Lezing over jongeren en alcohol

krimpen a/d ijssel • Nico van der Lely geeft woensdag 14 november op het Krimpenerwaard College in Krimpen aan den IJssel een lezing over jongeren en alcohol.

Van der Lely is als kinderarts verbonden aan het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft. Hij is uitgegroeid tot het boegbeeld van de bewustwordingscampagne over de schadelijke gevolgen van overmatig drankgebruik onder jongeren. De GGD rapporteerde dat ook onder de Krimpense jongeren het alcoholgebruik fors is. Zo geeft 46 procent van de 16-jarigen in de gemeente aan regelmatig alcohol te drinken en 31 procent zelfs zo veel, dat er sprake is van het zogenaamde 'comazuipen'. De gemeente Krimpen aan den IJssel zet fors in op het bestrijden en voorkomen van verslavingen en het gebruik van genotsmiddelen als alcohol, drugs en tabak. Zo wordt er geïnvesteerd in preventieprojecten op scholen. De voorlichting richt zich op opvoeders van jongeren in de leeftijd van 12 tot 18 jaar. In zijn lezing zal Van der Lely ingaan op praktijkervaringen en licht de gevolgen toe van (overmatig) alcoholgebruik. De lezing begint 19.30 uur en de toegang is gratis. Aanmelden kan via: par@krimpenerwaardcollege.nl.


'Grip op je Dip'

krimpen a/d lek • In het Cultuurhuis in Krimpen aan de Lek zijn donderdag 22 en 29 november bijeenkomsten speciaal voor jongeren uit Krimpen aan den IJssel en Krimpenerwaard, met als thema: 'Grip op je Dip'. Aanwezigen krijgen tips hoe zij om kunnen gaan met sombere gedachten. De bijeenkomsten hebben een informatief karakter en worden ondersteund door een ervaringsdeskundige van 22 jaar. Wie zich aan wil melden kan contact opnemen met jongerenwerker Linda Smits: 06-19919615 (Krimpen ad IJssel) of e-mail: lindasmits@stjjmh.nl. Jongeren uit de gemeente Krimpenerwaard kunnen contact opnemen met jongerenwerkers Illona van Elswijk (ilonavanelswijk@stjjmh.nl/06-45301839) of Moniek Boom (m.boom@krimpenerwaard.nl/06-30554740).


Intocht Sinterklaas

krimpen a/d ijssel • Sinterklaas en zijn pieten komen op zaterdag 17 november aan in Krimpen aan den IJssel. De stoomboot vaart rond 13.00 uur de haven binnen bij restaurant Ross Lovell. Vanaf 12.30 uur begint het programma. Na het welkomstwoord van burgemeester Martijn Vroom neemt de Sint samen met zijn pieten genoeg tijd voor de kinderen die naar de haven zijn gekomen. Na het programma in de haven zijn er 's middags in de aula van het Krimpenerwaard College twee Sinterklaasvoorstellingen. De eerste voorstelling start om 14.15 uur en de tweede voorstelling start om 15.45 uur. Kaarten kosten 3,50 euro per stuk (een kaartje is geldig voor één kind en één volwassene). De kaartverkoop start maandag 5 november vanaf 08.30 uur via www.krimpenaandenijssel.nl.


Freerunning

lekkerkerk • In het Luijten Verwarming Turncentrum aan de Twijnstaweg 10 in Lekkerkerk verzorgt KdO maandag 12 november een open les freerunning. Bij Freerunning is het de bedoeling om, door middel van unieke en efficiënte bewegingen, zoals bijvoorbeeld flips (salto's) en vaults, over obstakels te springen. De lessen worden iedere maandag van 15.00 tot 16.00 uur gegeven aan kinderen van 6 tot 12 jaar oud. Maandagavond zijn de lessen voor 12 jaar en ouder.