Jumbo's starten unieke spaaractie

krimpen a/d ijssel • Bij de Jumbo's in Krimpen aan den IJssel start woensdag een unieke actie. Klanten kunnen bij de twee supermarkten sparen voor gepersonaliseerde sportartikelen.

"Voor deze actie hebben we vijftien sportverenigingen uit het dorp benaderd", legt Ernst Dijkman van Jumbo De Olm uit. "Ze reageerden stuk voor stuk enthousiast en wilden allemaal meedoen."

De actie werkt vrij eenvoudig. Bij elke 10 euro aan boodschappen ontvangt de klant een actiezegel die op een spaarkaart moet worden geplakt. "Heb je het aantal actiezegels bij elkaar gespaard, dan kan je de volle spaarkaart bij de servicebalie inleveren", legt Dijkman uit. "Een rugzak heb je bijvoorbeeld voor veertig zetels en voor een bidon heb je twintig zegels nodig. Je hoeft niet bij te betalen."


Code

Wie een of meerdere spaarkaarten inlevert, krijgt een unieke code. "Daarmee kun je online een product selecteren en zelf personaliseren. Het gaat onder meer om tassen, sweaters, t-shirts en bidons. Daar kan je je naam en rugnummer op laten zetten. Het artikel is ook uitgevoerd in de originele clubkleuren."

De actie duurt tot eind dit jaar. Begin volgend jaar kan iedereen zijn of haar bestelde artikelen ophalen.


Fotoplaatjes

Dijkman verwacht veel van de actie. "Twee jaar geleden organiseerden we - in samenwerking met drie sportclubs - een actie met fotoplaatjes. Je kon je eigen fotoplaatje laten maken en sparen voor plaatjes van je clubgenoten die je weer in een album kon plakken. Die actie was toen een groot succes.

De spaaractie voor gepersonaliseerde sportartikelen start woensdag bij zowel Jumbo De Korf als Jumbo De Olm.