• V.l.n.r.: Cor, Jan en hun moeder Bets den Ouden.
• V.l.n.r.: Cor, Jan en hun moeder Bets den Ouden. Foto: Jan Timmer

Breeje Hendrick geniet in Witte Brug

lekkerkerk • Ruim vijftig bewoners van zorgcentrum De Breeje Hendrick genoten zondagmiddag van een heerlijke pannenkoekenlunch in Fletcher hotel-restaurant De Witte Brug.

"Ik heb lekker gegeten", zegt Bets den Ouden na haar tweede pannenkoek. De 78-harige bewoonster van De Breeje Hendrick is samen met haar zonen Cor en Jan van de partij tijdens het bijzondere uitstapje. "Ik woon nu drie jaar in De Breeje Hendrick", vertelt de van origine Ouderkerkse. "Na een beenamputatie kon ik niet meer zelfstandig wonen. Ik heb het op mijn nieuwe plek goed naar mijn zin, al mis ik mijn kat wel. Die mocht niet mee, helaas." Ook haar zonen genieten van de lunch. "Leuk dat dit georganiseerd wordt", zegt Jan. "Veel mensen komen niet veel meer buiten. Voor hen is dit echt een feestje." Zelf trekken de broers er regelmatig met hun moeder op uit. "We hebben het geluk dat we in de buurt wonen", zegt Cor. "We gaan vaak met moeder wandelen."

Saamhorigheid

Witte Brug-hotelmanager Janou Roskam maakt tussen het bedienen door even tijd om uit te leggen waarom haar organisatie graag ruimte beschikbaar stelt voor het Breeje Hendrick-gezelschap. "We willen als Witte Brug meewerken aan saamhorigheid binnen onze leefomgeving en leggen graag verbindingen. Deze lunch is daar een mooi voorbeeld van. Mijn collega Lisanne den Braber en een aantal leden van ons team hebben deze lunch met deejay en bingo in hun vrije tijd georganiseerd, samen met andere vrijwilligers. Mooi om te zien dat dít het resultaat is. En ook fijn dat ze er in geslaagd zijn om een lange lijst sponsors te strikken. Het initiatief wordt breed gedragen en dat is alleen maar goed. We zijn dan ook zeker van plan om meer van dit soort activiteiten te organiseren; niet alleen voor ouderen maar zeker ook voor jonge mensen."

Bets den Ouden is ondertussen aan haar dessert begonnen; een dame blanche. "Straks de bingo", glimlacht ze. "Of ik nu wel of geen prijs win, maakt me niet uit. Het gaat om de gezelligheid, hè?! En gezellig ís het hier!"


Jan Timmer