• Roos en Sjaak Mudde hebben het voor elkaar.
• Roos en Sjaak Mudde hebben het voor elkaar. Foto: Jan Timmer

U2-tributeband in De Drie Maenen

ouderkerk a/d ijssel • Na drie jaar polsen, vragen en lobbyen is het Sjaak en Roos Mudde eindelijk gelukt om de Amerikaanse U2-tributeband LA Vation naar De Drie Maenen in Ouderkerk aan den IJssel te halen.

Op 24 november komt misschien wel de beste band in zijn soort twee uur lang non-stop spelen in het IJsseldorp. "LA Vation maakt vrijwel ieder jaar een wereldtour waarin men ook een paar weken Nederland aandoet", weet Sjaak Mudde. "Elke keer probeerde ik ze naar Ouderkerk te krijgen en steeds mislukte het. Ditmaal echter is het bingo en daar ben ik om meerdere redenen blij om. In de eerste plaats voor de fans van deze band in Ouderkerk en de Krimpenerwaard. Zij gaan een topavond beleven op 24 november. Ook ben ik blij voor Kees Burger, de vader van mijn schoonzoon. Kees heeft me drie jaar lang aan mijn kop lopen zeuren over de komst van LA Vation. Nu heeft deze diehard-fan eindelijk zijn zin. En ik stiekem ook, want ik ben dol op U2."

LA Vation slaagt er al jaren in om de specifieke sound van U2 minimaal te evenaren. Ook de lichtshow is fraai. "Ze treden over de hele wereld op", vertelt Roos Mudde terwijl ze de touragenda van de band uit haar laptop te voorschijn tovert. "Kijk maar, voordat ze naar Ouderkerk komen, zijn ze eerst op de Bermuda's geweest voor een optreden. En na De Drie Maenen trekken ze naar China, waar in Sjanghai het eerstkomende concert op de rol staat. We staan als Ouderkerk dus in een mooi, internationaal rijtje! Dat zegt alles over hoe uniek deze avond wordt. DDD Entertainment/DJ Dirk zorgt voor de omlijsting van de show én de afterparty. Er zijn nog enkele kaarten te koop. Een ticket kost 17,50 euro.