• Diana Kraan, geflankeerd door twee collega's: zin in MyMoveGetsSerious.
• Diana Kraan, geflankeerd door twee collega's: zin in MyMoveGetsSerious. Foto: Jan Timmer

MyMoveGetsSerious: 24 uur voor goed doel

krimpen a/d ijssel • Vierentwintig uur in touw in het kader Serious Request. Sportschool MyMove uit Krimpen aan den IJssel gaat op vrijdag 14 en zaterdag 15 december die uitdaging aan.

Onder het motto MyMoveGetsSerious wil de sportschool mensen in beweging brengen en een mooi bedrag ophalen. Dit voor het goede doel van het Rode Kruis: zoveel mogelijk mensen leren reanimeren. "Dat spreekt ons zeer aan", zegt Diana Kraan namens het MyMove-team. "Eén op de vier Nederlanders weet niet wat hij of zij moet doen als iemand in de omgeving een hartstilstand krijgt. Ook is er nog veel onwetendheid als het gaat om het toepassen van een AED. En dat terwijl je met zo'n apparaat binnen zes minuten de de overlevingskans met vijftig procent vergroot."


Certificaat

Met het geld dat de 24-uurs actie op moet brengen, verzorgt het Rode Kruis reanimatiecursussen. Kraan: "Eén zo'n cursus is er al voor 40 euro en daarin leer je, onder begeleiding van een instructeur, in vier uur tijd de noodzakelijke kennis van reanimeren en het gebruik van een AED. Je leert een slachtoffer in veiligheid te brengen, de toestand te beoordelen en hulp te verlenen bij een hartstilstand en bewusteloosheid. Na afloop krijg je een Europees erkend certificaat, dat twee jaar geldig is."

MyMove roept dan ook al haar leden en andere belangstellenden om mee te doen aan MyMoveGetsSerious. De goede doel-marathon start op vrijdag 14 december om 19.00 uur met een muzikale opening met medewerking van zangeres Shelby Paays. Om 19.15 uur vindt een anderhalf uur durend spinning-event plaats. "Die loopt al aardig vol", stelt Diana Kraan tot haar genoegen vast.

Van 20.00 tot 21.00 uur is er ook een 'pump-class'. Gevolgd door een boxing-class waarvoor de inschrijving ook nog geopend is. Van 23.00 uur tot middernacht kunnen deelnemers en bezoekers genieten van een live-optreden van Age Kat & Friends. De nacht begint om 24.00 uur met een workshop Slaap & Stress. Wie het leuk vindt om een gezamenlijke nachtwandeling te maken door Krimpen kan op pad met Audrey (van 01.00 tot 02.00 uur). Van 02.00 tot 05.00 uur vindt er in de sportschool een playstation-toernooi plaats onder leiding van Jacqueline.


Dansvoorstelling

Voor vroege vogels/late blijvers is er van 07.00 tot 08.30 uur 'wake-up yoga' met aansluitend een lekker ontbijt. Om 12.00 uur staat er een anderhalf uur durende reanimatie-clinic op het programma. Van 13.00 tot 16.00 uur kunnen de aanwezigen genieten van drie dansvoorstellingen van de dansgroepen van MyMove. Ze brengen een spin-off van hun succesvolle theatershow. Audrey trekt er vervolgens om 15.00 uur weer op uit voor een wandeling met - zo verwacht men - flink wat 'mede-looplustigen'. Ook om 15.00 uur is er de crossbox-clinic. Wie tussendoor zin heeft in een pizza kan zaterdagmiddag terecht bij de voor het gebouw opgestelde pizzabus. Zo'n Italiaanse lekkernij kost 10 euro, waarvan 5 euro naar het goede doel gaat. Van 15.00 tot 16.30 uur is iedereen ook welkom bij de My Move Gets Serious Raceday. Vanaf 17.00 uur is er een afsluitende borrel met DJ Joe Bailar, bekend van het Amsterdam Dance Event. "En daarna hopen we een mooie opbrengst bekend te mogen maken", glimlacht Diana Kraan. Ze merkt dat het evenement steeds meer gaat leven bij leden van MyMove en in Krimpen en omgeving. "Het zou geweldig zijn als het hier straks 24 uur lang enorm druk is en iedereen komt meedoen. De activiteiten zijn leuk en divers, denken wij. En het doel - reanimeren in Nederland - moet iedereen aanspreken."


Inschrijven kan bij de balie van MyMove (IJsseldijk 357b), telefonisch via: 0180-580522 of via de website. Meedoen aan de workshops en clinics kost 5 euro.


q www.mymove.nl

Jan Timmer