staat er een glazen huis om geld in te zamelen voor Maureen van Dam. Deze 21-jarige Ouderkerkse lijdt al jaren aan de ziekte van Lyme en zamelt geld in voor een therapie. Het volledige programma staat op de website.


q www.winterwonderlandouderkerk.nl