woensdag 7 november

Open eettafel
12:00-13:30, Berkenwoude, de Zwaan
Elke eerste woensdag van de maand is er een open eettafel in de seniorenruimte van De Zwaan. De kosten voor deelname zijn 8 euro. Meer informatie bij Jannie Boom: 0182-362724.

Open Tafel Project
12:30, Benschop, Dorpshuis XXL
Het ouderencomité het Trefpunt in Benschop houdt op iedere laatste woensdag van de maand het Open Tafel Project. Iedereen die een vorkje wil mee prikken is uitgenodigd. Kosten voor deelname bedragen 8,50 euro. Vooraf reserveren kan telefonisch bij Thea Boere: 0348-451749.

Miniconcert
19:30, Haastrecht, Hof van Stein, De Ruyterstraat 24.
Miniconcert van de Big Harbour Dixielanders. Kosten: 3 euro, inclusief kopje koffie of thee. Aanmelden kan bij W. Annyas: 0182-501657 of e-mail: w.annyas@live.com.

'Overstappen naar Windows 10'
19:30, Ouderkerk aan den IJssel, Dorpsstraat 19
Deelnemers leren met de veel gebruikte opties en functies van Windows 10 te gebruiken, zoals werken met het startscherm, bureaublad en de taakbalk. Instellingen maken voor het beeldscherm, vensters en programma's enzovoort. Cursusdata zijn: woensdagavond 7, 14 en 21 november. De kosten bedragen 33 euro en het bijbehorende boek 17,95 euro. Opgeven kan bij het Senioren Convent Ouderkerk via: 0180-681929/681529 of e-mail: verweijmarelis@gmail.com.

donderdag 8 november

Diapresentatie
14:30 Ammerstol, H. Zanenhuis.
Jan van der Ent verzorgt de diapresentatie 'Fietsreis door Canada'. Hij toont de foto's die hij maakte tijdens zijn spectaculaire fietstocht van 7.775 kilometer dwars door Canada. Na afloop worden een Canadese hamburger, rauwkostsalade en gebakken aardappeltjes geserveerd. Entree is 6 euro (inclusief het eten).

Giphart in bibliotheek
20:00, Schoonhoven, bibliotheek, Spoorstraat 3a
Ronald Giphart geeft een lezing geven over eten, de geschiedenis van de gastronomie, de Nederlandse eetcultuur, restaurants in Nederland, Jonnie Boer en Sergio Herman, zijn nieuwste boek Smakelijk! en nog duizend andere (w)etenswaardigheden. Toegangskaarten (inclusief consumpties) zijn te koop aan de balie van de bibliotheek voor 15 euro en 10 euro (voor bibliotheekleden).

vrijdag 9 november

Kleding- en voedselactie
08:00-21:00, Lekkerkerk, Ichthuskerk, Kerkweg 34
Jaarlijkse voedselactie van Dorcas in supermarkten Albert Heijn en Coop in Lekkerkerk. Klanten kunnen dan een 'boodschapje extra' doen voor de allerarmsten in Albanië, Moldavië, Oekraïne en Roemenië. De ontvangers van een pakket worden zorgvuldig door lokale partnerorganisaties geselecteerd. Ook is het mogelijk om zowel op de vrijdag als zaterdag schone en bruikbare kleding in te leveren in de Ichthuskerk. Daar zijn ook handgemaakte kaarten te koop.

Bingo
19:15, Bergambacht, de Schakel, Schoolstraat 24
Bingoavond van Reisvereniging Bergambacht. Er zijn leuke prijzen te winnen die geschonken zijn door winkeliers uit de Krimpenerwaard. Een bingokaartje kost 7 euro. Meer informatie: 0182-351644 of e-mail: reisverenigingbab@gmail.com.

Lezing oud-huisarts
20:00, Ouderkerk aan den IJssel, De Drie Maenen
Op uitnodiging van historische vereniging Ouderkerck op d'IJssel geeft dr. Arie Knuistingh Neven een lezing. Hij blikt terug op zijn huisartsenbestaan in Krimpen aan de Lek en laat zien hoe de huisartsenzorg in de vorige eeuw georganiseerd was. Diverse aspecten van het huisartsenberoep komen in zijn boek 'Mijmeringen van een huisarts in het poldergebied' aan de orde. De opbrengst van zijn boek komt geheel ten goede aan het onderzoek en de behandeling van de ziekte van Duchenne.
Na de pauze om 21.30 uur is er een lezing van drs. Henk Vermeulen met als titel: 'Steenbakkers, boeren en bedeelden'. Hij is hoofddocent geschiedenis aan een lerarenopleiding. Vermeulen zal in zijn lezing de armenzorg tussen 1850 en 1950 tot leven wekken door vertelling en achtergrondinformatie. Daarbij is er niet alleen aandacht voor de 'bedeelden', de mensen die de armenzorg nodig hadden om te overleven, maar ook voor degenen die de armenzorg regelden, in Ouderkerk meestal de steenbakkers en boeren.

Eerbetoon aan George Michael
20:15, Capelle aan den IJssel, Isala Theater, Stadsplein 5
Freedom is een muzikaal eerbetoon aan George Michael waarbij zanger Jordan Roy, bekend van The Voice, samen met een liveband en backing vocalisten uitpakt. Roy vertolkt het repertoire van George Michael op meesterlijke wijze. Niet alleen zijn solowerk staat centraal, maar ook de vele hits die hij scoorde met Wham!.
www.isalatheater.nl

zaterdag 10 november

Dorcas kleding- en voedselactie
09:30-14:00, Lekkerkerk, Ichthuskerk, Kerkweg 34
Zie vrijdag 9 november.

Zingen met het Badkamerkoor
10:00-12:00, Ammerstol, het Gebouw, Lekdijk 75
Badkamerkoor Krimpenerwaard verwelkomt elke tweede zaterdag van de maand iedereen die van zingen houdt voor vrijblijvend twee uurtjes zingen. Het repertoire van het Badkamerkoor is breed en gaat van volksmuziek, gospels, Franse chansons, Nederlandstalige nummers tot de betere popmuziek (veel top-2000 nummers). Er wordt gezongen onder leiding van dirigent/pianist Robert Vuijk. Aanmelden hoeft niet en deelname is vrijblijvend. Kosten: 8 euro per keer, inclusief koffie/thee in de pauze. Meer informatie: robertvuijk@telfort.nl.

Najaarsconcert
20:00, Benschop, Dorpshuis XXL
Muziekvereniging Onderling Genoegen verzorgt en najaarsconcert. De entree is 7,50 euro; kinderen mogen gratis naar binnen.

Najaarsconcert l'Espérance
20:00 Krimpen aan den IJssel, IJsseldijkkerk.
Zangvereniging l'Espérance geeft een najaarsconcert met werken van Brahms, Mozart en Franck. Naast l'Espérance werken mee het christelijk ensemble Parlando, Leander van de Steen (piano), Martien van der Zwan (orgel) en sopraan Clara de Vries. De algehele muzikale leiding is in handen van dirigent Wim Madderom. De toegang is gratis (collecte na afloop).

'The Impossible Concert'
20:15, Schoonhoven, Arto Theater
Tenor Stenzel en meesterpianist Kivits leveren met hun programma 'The Impossible Concert' het ultieme bewijs dat deze twee ongelijke genres kunnen versmelten en perfect met elkaar kunnen harmoniëren. De eerste indruk op het podium: volstrekt serieus. Twee heren in rokkostuum en een vleugel. Maar het aangekondigde concert ontspoort snel in absurde dimensies. Met een grenzeloze schat aan invallen brengen de twee hoofdrolspelers elkaar op muzikale wijze tot cabareteske topprestaties, samen met ongelooflijke capriolen onder, naast, op en met hun vleugel. Kaarten kunnen besteld worden via www.artotheater.nl of bij Provence (Haven 63) te Schoonhoven of aan de kassa van het theater.

Benefietavond
21:00, Stolwijk, Het Kwartier
Benefietavond ten behoeve van stichting STOPhersentumoren.nl. Vier bands zorgen deze avond voor de muziek: Charissa&Julien, FunkThis, It Takes 3 en Norbadenco. Zij treden geheel belangeloos op waardoor de entreeopbrengst naar STOPhersentumoren.nl gaat. Er is voor deze stichting gekozen omdat er weinig specifiek onderzoek gedaan wordt naar hersentumoren, terwijl dit specifiek onderzoek erg kostbaar is. Entree bedraagt 10 euro.

zondag 11 november

Dixieland
15:00, Bergamabacht, De Tulp
The Big Harbour Dixielanders treden op in De Tulp. De band speelt gezellige dixielandnummers. Graag vooraf aanmelden: SWOBV, 350012/ info@swobv.nl. Entree: 3 euro (op vertoon van de mantelzorgpas is de toegang gratis.)

Optreden van Mark van Veen
17:00, Cabauw, partycentrum In 't Witte Paard
Mark van Veen brengt live de allergrootste meezingers ten gehore.

Ledenvergadering CDA
20:00, Ouderkerk aan den IJssel, kantine Spirit
Algemene ledenvergadering van het CDA. De leden en belangstellenden kunnen met de voltallige aanwezige CDA fractie en met elkaar van gedachten wisselen over de lokale politieke thema's. Iedereen is welkom.

maandag 12 november

'Afvallen 2.0'
19:00, Krimpen aan de Lek, Jordens Fysio Medisch Centrum, Marijke Staete 6
Diëtiste Elise van den Heuvel van Diëtistenpraktijk HRC en psycholoog Bernt Hellmann verzorgen een informatieavond over afvallen. Het thema van deze avond is 'Afvallen 2.0'. Op een gezonde manier afvallen door gedragsverandering. Kies voor langzaam, maar langdurig afvallen, in plaats van crash diëten en jojo-effect. De informatieavond is gratis bij te wonen. Aanmelden kan aan de balie bij Jordens Fysio Medisch Centrum, via: 0180-398929 of e-mail: info@jordensfysio.nl.

Klaverjassen
19:30, Bergambacht, De Waard
Nieuwe kaartavond bij klaverjasclub De Waard. De uitslag van de vorige speelavond: 1. Pia Both, 5385 punten; 2. Arno Molenaar, 5242 punten; 3. Hennie de Leeuw, 5129 punten. De kaarters komen iedere maandagavond vanaf 19.30 uur bij elkaar in De Waard. Nieuwe belangstellenden zijn welkom.

Presentatie over Wereldwinkel
19:45, Lopik, de Schaapskooi
Passageavond voor vrouwen. Gijs Metz van de Wereldwinkel uit Schoonhoven geeft een presentatie over Fairtrade producten die zijn gemaakt met respect voor mens en milieu. In de pauze is er een verkooptafel.

dinsdag 13 november

Open vrouwenochtend
09:00, Schoonhoven, restaurant Belvédère
Eke de Gier spreek over 'KleurRijk leven'. Voor kinderoppas wordt gezorgd.

'Overzicht in je mailbox'
19:30-22:00, Krimpen aan de Lek, het Cultuurhuis
Tijdens de 'Week van de Werkstress' geeft Micky van Houten de workshop 'Overzicht in je mailbox'. Kosten zijn 39,95 euro. Inschrijven kan via de website.
www.mickyvanhouten.nl/workshops

Lezing over dementie
20:00, Lekkerkerk, RK-ontmoetingscentrum Emmastraat 26
Op uitnodiging van de interkerkelijke werkgroep geeft ds. Annemarie Roding een lezing over dementie en hoe je daar als christen mee om kan gaan. De toegang is gratis.

woensdag 14 november

Creakids: Sinterklaaskrans
14:00, Krimpen aan de Lek, het Cultuurhuis
Het Creakids-team gaat met kinderen een Sinterklaaskrans maken. Kinderen tot 6 jaar mogen met begeleiding meedoen. Kaartjes à 2,50 euro zijn verkrijgbaar aan de balie van het Cultuurhuis.

Najaarsvergadering NPV
19:45, Krimpen aan de Lek, 't Voorhof, Dorpsstraat 1
Najaarsvergadering van de NPV, afdeling Nederlek & Ouderkerk aan den IJssel. Onderwerp is: 'Verslaving, dichtbij.. of ver weg?' J. Teerds, klinisch psycholoog bij De Hoop GGZ, zal over dit thema spreken. Toegang is vrij.

'Bidden met je hart'
20:00, Krimpen aan den IJssel, Immanuëlkerk, Estafette 1
Mgr. Hans van den Hende, bisschop van Rotterdam, houdt een lezing en gaat met aanwezigen in gesprek over 'bidden met je hart'. Het is de eerste thema-avond van de Raad van Kerken in het kader van het thema Hartslag.

vrijdag 16 november

'Het lijk is zoek'
20:30, Stolwijk, Het Kwartier
De Stolwijkse toneelvereniging Toreca speelt de komische thriller 'Het lijk is zoek'. Speeldata zijn 16, 17 en 24 november. Het verhaal speelt zich af in 1900 op het Engelse landgoed Greenacres. De oude heer Barraclough is overleden. Men is niet alleen in rouw gedompeld, maar ook de verdeling van de erfenis zorgt voor de nodige opschudding. Voortdurende regenval heeft de komst verlaat van notaris Blundell en zijn compagnon Mickleby. Zij ontdekken tot hun grote verbazing dat er geen lichaam in de kist ligt. Dit zorgt voor de nodige spannende en grappige verwikkelingen. Op vrijdag 16 november start de voorstelling om 20.30 uur en op zaterdag 17 en 24 november om 20.00 uur. Op beide zaterdagen is er bal na met live muziek. Kaarten à 9 euro zijn te koop bij slijterij en wijnhandel 'De Gouden Leeuw', Achter de Kerk 2 in Stolwijk of via: torecatoneel@outlook.com.