• Uitreiking van de 'Gezonde Schoolkantine'-schaal.
• Uitreiking van de 'Gezonde Schoolkantine'-schaal. Foto: aangeleverd

Gezonde schoolkantine Comenius

krimpen a/d ijssel • Het Comenius College Krimpen ontving kort geleden de gouden 'Gezonde Schoolkantine'-schaal van het Voedingscentrum. Deze schaal geldt voor 2018.

Voor voor 2019 en volgende jaren vraagt de school deze opnieuw aan. Met deze erkenning wordt de Krimpense mavo/havo-school een nóg gezonder en veiliger onderwijsinstelling. De school is namelijk al volledig rookvrij. Tevens geven jongerenwerkers vóór elke schoolvakantie voorlichting aan leerlingen over thema's als sociale media, drugs, voeding en vuurwerk. Volgens het Voedingscentrum valt in een gezonde schoolkantine het oog van de leerlingen meteen op de gezonde broodjes, groente en fruit. Water is de logische dorstlesser die wordt aangeboden. Er is nauwelijks aanbod van zoete of calorierijke etenswaren. Zo worden er bijvoorbeeld geen energy drankjes meer verkocht; sterker nog: die mogen niet meegenomen of opgedronken worden op de school aan de Boezemdreef.


Rookvrije school

Sinds vorig schooljaar is Comenius Krimpen al uitgeroepen tot rookvrije school. Dit houdt in dat er binnen en buiten de school niet meer gerookt wordt. Bij het toegangshek wijst een bordje de schoolbezoekers hierop. Directeur Mark Tange: "De leerlingen staan hier ook echt achter, want in overleg met de leerlingenraad is de rookplek op het plein versneld opgedoekt. Het afdakje op het schoolplein met bankje en asbak is weggehaald." Leerlingen steunen het beleid. "Ze zien het niet als belemmerend, maar als stimulerend. Ze beseffen dat gezondheid en veiligheid hand in hand gaan. Ook op ons schoolfeest rond Valentijnsdag wordt er niet gedronken en gerookt."