• Rolstoelwandeling door de polders van de Krimpenerwaard.
• Rolstoelwandeling door de polders van de Krimpenerwaard. Foto: aangeleverd

Dagje dierentuin en rolstoelwandeling door Krimpenerwaard

Lions vervullen ingediende wensen

krimpenerwaard • In de herfstvakantie verzorgden de lions voor een Syrisch gezin uit Krimpen aan den IJssel een bezoek aan Diergaarde Blijdorp. Vader Ammar en moeder Basma vluchtten vier jaar geleden met hun vier kinderen Ahmad (14), Mohamad (10), Rabea (8) en Ayat (4) uit Syrië en kwamen in Krimpen aan den IJssel terecht. Hun jongste drie kinderen zijn allen gehandicapt en kunnen alleen in een rolstoel verplaatst worden. Dat brengt veel extra zorg met zich mee. Maar het maakt het ook bijna onmogelijk om eens met zijn zessen op stap te gaan. Om die reden was bij de lionsclubs de wens ingediend om voor het gehele gezin een uitstapje te organiseren. De lionsclubs zorgden voor een rolstoelbus en organiseerden een dagje naar de dierentuin.

Rolstoelwandeling

Afgelopen woensdag maakten de lions een rolstoelwandeling door de polder met vijf bewoners van De Waterpoort in Krimpen aan de Lek. De wens was al geruime tijd geleden ingediend door familie van een bejaarde inwoonster van het zorgcentrum. Door diverse omstandigheden duurde het maanden voordat de lionsclubs de wens feitelijk konden honoreren. Helaas overleed mevrouw in augustus. Desgevraagd gaf de familie aan het op prijs te stellen als de wandeling toch zou doorgaan. Zonder moeder en oma, maar met een aantal andere bewoners die alleen in een rolstoel naar buiten kunnen. Met de dochter, die hiervoor speciaal uit Breda was gekomen, met vier leden van twee lionsclubs en met twee medewerksters van het zorgcentrum als hun begeleiders werd een rolstoelwandeling gemaakt naar Brasserie Crimpenerhout. Daar werden de gasten verwend met koffie en appeltaart. Onder nog steeds prima weersomstandigheden vond daarna wandeling terug naar Krimpen aan de Lek plaats.

Beide uitstapjes vormden de verlate afsluiting van de wensboomactie die de Lionsclub Krimpenerwaard, de Lionsclub Krimpen aan den IJssel en de Lionsclub Domaine des Dames in de tweede helft van vorig jaar organiseerden. Dat gebeurde vanwege het feit dat de internationale Lions organisatie in 2017 honderd jaar bestond.


Anda de Feyter, lid van Lionsclub Domaine des Dames, zegt dat leden van de drie serviceclubs in het kader van dit wensboomproject heel wat bijzondere wensen hebben mogen vervullen. "Soms heel kleine wensen, maar ook een paar projecten die behoorlijk wat inzet en organisatievermogen vroegen. En ook al is onze gezamenlijke actie nu officieel beëindigd, we blijven als clubs omzien naar mogelijkheden om ons motto 'We serve' waar te maken."