• De ontvangers kregen een goed gevuld kerstpakket.
• De ontvangers kregen een goed gevuld kerstpakket. Foto: Danny Munter

Pakketten wensboomactie uitgedeeld

krimpen a/d lek • De wensboomactie van de winkeliers van De Markt van Krimpen en het Cultuurhuis is vrijdagavond afgesloten met het uitreiken van dertig kerstpakketten.

Wethouder Jeannette Hofman kwam langs in Krimpen aan de Lek om de goed gevulde pakketten uit te delen aan de gelukkigen. "Ze waren inderdaad best zwaar", lacht Aafke Ligthart van bloemenzaak Bij Aafke. "Heel veel plaatselijke winkeliers en bedrijven die de wensboomactie een warm hart toedragen, hebben producten beschikbaar gesteld. De ontvangers gingen dus met een mooi pakket naar huis."


Wensbon

Onder het motto 'doe een wens voor je medemens' konden klanten - bij besteding van 10 euro of meer - op een wensbon de naam zetten van iemand die in hun ogen een kerstpakket verdient. Er kwamen meer dan 200 bonnen terug. De wensgevers kregen een gerecyclede cd waarop ze met een watervaste stift een tekst konden zetten. Alle cd's kregen een plekje in de kerstboom op het plein.

De wensgevers gaven vooral namen door van mantelzorgers. Maar ook van behulpzame familieleden en van mensen die een moeilijk, verdrietig of financieel lastig jaar achter de rug hebben. Misschien wel het meest indrukwekkende verhaal was van een man die, vanwege een ernstige ziekte, vermoedelijk zijn laatste Kerst zal vieren met zijn kinderen en kleinkinderen.

Bijzonder was dat bijna alle wensgevers en ontvangers vrijdagavond op het plein stonden. Dat vond Aafke Ligthart mooi om te zien. "Blijkbaar hebben we met onze wensboomactie de mensen geraakt. Het is zeker voor herhaling vatbaar."